Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/spicy-dadelkugler-med-pebernoeddesmag/

Dadelkonfektkugler med pebernøddesmag

Dadelkonfektkugler med en dejlig pebernøddesmag, som er skønne på julens konfektbord.

Jeg mikser en rigtig lækker julet krydderiblanding, som kan udvides med stødt nellike, allehånde, fintrevet appelsinskal, alt efter smag og behag. Skønne krydderier som går igen i julens konfekt og julebag.

Hasselnødder giver en dejlig smag og hvis du har lyst kan du også komme en god finthakket mørk chokolade i.

Prøv også: alle mine dejligste opskrifter på konfekt >>

PT30M

Daddelkugler med pebernøddesmag

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 uger
Kan frysesJa
Antal25 stk.
Ingredienser
  • 50 g hasselnødder
  • 25 g mandler
  • 1 tsk kanel
  • 0,50 tsk stødt ingefær
  • 0,50 tsk sort peber, friskkværnet
  • 0,50 tsk stødt kardemomme
  • 2 spsk kakao, usødet
  • 150 g medjool dadler, uden sten
  • Til drys
  • 40 g hasselnødder, finthakket
Udskriv 
Fremgangsmåde

Rist hasselnødderne i ovnen ved 150 grader i cirka 10 minutter, til skallen løsner sig. Kom hasselnødderne i et rent klæde og gnid hinderne af.

Hak hasselnødder og mandler fint i en foodprocessor. Kom krydderier, kakao og dadler i og kør til en ensartet masse.

Tril mundrette dadelkonfektkugler og vend dem i finthakkede hasselnødder.