Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kandiserede-aebler/

Kandiserede æbler

Kandiserede æbler er bare drønhyggelige og så emmer de bare af julehygge, tivolitur og sjov og ballade.

Helt uimodståelige, super skønne og sjove at lave selv.

Så hvis man ikke når i tivoli til julehygge i år, så er det da endelig bare at kaste sig overe projektet derhjemme.  – men så har jeg da bare lavet mine egne kandiserede æbler. Smagen af friske sød/syrlig æbler med det let klistrede og søde sukkerlag, dejlige kokos og lakridsrod som håndtag. Det er en vinder!

Prøv også: min bedste opskrift på æbleskiver >>

PT30M

Kandiserede æbler

Tid i alt30 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhednogle timer
Antal4 stk.
Ingredienser
  • 250 g sukker
  • 1 dl vand
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 2 spsk glukosesirup
  • 0,50 knivspids farvepaste, Rød
  • 4 æble, røde
  • 4 lakridsrod
  • 35 g kokosmel
Udskriv 
Fremgangsmåde

Kog sukker, vand, æblecidereddike og glukosesirup op i en gryde.

Lad det koge i et par minutter under omrøring. Test om sukkerlagen er klar ved at tage den op på en ske. Den skal lige tykne en lille smule, så den hænger ved æblerne, men den må endelig ikke få for meget, for så bliver den umulig at spise.

Tag sukkerlagen af varmen, og rør den godt igennem. Kom evt en knivspids rød farvepaste i, for en ekstra julet kulør.

Spid æblerne med en lakridsrod og dyp æblerne i sukkerlagen. Vend dem derefter i kokos.

Lad de kandiserede æbler køle af i et par minutter, inden de nydes.