Fedtebrød med romglasur
Fedtebrød er små lækre kokossmåkager, som er super nemme og hurtige at lave og er en rigtig ægte klassiker ved juletid.
Det er en rigtig oldemorklassiker og helt traditionelt med den lækre romglasur.
Småkagerne er porøse og smuldrende i sin konsistens. Det skal fedtebrød være og de er spækfyldt med smør, sødme og kokossmag.
Prøv også: min opskrift på små klejner >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 25 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Fedtebrød med romglasur
- 125 g hvedemel
- 0,50 knivspids hjortetaksalt
- 140 g smør
- 75 g sukker
- 75 g kokosmel
- Glasur
- 100 g flormelis
- 3 spsk mørk rom
- Derudover
- 1 spsk kokosmel
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom hvedemel og hjortetakssalt i en skål og bland det godt sammen. Smuldr smør i, til det er ensartet og helt fintsmuldret. Vend det sammen med kokosmel og sukker.
Saml dejen, ved at trykke den godt sammen til faste stænger med en tykkelse på 1,5-2 cm, tryk dem let flade og sæt på stængerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag stængerne i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 9 – 10 min.
Kom imens flormelis i en skål og rør rom i lidt ad gangen til konsistensen er en tyk og lækker glasur. Brug gerne en håndmikser.
Tag kagestængerne ud af ovnen, træk kagerne og bagepapiret over på et stort skærebræt. Skær fedtebrødene igennem i passende stykker med en meget skarp kniv, mens de stadig er varme og lad dem ligge på bagepapiret. Fordel glasuren på de varme kager. Den løber én smule ud og fordeler sig pænt. Drys dem med lidt kokosmel.
Romsmagen var meget stærk, da de kom ud af ovnen, og jeg var på nippet til at smide dem ud, MEN heldigvis gjorde jeg det ikke, og dagen efter var de, som de skulle være!
Det må være en fejl med mængden af rom i glasuren. Meget stærk
Det er slet ikke en fejl, men sådan jeg laver den, og jeg synes da den skal smage af noget :)
Vil du gerne have mindre romsmag kan du lave den med 50:50 vand og rom (eller endnu mindre rom, det er jo smag og behag)
Glædelig jul
Kh Ann-Christine
Prøv at smøre glasuren på stængerne inden de skæres ud, det er meget nemmere 😊
Helt enig, det ér meget nemmere.
Men jeg synes ikke det lægger sig helt så pænt, når jeg kommer glasuren på før jeg skærer dem ud.
Kh Ann-Christine
Du skriver 1,5-2 cm i opskriften, men i tips skriver du 0,5 cm i højden, for at undgå lugten af hjortetaksalt. Hvad er bedst?
1,5 -2 cm stænger, som så trykkes sammen til omkring 0,5 cm
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine