Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kirsebaersauce/

Kirsebærsauce

Hjemmelavet kirsebærsauce til en god hjemmelavet, vaniljeprikket cremet og fyldig risalamande er i mine øjne en af julens allerdejligste yndlingsdesserter. Af samme grund laver jeg altid rigeligt, så der også er en portion eller to til dagen efter juleaften.

Jeg har ikke sparet på de gode sager i min hjemmelavede kirsebærsauce.
-og det er lige præcis det, der gør den forrygende, for den er fyldt med god kirsebærvin, portvin og masser af velsmag.

Prøv også: Min opskrift på norske klejner >>

PT30M

Kirsebærsauce

Tid i alt30 min.
Arbejdstid25 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 0,50 vaniljestang
  • 65 g rørsukker
  • 1 dl portvin
  • 2 dl appelsinjuice
  • 1 dl kirsebærvin
  • 1 dl vand
  • 400 g kirsebær, udstenede
  • 1 tsk majsstivelse
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud, fordel dem i rørsukker. Kom rørsukker med vanilje, portvin, appelsinjuice og kirsebærvin og vand i en gryde.

Kog det op og lad det simre i nogle minutter.

Kom friske eller frosne kirsebær i gryden, kog op igen og lad det simre i 10 minutter.

Rør lidt majsstivelse eller kartoffelmel ud i koldt vand og kom en smule i ad gangen, til kirsebærsaucen tykner let.

Tag af varmen og så er den klar til servering sammen med risalamande.

Kirsebærsaucen kan tilberedes dagen før servering, så sættes den blot på køl og lunes lige inden servering.

valdemarsro youtube

Se med i videoen her, hvor jeg laver opskriften >>