Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/havregrynskugler/

Havregrynskugler

Havregrynskugler er bare altid et hit og en klassiker som konfekt på julebordet med søde sager. De er i øvrigt gode året rundt, og er vildt hyggelige også for små børn at være med til at lave – man skal faktisk ikke være ret gammel før man sagtens selv kan lave sådan en omgang havregrynskugler.

Jeg har lavet dem i to varianter. En med rom og kaffe, til de voksne! Og en som er til hele familien og som alle kan lide – den er med kokos og lidt appelsinjuice og hvis man synes, så kan man jo komme lidt romessens i den også.

Prøv også: min bedste opskrift på kryddersmåkager >>

PT20M

Havregrynskugler - 2 varianter

Tid i alt20 min.
Arbejdstid20 min.
Antal120 stk.
Holdbarhed1 uge
Kan frysesJa
Ingredienser
  • Havregrynskugler med kaffe og rom
  • 250 g havregryn, finvalset
  • 150 g smør
  • 150 g rørsukker
  • 50 g kakao, usødet
  • 1 dl kaffe, stærk
  • 1 spsk mørk rom
  • Havregrynskugler med kokos
  • 250 g havregryn, finvalset
  • 1/2 dl appelsinjuice, friskpresset
  • 150 g smør
  • 150 g rørsukker
  • 40 g kakao, usødet
  • 75 g kokosmel
  • Drys
  • 1 dl kokosmel
  • 1 spsk kakao, usødet
  • 1 spsk frysetørret hindbær
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

For både varianten af havregrynskugler med kaffe og rom og varianten med kokos gælder samme fremgangsmåde.

Smuldr smørret i en skål, tilsæt resten af ingredienserne og bland det godt og grundigt sammen.

Hvis det er for klistret, så kom evt mere havregryn i og hvis det er for tørt så tilsættes lidt mere kaffe eller appelsinjuice.

Form massen til mundrette kugler som trilles runde og rulles i kokosmel, kakao eller frysetørrede bær.

Se med i videoen, hvor jeg laver opskriften her >>valdemarsro youtube

Opskriften giver 2×60 stk