Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/karamel-med-store-lakridsstykker/

Lakridskaramel med store lakridsstykker

Jeg har haft lyst til at udvikle lidt videre på opskriften på saltkarameller, tilføje lidt lakridssmag, men uden at komme lakridssirup eller pulver i karamelmassen.

Det endte med, at jeg kom hele stykker sød finsk lakridsstykker i og dryssede rigelige mængder lakridspulver på toppen. Det blev til lækker lakridskaramel, som blev super fine, synes jeg – og både smag og konsistensen er lækker, lakridset og dejlig chewy.

Lakridskaramel er perfekt til en spiselige værtindegaver her i julen!

PT1H

Lakridskaramel

25 stk    1 time
25 stk
Ingredienser
  • 2 1/2 dl piskefløde 38 %
  • 125 g sukker
  • 60 g glukose sirup
  • 100 g sød finsk lakrids
  • 1 spsk rålakridspulver (Jeg har brugt Johan Bülow)
Udskriv opskrift
1 time
Fremgangsmåde

Kom fløde, sukker og glukosesirup i en gryde og kog det op under omrøring.

Skru ned for varmen, så det bobler ved middelvarme og rør i det indimellem.

Når karamellen er sej, tyk og slipper grydens bund ved omrøring er den kalr – det er ca efter 30 minutter.

Kom lakridserne i et lille fad beklædt med bagepapir. Hæld karamelmassen over lakridserne og glat ud. Drys med rålakridspulver, som forsigtigt trykkes lidt ned i karamellen, så den hænger ved.

Lad lakridskaramellerne køle af i køleskabet i minimum 3 timer, inden de skæres ud i firkanter og er klar til at spise.