Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/karamel-med-store-lakridsstykker/

Lakridskaramel med store lakridsstykker

Jeg har haft lyst til at udvikle lidt videre på opskriften på saltkarameller, tilføje lidt lakridssmag, men uden at komme lakridssirup eller pulver i karamelmassen.

Det endte med, at jeg kom hele stykker sød finsk lakridsstykker i og dryssede rigelige mængder lakridspulver på toppen. Det blev til lækker lakridskaramel, som blev super fine, synes jeg – og både smag og konsistensen er lækker, lakridset og dejlig chewy.

Lakridskaramel er perfekt til en spiselige værtindegaver her i julen!

PT1H

Lakridskaramel – ca 25 styk

25 stk    1 time
25 stk
Ingredienser
  • 2 1/2 dl piskefløde 38 %
  • 125 g sukker
  • 60 g glukose sirup
  • 100 g sød finsk lakrids
  • 1 spsk rålakridspulver (Jeg har brugt Johan Bülow)
Udskriv opskrift
1 time
Fremgangsmåde

Kom fløde, sukker og glukosesirup i en gryde og kog det op under omrøring. Skru ned for varmen, så det bobler ved middelvarme. Rør i det indimellem. Efter 20-35 minutter er det færdigt og det kan du se når karamelmassen er gylden og slipper grydens bund når du rører i den. Jeg plejer at give den et – to minutter mere, når jeg tror den er færdig. Så bliver den lige i øjet og perfekt chewy karamellækker.
I et lille fad med bagepapir fyldes alle lakridserne i. Hæld karamelmassen over lakridserne og glat ud. Drys med rålakridspulver som forsigtigt trykkes lidt ned i karamellen, så den hænger ved.
Lad lakridskaramellerne køle af i køleskabet i minimum 3 timer, inden de skæres ud i firkanter og er klar til at spise.

Opskriten giver ikke en kæmpe portion, men den kan nemt ganges op, hvis man vil lave flere