Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/havregrynskugler/

Havregrynskugler

Havregrynskugler er bare altid et hit og en klassiker som konfekt på julebordet med søde sager. De er i øvrigt gode året rundt, og er vildt hyggelige også for små børn at være med til at lave – man skal faktisk ikke være ret gammel før man sagtens selv kan lave sådan en omgang havregrynskugler.

Jeg har lavet dem i to varianter. En med rom og kaffe, til de voksne! Og en som er til hele familien og som alle kan lide – den er med kokos og lidt appelsinjuice og hvis man synes, så kan man jo komme lidt romessens i den også.

PT20M

Havregrynskugler - 2 varianter

2 x 60 stk    20 min.
2 x 60 stk
Ingredienser
  • Havregrynskugler med kaffe og rom
  • 250 g. havregryn
  • 150 g. smør
  • 150 g. sukker
  • 50 g. kakaopulver
  • 1 dl god stærk kaffe
  • 1 spsk rom
  • Havregrynskugler med kokos
  • 250 g. havregryn
  • 1/2 dl friskpresset appelsinjuice (kan undlades)
  • 150 g. smør
  • 150 g. sukker
  • 40 g. kakaopulver
  • 75 g kokosmel
  • Drys
  • kokosmel, kakao eller frysetørrede bær
Udskriv opskrift
20 min.
Fremgangsmåde

For både varianten af havregrynskugler med kaffe og rom og varianten med kokos gælder samme fremgangsmåde: 

Smuldr smørret i en skål, tilsæt resten af ingredienserne og bland det godt og grundigt sammen.

Hvis det er for klistret, så kom evt mere havregryn i og hvis det er for tørt så tilsættes lidt mere kaffe eller appelsinjuice.

Form massen til mundrette kugler som trilles runde og rulles i kokosmel, kakao eller frysetørrede bær.
Opbevares i en skål i køleskabet og kan fint holde sig friske en uges tid – hvilket de dog aldrig formår herhjemme før de er spist ;)

Se med i videoen, hvor jeg laver opskriften her >>valdemarsro youtube