Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/spicy-dadelkugler-med-pebernoeddesmag/

Spicy dadelkonfektkugler med pebernøddesmag

I december fik jeg en sød krydret gave af min mor, et lækkert udvalg af de lækreste krydderier fra Mill&Mortar. Deriblandt var en Cookie Spice, som er perfekt til pebernødder og peberkager. Normalt en blanding jeg laver selv af enkeltkrydderier og som består af peber, kanel, kardekomme og ingefær.

Selv om vi fik lavet (og spist …) en del pebernødder til jul, så er der stadig masser af god krydderiblanding tilbage. Så i går besluttede Julie og jeg os for at lave en portion dadelkonfektkugler med pebernøddesmag.

PT15M

Spicy dadelkonfektkugler med pebernøddesmag

25 stk    15 min.
25 stk
Ingredienser
Udskriv opskrift
15 min.
Fremgangsmåde

Rist hasselnødderne let i ovnen ved 150 grader, til skallen løsner sig og kan gnides af med hænderne.

Hak hasselnødderne fint i en minihakker og tag halvdelen fra til at rulle dadelkuglerne i til sidst. I minihakkeren tilsættes foruden den resterende halvdel hasselnødder, mandler, kakao og krydderier. Hak mandler godt og så er blandingen godt mikset nu.

Tilsæt lidt efter lidt dadler i minihakkeren. Hvis det er for hårdt for den, så del portionen i 2 halvdele.

Når blandingen er jævn, trilles den til mundrette kugler som vendes i de hakkede hasselnødder. Opbevares i køleskabet og smager fantastisk med et glas kold mælk som tilbehør.