Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/toffifee/ Julekonfekt Juleopskrifter, Kager og søde sager, Konfekt og slik

Toffifee

Hjemmelavede toffifee er et sjovt hyggeprojekt at lave derhjemme og de smager uimodståeligt dejligt!

Karamel, chokolade, hasselnødder og en lille smule nougat.
Yum! Det er drøngodt.

En skøn ide til hjemmelavet fredagsslik, supplement til en desserttallerken eller bare et stykke sødt til kaffen. Bonus er at man helt har styr på hvad der er i og kan vælge yndlingschokoladen med en skøn smag – det kan jeg vældig godt lide.

Prøv også: min opskrift på de bedste pandekager >>

Toffifee
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H30MPT45M25
Ingredienser
  • Karamel
  • 2 dl piskefløde
  • 90 g sukker
  • 2 spsk glukosesirup
  • 150 g mørk chokolade, tempereret
  • 100 g nougat
  • 25 hasselnødder
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Karamel
Kom fløde, sukker og glykose i en gryde og kog op. Lad det koge under jævnlig omrøring, til karamellen slipper bunden og har en temperatur på 115 grader. Tag gryden af varmen og lad karamellen køle af en halv time og kom den i en sprøjtepose.

Hasselnødder
Kom hasselnødderne i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft og bag dem i 15 minutter, til hinderne sprækker og bliver sprød. Kom i et rent klæde og gnid hinderne af.

Chokoladeskål
Temperer chokoladen og hæld tempereret chokolade i en chokoladeform med små runde forme, så der dannes en lille skal og både bunde og sider bliver godt dækket, hæld al overskydende chokolade tilbage i skålen, hvor chokoladen holdes flydende på 32 grader.

Sæt chokoladeformen med de små skaller i køleskabet i 10 minutter til chokoladen sætter sig.

Saml de lækre toffifee
Tag formen med chokolade ud af køleskabet. Kom en lille smule nougat i hver og derefter en hasselnød. Lav en ring af karamel rundt om hasselnødden. Kom den tempererede chokolade i en sprøjtepose og lav en lille chokoladeknap i midten af hvert toffifee.

Bank chokoladerne ud af formen, når de har sat sig.