Chokoladebrud med pistaciekerner
Chokoladebrud er min yndlingsmetode til at få brugt al chokoladen, når jeg har smeltet chokolade til kager og desserter. Der er bare altid en lille rest tilbage, og selv om den jo sådan set godt kan gemmes og genbruges – så er det også lidt bøvlet og efter min mening, er det et endnu bedre alternativ at trylle den skønne chokolade om til det lækreste chokoladebrud.
Til chokoladebrud kan man bruge stort set lige hvad man har. Alle usaltede nødder er gode som topping. Mandler, pistacie, peanuts, cashew, valnødder eller pekan. Et lille drys flagesalt. Et drys frysetørrede bær. En rest skumfiduser. Et drys lakrids eller hele stykker lakrids. Kun et spørgsmål om at finde på, hvad man lige har fantasien til – så hvis I ikke har guldglimmer eller frysetørrede bær, så bliver den færdige chokolade med garanti lige lækker alligevel.
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokoladebrud med pistacie
- 200 g mørk chokolade, evt. mere, fintrevet
- 75 g pistaciekerner uden salt, grofthakkede
- 1 tsk tørrede blomster
- 1 knivspids spiseligt guldstøv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Temperer chokoladen ved at smelte den ene halvdel over et vandbad. Tag af varmen og rør den anden halvdel chokolade i.
Fordel på et stykke bagepapir og drys med topping.
Sæt på køl i 30 minutter eller lad det stå på køkkenbordet til det har sat sig.
Derefter er chokoladen klar til at brydes i mindre stykker.
Opskriften giver ca 60 g chokoladekonfekt
Jeg elsker også dem de især med pistacie faktisk :D Men også rockyroad versionen med skumfiduser, tøse-udgaven med fryserørrede bær og kokos, den salte med peanuts eller børnevarianten med smarties og vingummier glider også ned ;)
– A
Jeg er helt med dig her ♡ SÅ mange skønne varianter ;)
Lyder godt
har smagt en skøn mørk chokolade med salte nødder, så man kunne vel godt bruge salte nødder, hvis man er til den kombi.
Sagtens! Elsker også saltede nødder i kombination med chokolade, uhmm ♡
Kære Ann-Christine
Hvor kan man købe de bedste pistage kerner…? Jeg har forsøgt forskellige steder….men enten smager de ikke af pistage eller også er de saltede eller…?
Med venlig hilsen
Otto
N.B. Hvornår udgiver du en samlet “bog” med alle dine herlige opskrifter og gode råd…? Min datter er netop færdig med sin eksamen som fødevareingeniør….og jeg ville gerne give hende en samling af gode opskrifter.
Kære Ole,
Mange tak for din fine hilsen, det er vel nok dejligt at høre – jeg udgiver nemlig en ny kogebog med 200 lækre opskrifter på aftenmad til september, måske det lige var noget for din datter? :)
Mht pistaciekerner, så enig – det er svært! Jeg synes dem der smager af mest er dem fra Mill&Mortar, som jeg oftest køber i Salling, men de er også i den høje ende prtismæssigt.
Kh AC
Hej
Hvad er forskellen på pistacienødder og pistaciekerner ??
…./Hanne
det er det samme :)
Er ret vild med chokolade – hele året rundt. Er nysgerrig efter hvilken chokolade du foretrækker.
Synes så helt bestemt, jeg kan huske, at du i en tråd har fortalt om to favoritter og et indkøbstrick med noget tysk nethandel :)
M
Hej Mette,
Samme her :) Jeg bruger oftest chokolade fra Valhrona og de har lavet nogle økologiske varianter som jeg primært har brugt de seneste år.
Jeg køber chokoladen i 3 kg poser hos kaukau.de – for bruger en del til opskriftsudvikling, så det er meget praktisk og virkelig lækker chokolade.
Kh AC