Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/mozartkugler/

Mozartkugler

Marcipan og nougat er et uimodståeligt perfekt match i konfektskålen og i dag byder jeg jer på de helt klassiske og fantastiske mozartkugler, som er en sprød hasselnød, omgivet først af blød nougat og dernæst af marcipan. Trillet til runde kugler og overtrukket med sprød mørk chokolade.

Uhm! Simpelt og enkelt

Jeg har pyntet mine Mozartkugler her med finthakkede hasselnødder, med kakaonibs og med tørrede lyserøde blomster og guldstøv. Man kan også pynte med frysetørrede bær, andet spiseligt glitter, en halv kaffebønne eller bare lade dem være helt som de er, i al sin enkelhed.

PT30min

Mozartkugler

20 stk    30 min
20 stk
Ingredienser
Udskriv opskrift
30 min
Fremgangsmåde

Rist hasselnødderne på en lille pande til skindet sprækker og bliver nemt at gnide af. Nødderne må ikke blive mørke! Gnid alt skindet af hasselnødderne.

Skær marcipanen i 20 lige store stykker, som trykkes flade og formes til en lille skål, der fyldes med nougat og hasselnød, for derefter at lukkes og trilles rund. Brug fx en dyb sauceske til at trykke marcipanen ud i.

Temperer chokoladen ved at smelte 2/3 chokolade i en skål over et vandbad – tag skålen af varmen og rør den sidste 1/3 chokolade i. Rør til chokoladen er jævn og flydende. Dyp alle kuglerne deri, en af gangen og stil dem til tørre på et stykke bagepapir. Pynt med drys inden de tørre.