Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/appelsin-vanilje-og-kanel-julesirup/

Appelsin – vanilje og kanel julesirup

Jeg havde bagt boller og lavet amerikanske pandekager – denne gang forsøgte jeg mig med en julesirup til pandekagerne, lavet på appelsiner, kanel, kardemomme og vanilje. Den blev god og den vil gøre sig glimrende til rigtig mange ting. Jeg har planer om, at bruge den til morgenmad i morgen – lige et lille dryp på ymer med knas. I aften skal vi have en meget, meget forsinket mortensaften middag. Blot med 2 styk andebryst, ovnbagte kartofler og rødbeder, brune kartofler og en rødkålssalat. Jeg vil også prøve siruppen i rødkålssalaten med lidt balsamico, måske lidt i sukkeret til de brune kartofler og lidt forskelligt andet godt – jeg glæder mig til at eksperimentere videre …

PT30min

Julesirup

2 dl    30 min
2 dl
Ingredienser
  • 4 dl appelsinsaft, gerne friskpresset
  • 1 dl sukker
  • 2 kanelstænger
  • 1 hel vaniljestang (jeg brugte én som jeg for en uges tid siden havde skrabet kornene ud af og så gemt stænglen i glasset til en dag som denne)
  • 1 tsk kardemomme
  • 2 stjerneanis
  • 4 nelliker
Udskriv opskrift
30 min
Fremgangsmåde

Det hele koges ind i en gryde ved middel til høj varme. Hold godt øje med det og rør jævnligt. Det tager ca mellem 10-20 minutter før siruppen har den rette konsistens. Rør i det og test indimellem ved at tage et lille dryp sirup op på en tallerken og lad det køle af. Hvis det bliver for karamelagtigt, så kom bare en smule appelsinsaft i, rør rundt og tag af varmen.