Fedtebrød med romglasur


Fedtebrød er små lækre kokossmåkager, som er super nemme og hurtige at lave og er en rigtig ægte klassiker ved juletid.
Det er en rigtig oldemorklassiker og helt traditionelt med den lækre romglasur.
Småkagerne er porøse og smuldrende i sin konsistens. Det skal fedtebrød være og de er spækfyldt med smør, sødme og kokossmag.
Prøv også: min opskrift på små klejner >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 25 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Fedtebrød med romglasur
- 125 g hvedemel
- 0,50 knivspids hjortetaksalt
- 140 g smør
- 75 g sukker
- 75 g kokosmel
- Glasur
- 100 g flormelis
- 3 spsk mørk rom
- Derudover
- 1 spsk kokosmel
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom hvedemel og hjortetakssalt i en skål og bland det godt sammen. Smuldr smør i, til det er ensartet og helt fintsmuldret. Vend det sammen med kokosmel og sukker.
Saml dejen, ved at trykke den godt sammen til faste stænger med en tykkelse på 1,5-2 cm, tryk dem let flade og sæt på stængerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag stængerne i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 9 – 10 min.
Kom imens flormelis i en skål og rør rom i lidt ad gangen til konsistensen er en tyk og lækker glasur. Brug gerne en håndmikser.
Tag kagestængerne ud af ovnen, træk kagerne og bagepapiret over på et stort skærebræt. Skær fedtebrødene igennem i passende stykker med en meget skarp kniv, mens de stadig er varme og lad dem ligge på bagepapiret. Fordel glasuren på de varme kager. Den løber én smule ud og fordeler sig pænt. Drys dem med lidt kokosmel.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej KAN man bruge palmin i stedet for smør ? :)
Hej Trine
Det må jeg melde pas på
– men du kan prøve det af, hvis du har lyst til at teste det :)
Kh Ann-Christine
Jeg syntes dejen var noget tør. Jeg tilføjede et par “skvis” mælk og den blev fint samlet. Måske jeg næste gang tilføjer lidt mindre, da de færdige kager nu er meget porøse, men jeg hader at arbejde med tør dej. :)
Hej Karina
Jeg håber de blev lækre.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Nårh ja, og så brugte jeg lidt pasteuriseret æggehvide i glasuren, det gør den altid mere håndterbar :)
Jeg lavede heldigvis dobbelt portion, for børnene satte de fleste til livs her til aften (også dem med “voksen” (rom)-glasur.
Du skriver 1,5-2 cm i opskriften, men i tips skriver du 0,5 cm i højden, for at undgå lugten af hjortetaksalt. Hvad er bedst?
1,5 -2 cm stænger, som så trykkes sammen til omkring 0,5 cm
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine