Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/havregrynskugler-med-lakrids/

Lakridskugler – konfekt

Lakrids er vist kommet for at blive … og lakridskugler er et hit!

Jeg tænker også, at det kommende år bliver med små nye lakridsindslag i vores køkken og opskrifter herhjemme. I går lavede vi klassiske havregrynskugler, et sikkert juleindslag herhjemme. Halvdelen af havregrynskuglerne fik ingen cognac, men til gengæld fik de et skud lakrids og blev dermed tryllet om til lækre lakridskugler –  hvilket faldt i ret god jord, i hvertfald hos os voksne.

I får bare opskriften som passer til den portion lakridskugler vi lavede.

PT15M

Lakridskugler

    15 min.
Ingredienser
  • 125 g. havregryn
  • 75 g. blødt smør
  • 75 g. sukker
  • 20 g. kakaopulver
  • 1/2 dl god espresso
  • 1 spsk sød lakridssirup (fx Johan Bülow)
  • Drys: fint lakridspulver (fx Johan Bülow)
Udskriv opskrift
15 min.
Fremgangsmåde

Rør sukker, kakao og havregryn sammen i en skål, tilsæt espresso og lakridssirup. Smuldr smørret i og bland det godt og grundigt sammen. Når massen er ensartet ,så formes små kugler, som rulles i lakridspulver. Hvis man ikke spiser dem umiddelbart efter, så smelter lakridspulveret – det kan derfor være en helt fin ide, kun at vende dem i lakridspulver, som man skal spise her og nu.

Resten kan opbevares i en skål i køleskabet i nogle dage – hvis de ikke bliver spist inden ;)