Julesirup
Min julesirup smager dejligt koncenteret af jul og er fyldt med søde appelsiner, kanel, kardemomme og vanilje.
Den er nem at lave og så smager den helt vidunderligt til alt fra klatkager til morgengrød, risengrød, pandekager og den kan såmænd også bruges som ingrediens i en salatdressing vendt med olie, salt, peber og dijon sennep, hvor den smager skønt på en kålsalat.
Udover de nævnte krydderier kan man sagtens supplere med yderligere julekrydderier for en skøn krydret sirup med julesmag.
Prøv også: min opskrift på appelsinmarmelade >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 glas
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Julesirup
- 1 vaniljestang
- 125 g sukker
- 4 dl appelsinjuice
- 2 kanelstang
- 1 tsk stødt kardemomme
- 2 stjerneanis
- 4 hele nelliker
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Fordel vaniljekornene i sukkeret og kom appelsinsaft, vanilje, sukker og krydderier i gryde eller sauterpande uden låg og kog det op.
Lad det simrekoge uden låg ved middel varme i 15-20 minutter, rør jævnligt og hold lidt øje med det.
Hæld gennem en sigte og på et skoldet og rengjort flaske eller glas.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Skal det var frisk presset juice man bruger eller købe juice
Det er helt op til dig! Jeg synes den bliver bedst med friskpresset eller med en friskpresset juice fra køledisken i supermarkedet.
Kh Ann-Christine
Kan man mon bruge den med husblas som topping til en julecheesecake? 🤔
Ja, det er den meget velegnet til :)
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hvor længe kan de holde ?
Det står i opskriften :)