Panna Cotta med kirsebær
Panna cotta med kirsebær er en fantastisk juledessert. Den smager fantastisk, skal tilberedes i forvejen og så er den tilmed super nem at lave.
Det er en lækker juledessert til de, der ikke er så begejstret for risalamande for Panna cotta med kirsebær et perfekt bud på en god dessert, også til selveste juleaften.
Herhjemme er vi mægtig begejstret for risalamande, og den vil vi nødigt undvære – men så nyder vi i stedet denne dessert til en julefrokost eller i juledagene efter en skøn middag.
Prøv også: opskrift på hjemmelavet kirsebærsauce >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Panna Cotta med kirsebær
- Panna Cotta
- 3 ark husblas
- 1 vaniljestang
- 50 g sukker
- 5 dl piskefløde
- 1 dl sødmælk
- 1 øko citron, skal herfra
- Kirsebær
- 2 dl kirsebærsauce
- 0,50 ark husblas
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Læg husblas i en skål med koldt vand i 10 minutter.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og vend dem med sukkeret.
Kom sukker, vaniljekorn, vaniljestang, piskefløde, sødmælk og citronskal i en gryde og varm op under omrøring til det akkurat når kogepunktet og tag straks gryden af varmen.
Kram vandet fra husblas og smelt husblas i den varme vaniljefløde.
Hæld vaniljefløden gennem en finmasket sigte ned i en skål og lad det køle af på køkkenbordet til stuetemperatur. Rør det godt rundt og hæld på glas til servering. Stil på køl i mindst 3 timer, eller til dagen efter. Hæld først kirsebærsauce på, når pannacottaen har sat sig.
Kirsebær.
Kom husblas i en skål med koldt vand i 10 minutter.
Varm kirsebærsaucen igennem til kogepunktet og vrid derefter husblas for vand og rør det i den varme kirsebærsauce.
Sigt bærene fra og kirsebærgeleen køle af til stuetemperatur og fordel derefter et lille lag på hver pannacotta.
Stil på køl og lad det stå på køl mindst 3 timer mere inden servering.
Hej Ann-Christine.
Vil amaretto kirsebær være for kraftige i smagen?
Vh Lene
Ikke til min smag! der vil de passe fint, og hvis du synes godt om dem, så tror jeg også du vil synes om dem til denne pannacotta :)
God fornøjelse og glædelig jul til dig
Kh Ann-Christine
Lækker og nem opskrift. Jeg har lige lavet en “prøve” inden jeg skal servere dem til julefrokost. Dog fik det øverste lag af Panna Cottaen (lige under geléen) en form for tyk skorpe på. Hvordan kan det være? Jeg havde ikke film over dem i køleskabet – er det mon derfor?
Hej Malene
God ide med en lille ‘generalprøve’
Det har jeg ikke oplevet at det sker, men tror du har ret i at det skyldes at der ikke var film over. Prøv næste gang at dække overfladen af panna cottaen med film, så det ligger på cremen, så bør den blive helt fin. Lad mig endelig høre hvordan du oplever forskellen :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Har du prøvet at lave denne med laktosefri mælk/fløde eller tror du man kan det?
Jeg skal holde Jul i juli og har en gæst der hverken kan tåle nødder eller laktose. Derfor tænkte jeg at denne dessert måske kunne være et godt alternativ til ris a la mande
Mvh. Emilie
Hej Emilie
Den kan sagtens laves med laktosefri fløde og mælk, det er et super fint alternativ til en julet dessert
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej AC
Jeg tænkte på om jeg kunne erstatte sødmælken med havremælk?
Tak for hjælpen, på forhånd ❤
Hej Mia
Jeg har ikke testet det, men prøv endelig. – det er jo helt sikkert blot en smagssag! :)
Jeg kan selv bedst lide den klassisk med sødmælk og fløde.
Kh Ann-Christine
Kan den laves med agar agar og hvor meget ville du så bruge i stedet for husblas?😊
Jeg har ikke forsøgt mig med agar agar, så det må komme an på en prøve
Kh Ann-Christine
Har du et bud på hvorfor min kirsebær gelé ikke sætter sig? Min husblas lå i vand i min. 10 min, væsken blev varm men alligevel har den ikke sat sig.
Hvor længe har du ladet den stå?
Kh Ann-Christine
Hvilken kirsebærsauce anvendte du? Min blev kedelig og mat at se på
Som regel hjemmelavet, eller den fra fx änglemark eller tilsvarende økologisk kirsebærsauce.
Men uanset, du kan bruge alle slags. Hvis den er fin, blank og klar i saucen, så bør den ikke ændre sig og blive kedelig eller mat.
Kh Ann-Christine
Ser virkelig lækkert ud. Men jeg elsker jo mandler. Kan jeg komme mandelstykker i – vil de mon også falde til bunden?
Du kan evt drysse lidt mandelflager over geléen eller komme dem i bunden af glasset. Jeg tror de vil falde til bunden i selve panna cottaen
Kh Ann-Christine
Hej!
Jeg lavede denne Panna Cotta til vores julefrokost sidste år. Den var et stort hip hos alle. Vil også bare lige sige tak for en fantastisk julebog! Den er virkelig suveræn.
V.h Gitte
Hej Gitte
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen, det er jeg virkelig glad for!
Kh Ann-Christine
Hej
Hvis jeg bruger vanilje sukker i stedet for stang – hvor meget skal jeg så bruge?
Kan man fryse en Panna Cotta? ?
Det tror jeg fint du kan
Ca 1 tsk :)
Hej
Jeg skal lave denne dessert til på lørdag og undrer mig over at der står man skal bruge 0,5 dl husblas (dl), er det en fejl? Jeg har aldrig hørt om husblas i dl-mål.
Ja, det er da også lidt skørt! Godt du spørger, det er fluks rettet.
Kh AC
Dejlig og nem panna cotta-opskrift! Min nevø, som ikke spiser ris à la mande, var vild med den og spurgte om han måtte få en til panna cotta. Det fik han selvfølgelig ???
Har du et råd til, hvordan man fordeler vanillekornene bedre, så de ikke ender på bunden af glasset? Jeg har endnu ikke fundet et trick, der virker.
Hvor er det dejligt at høre!
Mht vaniljekornene, så har jeg selv planer om at prøve at lade den stå i en større skål en halv times tid, røre den godt, og derefter fordele den i glas, for at se om det lykkedes at fordele vaniljekornene lidt bedre. Det er ikke testet endnu, men er da forsøget værd, for her falder de også til bunds :)
Kh AC
Jeg har lavet den et par gange her i december. Lavede Panna Cotta dagen i forvejen – og serverede med kirsebær i kirsch – dejligt skarpt til den cremede dessert. Et stort hit!
Hvor er det dejligt at høre ♡
Hej,
Jeg har lavet dine panna cotta med kirsebær, men de lykkedes ikke helt. Vil du ikke tilføje i opskriften at man skal sætte film over glassene når de sættes på køl. Måske en begynderfejl fra min side.
Prøver igen i morgen :-)
Venlig hilsen
Tove
Jeg lader dem gerne køle af inden jeg kommer film på, så der ikke dannes kondens pga varmen.
Hvad gjorde at de ikke lykkedes? Konsistens, eller?
Kh AC
Lyder lækkert….. meeennnn kan du foreslå andet end kirsebær på toppen? I en alder af 44 må jeg nok erkende, at jeg aldrig får lært at spise frugt i andet end deres naturlige – rå – tilstand ??
Vores weekend-planer er lig ingen. Ældste sønnen skal knokle ved kassen i Bilka. Den yngste og min mand og jeg skal blot nusse rundt. Skønt ?
Kh Rikke
Måske denne version af panna cotta med saltkaramel i stedet er noget for dig?
Rigtig god søndag til jer, lyder skøn med stille og roligt tempo :)
Kh AC
Sikke skønne billeder.
Lige præcis dette er en af mine go to juledesserter i december. Jeg har en lille håndfuld som jeg bruger til gæstermad og de er allesammen nemme, skønne og julede ligesom denne. Har vist også nævnt det flere gange for selvom klassikeren er dejlig er det også godt med noget andet ind i mellem.
Mange tak :)
Hvor ser det lækkert ud!
Kan man lave den søndag og servere den tirsdag aften?
VH Julie
Ja, det tror jeg fint du kan
Kh AC