Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/karamel-med-store-lakridsstykker/

Lakridskaramel med store lakridsstykker

Lakridskaramel med store stykker sød lakridsstykker i og drys af kulsort lækker lakridspulver er så lækker og skøn en konfekt og dejlig som hjemmelavet slik til alle lakridsfans.

Karamel og lakrids er et dejligt match. Jeg bruger sød og mild finsk lakrids, men du kan også bruge en saltet finsk lakrids, eller lignende lidt blød lakrids.

Lakridskaramel er skønne som en spiselige værtindegave i juletiden.

Prøv også: lækre opskrifter på konfekt her >>

PT2H

Lakridskaramel

Tid i alt2 timer
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed2 uger
Antal40 stk.
Ingredienser
  • 5 dl piskefløde
  • 250 g sukker
  • 120 g glukosesirup
  • 150 g sød finsk lakrids, skåret i mindre stykker.
  • 1 spsk rålakridspulver
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom piskefløde, sukker og glukosesirup i en stor gryde og kog det op.

Lad det koge i 35-45 minutter. Mens karamellen koger vil det bruse meget op, så sørg for at der er god plads i gryden.

Rør indimellem i gryden, men ikke for ofte. Når karamelmassen slipper bunden og har en tyk og sej konsistens, samt en temperatur på 120 grader er den færdig.

Fordel finsk lakrids i en beholder på cirka 16×16 cm, foret med bagepapir og hæld den varme karamel over lakridsstykkerne. Drys med lakridspulver.

Lad karamellen stå på køkkenbordet og køle af i mindst 3 timer og skær karamellerne ud i den størrelse du ønsker.