Chokoladetrøfler


Chokoladetrøfler er virkelig noget af det allerbedste chokoladeslik.
Jeg er fan og så er de faktisk ret nemme at lave selv og det er virkelig en himmelsk mundfuld, når den fløjlsbløde cremede chokolade trøffel smelter i en smagseksplosion.
Jeg vender dem i kakaopulver lige inden servering, for den usødet og lidt bitre kakaosmag giver et godt modspil til. Det samme med lakridspulver, som er et hit for alle der er begejstrede for smagen af lakrids.
Prøv også: flere lækre konfekt opskrifter her >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 20 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokoladetrøfler
- 1 dl piskefløde
- 140 g mørk chokolade, finthakket
- 1 tsk honning
- 1 spsk smør
- 1 knivspids flagesalt
- Til servering
- 1 spsk usødet kakao
- 1 tsk rålakridspulver
- 1 tsk spiseligt guldstøv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Varm fløden op til lige før kogepunktet. Kom den varme fløde i en skål med chokolade, honning, salt og smør.
Rør grundigt til al chokoladen er smeltet og massen er helt jævn. Hvis det gryner, så blend det hurtigt med en stavblender.
Kom i en lille beholder med bagepapir i bunden og sæt i køleskabet natten over eller i minimum 6 timer.
Skær ud i firkanter eller tril til kugler.
Vend trøflerne i kakao eller rålakridspulver og drys med en smule guld lige inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvor længe kan disse lækre trøffler holde sig på køl
Mvh Lena
Hej Lena
Du kan se minimumsholdbarhed i opskriften, samme sted som tid, mængde osv.
Kh Ann-Christine
Hej valdemarsro
Jeg har lavet disse lækre chokoladetrøfler, stillet i køleskabet i 8 timer, med mørk chokolade bliver de meget meget hårde i lang tid og med lys chokolade bliver de aldrig så det er til at arbejde med gør jeg noget forkert? Jeg vil så gerne putte noget i midten marcipan, nougat, flydende karamel og så duppe dem i smelter chokolade men det driller mig. ?
Mvh Jette
Hej Jette
De skal blive lidt hårde i køleskabet, så de er til at trille. Du kan se hvilken kakaoprocent jeg bruger under tips, hvis du bruger en højere, kan de bliver lidt hårdere i det og skal evt ikke være så lang tid i køleskabet.
Opskriften er ikke så egnet til at komme fyld inden i, der ville jeg nok lave dem støbte som fyldt chokolade i stedet.
Kh Ann-Christine.
Hej
Min skilte da jeg blandede fløden og chokoladen..
Prøvede at røre mig ud af det uden held – det endte med at smørret lagde sig øverst da jeg hældte det over i bøtterne.
Hvad tror du der er gået galt?
Har brugt 70% chokolade – tror måske det er det der har drillet..
Efter 2. forsøg med lys fik jeg en slags Nutella ud af det, men det gør jo heller ikke noget 😋
Hvor mange % er det meningen at man skal bruge i din opskrift?
Og tak for nogle dejlige opskrifter