Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/toffifee/

Hjemmelavet Toffifee

Hjemmelavede toffifee er et lille hyggeprojekt og et skønt treat til det hjemmelavede fredagsslik, til veninderne, kollegaerne, supplement til en desserttallerken eller bare et stykke sødt til kaffen – de er så lækre og faktisk ikke vildt svære at lave selv. Bonus er jo så at man helt har styr på hvad der er i og kan vælge en god chokolade med skøn smag – det kan jeg vældig godt lide.

Kombinationen af nødder, karamel, nougat og chokolade er ganske enkelt helt uimodståelig lækker!

PT1H30Mter

Hjemmelavede Toffifee

20 stk    1 time 30 minutter
20 stk
Ingredienser
Udskriv opskrift
1 time 30 minutter
Fremgangsmåde

Start med at lave chokoladeskålen
Hak chokoladen helt fint og smelt den ene 3/4 del chokolade under omrøring over et vandbad. Tag af varmen og rør den sidste 1/4 chokolade i. Hæld chokoladen i runde forme, så der dannes en lille skal og både bunde og sider bliver godt dækket, hæld al overskydende chokolade tilbage i skålen.

Sæt formen på køl.

Karamel
Kom fløde, sukker og glykose i en gryde og kog op. Lad det koge under jævnlig omrøring indtil karamellen slipper bunden. Tag af varmen og lad karamellen køle af til lige lidt over stuetemperatur, hvorefter den kommes i en sprøjtepose.

Hasselnødder
Rist hasselnødderne i ovnen ved 150 grader i 20 minutter. De skal ikke tage farve, men skallen skal løsne sig. Gnid alle skallerne af.

Saml de lækre toffifee
Tag formen med chokolade ud af køleskabet. Kom en lille smule nougat i hver og derefter en hasselnød. Lav en ring af karamel, som fylder skålen og afslut med en lille klat chokolade på hver.