Kandiserede æbler


Kandiserede æbler er bare drønhyggelige og så emmer de bare af julehygge, tivolitur og sjov og ballade.
Helt uimodståelige, super skønne og sjove at lave selv.
Så hvis man ikke når i tivoli til julehygge i år, så er det da endelig bare at kaste sig overe projektet derhjemme. – men så har jeg da bare lavet mine egne kandiserede æbler. Smagen af friske sød/syrlig æbler med det let klistrede og søde sukkerlag, dejlige kokos og lakridsrod som håndtag. Det er en vinder!
Prøv også: min bedste opskrift på æbleskiver >>
Kandiserede æbler
- 250 g sukker
- 1 dl vand
- 1 tsk æblecidereddike
- 2 spsk glukosesirup
- 0,50 knivspids farvepasta, Rød
- 4 æble, røde
- 4 lakridsrod
- 35 g kokosmel
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Kog sukker, vand, æblecidereddike og glukosesirup op i en gryde.
Lad det koge i et par minutter under omrøring. Test om sukkerlagen er klar ved at tage den op på en ske. Den skal lige tykne en lille smule, så den hænger ved æblerne, men den må endelig ikke få for meget, for så bliver den umulig at spise.
Tag sukkerlagen af varmen, og rør den godt igennem. Kom evt en knivspids rød farvepaste i, for en ekstra julet kulør.
Spid æblerne med en lakridsrod og dyp æblerne i sukkerlagen. Vend dem derefter i kokos.
Lad de kandiserede æbler køle af i et par minutter, inden de nydes.
Næringsindhold

Pr. stk.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Kandiserede øbler er bare for mig lig med jul! Jeg har fået et hvert år, siden jeg var lille :)
Ja, jeg skal også helst have et hvert år :)
De er bare så søde Johan og Julie, der er ikke noget bedre end at lave noget til de to, de bliver så begejstret.
Lækre og smukke æbler.
Jeg bliver også helt glad i maven over alt den begejstring og glæde over de små ting :)
Mmmm… Hvad er forskellen på æbleeddike og æblecidereddike? Ved du mon det?
Okay :) tak for svaret – så må jeg vist hellere prøve det!
Jeg vil glæde mig til at høre hvordan det går – god fornøjelse :)
Endnu en klassiker jeg endnu ikke har smagt :$
Til gengæld spiste jeg i år et spyd med div. frugter i Beijing, også “kandiserede” – hvordan opskriften de bruger er, ved jeg ikke. Men de sælger spyd med de frugter næsten overalt :)
Prøv endelig denne her :) Var de gode, de kandiserede frugtspyd i Beijing?
Det jeg elsker ved de kandiserede æbler er kontrasten mellem sødt og syrlig, den er uimodståelig
Jeg var overrasket over at de ikke var søde, sådan lidt karamel-sødt, men faktisk meget neutrale i smagen og kun svagt sød.
Til gengæld knaste det skønt, og var klart det værd ;) (er vokset op med en mor der elsker sukker på fx jordbær osv – ikke pga sødmen, men knaset ;D)
Jeg synes egentlig mine blev ret søde, men kun lige i det sprøde karamellage da æblerne ikke tog smag. Glad for at høre at de var det værd – og så er de så smukke, ik´ ;-)
Sød historie om din mors knasende sukker :)
hvilken forskel gør det at komme glukosesirup i ?
Det forhindre at sukkeret krystalisere, hvis du ikke har det, så prøv evt med honning
Hej Ann-Christine.
Jeg skulle finde opskriften på scones http://www.valdemarsro.dk/scones/ og kom tilfældigvis ind på din side. Jeg vil rose dig for den flotte blok og alverdens gode ideer. Jeg har rigtigt hygget mig. Tja, så gik der lige en time med det, men det gør jo ingenting når man bliver beriget med så skøn inspiration:) Tak for det.
Mvh Charlotte. Frederikshavn.
Hej Charlotte,
Dejligt at du lige fandt vej forbi min blog.
Og tusind tak for din søde hilsen.
Kh Ann-Chrisitne
Kan man bruge noget andet til at spyd end lakridsrod mon??
Du kan sagtens bruge almindelige træspyd eller lign :)
Jeg husker det fra jeg var lille på markeder ❤️ Ih det var tider!
Jeg mindes at “karamellen” uden på æblerne var rød, kan man farve det med frugtfarve når man koger det? ☺️
Det er bare SÅ vildt hyggeligt med kandiserede æbler. Man kan sagtens farve med rødfrugtfarve, for at få den røde farve.
God fornøjelse med dem :)
Kh AC
Hvor længe kan de holde sig? Jeg skal bruge dem på fredag:)
De kan godt laves en dag før, men nok heller ikke mere end det.
Mange tak ❤️
Jeg overvejer at lave disse til min nevø, men han er ikke så glad for kokos. Kan man undlade det, eller bliver æblerne for klistret? :) Tak for god blog!
Hej Stine
det kan du fint undlade eller drysse dem med kagepynt, finthakkede mandler eller lign.
Kh AC
Hej!
Jeg har nu prøvet at lave æblerne to gange, men begge gange blev sukkeret aldrig stift, men derimod helt klistret som meget kllbrigt karamel. Første gang kogte jeg det kun de der 2-3 minutter, anden gang hele 10 minutter. Forstår det ikke? Kan du hjælpe?
Udlod dog æblecidereddike, da jeg ikke havde noget.
Hej Amanda,
Prøv gerne at følge opskriften med æblecidereddike, så tror jeg de vil lykkedes :)
Kh AC
hej.
jeg har baget jeser kager og den hvar godt
Tusind tak, det er jeg glad for :)
Kh Ann-Christine