Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/havregrynskugler/

Havregrynskugler

Havregrynskugler er bare altid et hit og en klassiker som konfekt på julebordet med søde sager. De er i øvrigt gode året rundt, og er vildt hyggelige også for små børn at være med til at lave – man skal ikke være ret gammel, før man sagtens selv kan lave sådan en omgang havregrynskugler.

Jeg laver havregrynskugler i to varianter.
En med rom og kaffe til de voksne og en til hele familien og som alle kan lide, med kokos og lidt appelsinjuice og hvis man synes, så kan man komme lidt romessens i den også.

Prøv også: opskrift på kryddersmåkager >>

PT20M

Havregrynskugler - 2 varianter

Tid i alt20 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed1 uge
Kan frysesJa
Antal120 stk.
Ingredienser
  • Havregrynskugler med kaffe og rom (60 stk)
  • 250 g havregryn, finvalset
  • 150 g sukker
  • 50 g kakao, usødet
  • 150 g smør
  • 1 dl kaffe, stærk
  • 1 spsk mørk rom
  • Havregrynskugler med kokos (60 stk)
  • 250 g havregryn, finvalset
  • 150 g sukker
  • 40 g kakao, usødet
  • 75 g kokosmel
  • 0,50 dl appelsinjuice, friskpresset
  • 150 g smør
  • Drys
  • 1 dl kokosmel
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom alle de tørre ingredienser i en skål og smuldr smør i og derefter henholdsvis kaffe og rom i den ene variant og appelsinsaft i den anden variant.

Hvis det er for klistret, så kom lidt mere havregryn eller kokosmel i. Hvis det derimod er for tørt, så kom lidt mere kaffe eller appelsinjuice i.

Form små kugler og tril dem i kokosmel.