Julecheesecake med kirsebær og brunkager
En dejlig julecheesecake, som vil være skøn at servere som dessert til julefrokosten i stedet for den klassiske risalamande og til et hyggeligt juleklippearrangement med venner og familie.
Min julecheesecake ser så fin ud både portionsanrettet og lavet som en traditionel cheesecake i springform.
Jeg har brugt brunkager og mandler til den sprøde bund og den smager fantastisk sammen med den cremede ostecreme og skønne kirsebær. Uhm, det smager dejligt! Se også lige tip nedenfor til en opskrift på gløgg gelé.
Prøv også: min opskrift på den lækreste risalamande >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Jule cheesecake med kirsebær og brunkager
- Kiksebund
- 75 g mandler
- 110 g brunkager
- 100 g smør
- Flødeostcreme
- 3 ark husblas, (brug 1 ark til portionsanrettede cheesecakes)
- 1 vaniljestang
- 500 g naturel flødeost
- 150 g græsk yoghurt 10 %
- 100 g flormelis
- Kirsebærgele
- 3 ark husblas, (brug 1 ark til portionsanrettede cheesecakes)
- 250 g kirsebærsauce
- 1 dl vand
- Pynt
- 8 brunkager, evt udstukket som figurer
- Derudover
- 1 pakke kageplast, (kun ved anretning i springform)
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kiksebund
Kom mandlerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad det trække i 10 minutter, hæld vandet fra og hæld igen kogende vand over og lad dem stå i 2 minutter. Hæld vandet fra og smut mandlerne.
Kom de smuttede mandler, brunkager og smør i en foodprocessor og kør, til det er helt findelt.
Anretning i portionsglas: fordel kiksebunden løssmuldret i 8 portionsglas.
Anretning i springform: Beklæd en springform på 20 cm i diameter med bagepapir i bunden og fordel kiksebunden i formen. Pres den godt sammen og sørg for at den er ensartet hele vejen rundt. Sæt i køleskab.
Flødeostcreme
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter – Brug 1 ark husblas ved anretning i portionsglas og 3 ark husblas ved anretning i springform.
Tag husblas op af vandet, lad blot en smule vand hænge ved og smelt husblassen over vandbad ved lav varme, tag af varmen, så snart det er smeltet.
Halver vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Rør flødeost, græsk yoghurt, flormelis og vaniljekorn godt sammen i en ren skål. Kom 2 spsk ostecreme i skålen med den lune smeltede husblas og rør det godt og hurtigt sammen til det er helt ensartet. Rør derefter cremen med husblas i skålen med flødeostcreme og rør det godt sammen.
Anretning i portionsglas: Kom ostecremen i en sprøjtepose og klip et stort hul. Sprøjt ostecremen pænt i glassene over kiksebunden og sæt glassene i køleskab i minimum 2 timer, så cremen kan sætte sig.
Anretning i springform: Sæt kageplast hele vejen rundt i kanten af springformen. Hæld flødeostecremen ovenpå brunkagebunden. Bank formen let ned i bordpladen, for at få ostecremen til at sætte sig pænt og fordel det godt til en jævnt lag øverst. Sæt kagen i køleskab.
Kirsebærgele
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. OBS: Brug 1 husblasblad ved anretning i portionsglas og 3 ved anretning i springform.
Kom kirsebærsauce og vand i en gryde og kog op. Vrid vandet fra husblas og kom husblas i gryden, rør godt rundt og tag gryden af varmen. Hæld igennem en sigte og lad geleen køle af til stuetemperatur og hæld den derefter over den kolde cheesecake.
Stil på køl i cirka 3 timer. Pynt med brunkager inden servering.
Du skriver under tips til opskriften at:
“Hvis cheesecaken kun skal serveres for de voksne, så prøv at erstatte 1/2 dl gløgg med min dejlige gløgg”, men jeg kan ikke se nogle steder i opskriften at man skal bruge gløgg, er det vandet i kirsebærgelen, der kan udskiftes?
Glæder mig til at afprøve opskriften :)
Hov, det er udskiftet nu – det er netop 1/2 dl kirsebærsauce der kan erstattes af gløgg
Rigtig god fornøjelse med alt det julehyggelige :)
Kh Ann-Christine
Gjorde som der stod i opskriften ift. bunden, men synes den blev meget mærkelig. Undrede mig også over at der ikke står at smøret skal smeltes, men puttes i foodprocessoren sammen med brunkager og mandler. Synes det smager smøret så næste gang smelter jeg lige smøret som jeg plejer at gøre. 🙂🎄🧑🎄
Hej Bettina
Mange tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding. Til denne opskrift vil jeg gerne have en ret smuldret konsistens til de portionsanrettede cheesecakes og synes bliver for fast med smeltet smør – men endelig gør som du synes den bliver bedst :)
Kh Ann-Christine
Hvilken opskrift har du brugt til brunkagerne? Der er jo ikke grofthakkede mandler i de brunkager der er udstukket som kagemænd!
Hej Bettina
Det er min opskrift på brunkager blot enten uden mandler, eller med hakkede mandler.
Glædelig jul og god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej igen
Tak for hurtigt svar:-)
Dog lige er ekstra spørgsmål – du skriver i din brunkageopskrift, at dejen ikke egner sig til at udstikke pga. potasken.
Har du brugt natron i dejen til denne opskrift? Eller har du blot rullet dejen ultratyndt ud?
Også glædelig jul herfra🎄
Det er slettet igen, man kan fint rulle den meget tyndt ud – jeg har testet :)
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine