Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/appelsin-vanilje-og-kanel-julesirup/

Julesirup

Min julesirup smager dejligt koncenteret af jul og er fyldt med søde appelsiner, kanel, kardemomme og vanilje.

Den er nem at lave og så smager den helt vidunderligt til alt fra klatkager til morgengrød, risengrød, pandekager og den kan såmænd også bruges som ingrediens i en salatdressing vendt med olie, salt, peber og dijon sennep, hvor den smager skønt på en kålsalat.

Udover de nævnte krydderier kan man sagtens supplere med yderligere julekrydderier for en skøn krydret sirup med julesmag.

Prøv også: min opskrift på appelsinmarmelade >>

PT30M

Julesirup

Tid i alt30 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed3 uger
Antal1 glas
Ingredienser
  • 1 vaniljestang
  • 125 g sukker
  • 4 dl appelsinjuice
  • 2 kanelstang
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 2 stjerneanis
  • 4 hele nelliker
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Fordel vaniljekornene i sukkeret og kom appelsinsaft, vanilje, sukker og krydderier i gryde eller sauterpande uden låg og kog det op.

Lad det simrekoge uden låg ved middel varme i 15-20 minutter, rør jævnligt og hold lidt øje med det.

Hæld gennem en sigte og på et skoldet og rengjort flaske eller glas.