Kirsebærsauce
Hjemmelavet kirsebærsauce til en god hjemmelavet, vaniljeprikket cremet og fyldig risalamande er i mine øjne en af julens allerdejligste yndlingsdesserter. Af samme grund laver jeg altid rigeligt, så der også er en portion eller to til dagen efter juleaften.
Jeg har ikke sparet på de gode sager i min hjemmelavede kirsebærsauce.
-og det er lige præcis det, der gør den forrygende, for den er fyldt med god kirsebærvin, portvin og masser af velsmag.
Prøv også: Min opskrift på norske klejner >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 6 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kirsebærsauce
- 0,50 vaniljestang
- 65 g sukker
- 1 dl portvin
- 2 dl appelsinjuice
- 1 dl kirsebærvin
- 1 dl vand
- 400 g kirsebær, udstenede
- 1 tsk majsstivelse
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og bland dem i sukkeret. Kom sukker sammen med vanilje, portvin, appelsinjuice, kirsebærvin og vand i en gryde. Kog det op og lad det simre i nogle minutter.
Kom friske eller frosne kirsebær i gryden, kog op igen og lad det simre i 10 minutter. Rør lidt majsstivelse ud i koldt vand og kom en smule i ad gangen, til kirsebærsaucen tykner let.
Tag gryden af varmen, og så er den klar til servering sammen med risalamanden.
Kirsebærsaucen kan tilberedes dagen før servering – så sættes den blot på køl og lunes lige inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Opskriften har jeg brugt i et par år nu – kirsebærsaucen er altid et hit! Jeg har i stedet for frosne kirsebær, brugt dessert kirsebær på glas.Dessert kirsebærrene ligger oftest i en lage, som kan bruges i stedet for vand. Så går intet til spilde :) blot et tip jeg ville give videre.
Vh/Trine
Så dejligt at høre! Mange tusind tak for din søde hilsen og tip
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine!
Vores liv er pt at køre Australien rundt i en ombygget varevogn . Vi er så heldige at være inviteret på julemiddag, hvor vi er opfordret til at tage en ret med. Vi tænkte at tage den gode danske risalamand med – den er også til at tilberede i vores lille campingkøkken. Jeg kan desværre ikke opstøve kirsebærvin hernede, tror du jeg kan erstatte den med noget andet, supplere op med portvin eller udelade den?
Tak for altid gode opskrifter, og god jul til dig og dine :-)
Hej Mette
Hvor lyder det bare hyggeligt!
Jeg ville bruge portvin som alternativ til kirsebærvinen, evt sammen med en smule appelsinjuice.
Jeg håber I får en fantastisk dejlig juleaften i Australien.
Rigtig glædelig jul til jer
Kh Ann-Christine
Jeg har dersvære ikke nået at få frossen kirsebær ned. Ved du hvor henne jeg kan få fat i nogen kirsebær?
Nej, desværre – der er ikke anden for end at søge lidt på nettet og kigge efter dem i frysedisken på nuværende tidspunkt.
Kh Ann-Christine