Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kandiserede-aebler/

Kandiserede æbler

Jeg går altid helt i barndommen, når jeg spotter kandiserede æbler.

Jeg synes simpelthen, at de er så fine, hyggelige og så har de sådan en aura af julehygge, tivolitur og sjov og ballade omkring sig, at jeg finder dem ret uimodståelige.

Jeg tror faktisk ikke, at vi når i tivoli til julehygge i år – men så har jeg da bare lavet mine egne kandiserede æbler. Til kæmpe, kæmpe stor begejstring fra børnebanden. Her blev klappet, råbt juhuuu og sagt anerkendende ord både til synet og smagen af æblerne med det let klistrede og søde sukkerlag, dejlige kokos og de lettere syrlige friske æbler.

PT10min

Kandiserede æbler

4 pers    10 min
4 pers
Ingredienser
  • 4 røde æbler
  • 250 g sukker
  • 2 spsk glukosesirup (kan undlades)
  • 1 dl vand
  • 1 tsk æbleeddike
  • 1 dl kokosmel
  • 4 lakridsrødder
Udskriv opskrift
10 min
Fremgangsmåde

Kog sukker, vand, æbleeddike og glukosesirup op i en gryde.

Lad det koge i 2-3 minutter under omrøring, test om sukkerlagen er klar ved at tage den op på en ske. Den skal lige knap tykne en lille smule, så den hænger ved æblerne, men endelig ikke for meget for så bliver den umulig at spise.

Sukkerlagen tages af varmen, og røres rundt.

Spid æblerne med en lakridsrod og dyp dem godt i sukkerlagen for derefter at vende dem i kokos.

Lad dem køle af i 2-3 minutter, hvorefter de er klar til at blive spist.