Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/havregrynskugler-med-lakrids/

Lakridskonfektkugler

Lakrids er vist kommet for at blive i det søde køkken og lakridskonfekt kugler er et hit!

Jeg tænker også, at det kommende år bliver med små nye lakridsindslag i vores køkken og opskrifter herhjemme.

I går lavede vi klassiske havregrynskugler, et sikkert juleindslag herhjemme. Halvdelen af havregrynskuglerne fik ingen cognac, men til gengæld fik de et skud lakrids og blev dermed tryllet om til lækre lakridskugler –  hvilket faldt i ret god jord, i hvertfald hos os voksne.

PT15M

Lakridskugler

Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed1 uge
Antal20 stk.
Ingredienser
  • 125 g havregryn, finvalset
  • 75 g smør, stuetempereret
  • 75 g sukker
  • 20 g kakao, usødet
  • 0,50 dl espresso
  • 1 spsk lakridssirup
  • 1 spsk lakridsrodspulver, til drys
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rør sukker, kakao og havregryn sammen i en skål, tilsæt espresso og lakridssirup.

Smuldr smørret i og bland det godt og grundigt sammen.

Når massen er ensartet, formes små kugler, som rulles i lakridspulver.