Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/jule-cheesecake/ Afternoon tea Dessert, Efterår, Festmad, Forår, Julefrokost, Juleopskrifter, Kager, Kager og søde sager, Sommer, Vinter

Julecheesecake med kirsebær og brunkager

En dejlig julecheesecake, som vil være skøn at servere som dessert til julefrokosten i stedet for den klassiske risalamande og til et hyggeligt juleklippearrangement med venner og familie.

Min julecheesecake ser så fin ud både portionsanrettet og lavet som en traditionel cheesecake i springform.

Jeg har brugt brunkager og mandler til den sprøde bund og den smager fantastisk sammen med den cremede ostecreme og skønne kirsebær. Uhm, det smager dejligt! Se også lige tip nedenfor til en opskrift på gløgg gelé.

Prøv også:  min opskrift på den lækreste risalamande >>

Jule cheesecake med kirsebær og brunkager
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT5HPT60M8
Ingredienser
  • Kiksebund
  • 75 g mandler
  • 110 g brunkager
  • 100 g smør
  • Flødeostcreme
  • 3 ark husblas, (brug 1 ark til portionsanrettede cheesecakes)
  • 1 vaniljestang
  • 500 g flødeost, naturel
  • 150 g græsk yoghurt 10 %
  • 100 g flormelis
  • Kirsebærgele
  • 3 ark husblas, (brug 1 ark til portionsanrettede cheesecakes)
  • 250 g kirsebærsauce
  • 1 dl vand
  • Pynt
  • 8 brunkager, evt udstukket som figurer
  • Derudover
  • 1 pakke kageplast, (kun ved anretning i springform)
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kiksebund
Kom mandlerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad det trække i 10 minutter, hæld vandet fra og hæld igen kogende vand over og lad dem stå i 2 minutter. Hæld vandet fra og smut mandlerne.

Kom de smuttede mandler, brunkager og smør i en foodprocessor og kør, til det er helt findelt.

Anretning i portionsglas: fordel kiksebunden løssmuldret i 8 portionsglas.

Anretning i springform: Beklæd en springform på 20 cm i diameter med bagepapir i bunden og fordel kiksebunden i formen. Pres den godt sammen og sørg for at den er ensartet  hele vejen rundt. Sæt i køleskab.

Flødeostcreme
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter – Brug 1 ark husblas ved anretning i portionsglas og 3 ark husblas ved anretning i springform.

Tag husblas op af vandet, lad blot en smule vand hænge ved og smelt husblassen over vandbad ved lav varme, tag af varmen, så snart det er smeltet.

Halver vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Rør flødeost, græsk yoghurt, flormelis og vaniljekorn godt sammen i en ren skål. Kom 2 spsk ostecreme i skålen med den lune smeltede husblas og rør det godt og hurtigt sammen til det er helt ensartet. Rør derefter cremen med husblas i skålen med flødeostcreme og rør det godt sammen.

Anretning i portionsglas: Kom ostecremen i en sprøjtepose og klip et stort hul. Sprøjt ostecremen pænt i glassene over kiksebunden og sæt glassene i køleskab i minimum 2 timer, så cremen kan sætte sig.

Anretning i springform: Sæt kageplast hele vejen rundt i kanten af springformen. Hæld flødeostecremen ovenpå brunkagebunden. Bank formen let ned i bordpladen, for at få ostecremen til at sætte sig pænt og fordel det godt til en jævnt lag øverst. Sæt kagen i køleskab.

Kirsebærgele
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. OBS: Brug 1 husblasblad ved anretning i portionsglas og 3 ved anretning i springform.

Kom kirsebærsauce og vand i en gryde og kog op. Vrid vandet fra husblas og kom husblas i gryden, rør godt rundt og tag gryden af varmen. Hæld igennem en sigte og lad geleen køle af til stuetemperatur og hæld den derefter over den kolde cheesecake.

Stil på køl i cirka 3 timer. Pynt med brunkager inden servering.