Lakridskaramel med store lakridsstykker


Lakridskaramel med store stykker sød lakridsstykker i og drys af kulsort lækker lakridspulver er så lækker og skøn en konfekt og dejlig som hjemmelavet slik til alle lakridsfans.
Karamel og lakrids er et dejligt match. Jeg bruger sød og mild finsk lakrids, men du kan også bruge en saltet finsk lakrids, eller lignende lidt blød lakrids.
Lakridskaramel er skønne som en spiselige værtindegave i juletiden.
Prøv også: lækre opskrifter på konfekt her >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 40 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Lakridskaramel
- 5 dl piskefløde
- 250 g sukker
- 120 g glukosesirup
- 150 g sød finsk lakrids, skåret i mindre stykker.
- 1 spsk rålakridspulver
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom piskefløde, sukker og glukosesirup i en stor gryde og kog det op.
Lad det koge i 35-45 minutter. Mens karamellen koger vil det bruse meget op, så sørg for at der er god plads i gryden.
Rør indimellem i gryden, men ikke for ofte. Når karamelmassen slipper bunden og har en tyk og sej konsistens, samt en temperatur på 120 grader er den færdig.
Fordel finsk lakrids i en beholder på cirka 16×16 cm, foret med bagepapir og hæld den varme karamel over lakridsstykkerne. Drys med lakridspulver.
Lad karamellen stå på køkkenbordet og køle af i mindst 3 timer og skær karamellerne ud i den størrelse du ønsker.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Jeg lavede mine i går, men selve karamelmassen er fortsat blød.
Den fik i hvert fald 45 minutter, og temperaturen var lige under de 120.
Hvad kan være gået galt, og kan det reddes ved at komme i fryser eller andet?
Henrik
Hej Henrik
Temperaturen skal gerne lige runde de 120 grader, for at det sætter sig fint til konfekt.
Hvad målte du temperaturen til?
Kh Ann-Christine
Hej
Det højeste jeg så var 115, så jeg må nok om igen, og så spise det her sammen med noget is ;-)
Henrik
du kan også skære det i stykker og vende det med marcipan i tern, nougat og tempereret mørk chokolade, – det vil blive til virkelig lækre chokoladebrud ala Rocky Road.
Kh Ann-Christine
Har prøvet at lave disse i går, men de er hårde som bolcher, og kan slet ikke skæres ud.
Hvad kan være gået galt?
Hej Tina,
Det skyldes nok for lang kogetid og høj temperatur, se gerne tips til hvordan du kan redde den så den fint kan bruges alligevel :)
Glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Jeg har lige prøvet at lave disse, men de er slet ikke til at skære ud? De er helt bløde efter 4 timer på køl.. :-(
Det lyder til at de ikke har fået helt nok og at de er taget af gryden for tidligt.
Det kan være der blot skal få minutter ekstra til.
Hvis du ikke kan bruge dem som konfekt. Så prøv at komme karamel massen over en brownie som bages i ovnen eller server det til vaniljeis. (karamellem kan fx fint fryses, så det behøver ikke ske her i julen)
Kh AC