Toffifee
Hjemmelavede toffifee er et sjovt hyggeprojekt at lave derhjemme og de smager uimodståeligt dejligt!
Karamel, chokolade, hasselnødder og en lille smule nougat.
Yum! Det er drøngodt.
En skøn ide til hjemmelavet fredagsslik, supplement til en desserttallerken eller bare et stykke sødt til kaffen. Bonus er at man helt har styr på hvad der er i og kan vælge yndlingschokoladen med en skøn smag – det kan jeg vældig godt lide.
Prøv også: min opskrift på de bedste pandekager >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 25 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Toffifee
- Karamel
- 2 dl piskefløde
- 90 g sukker
- 2 spsk glukosesirup
- 150 g mørk chokolade, tempereret
- 100 g nougat
- 25 hasselnødder
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Karamel
Kom fløde, sukker og glykose i en gryde og kog op. Lad det koge under jævnlig omrøring, til karamellen slipper bunden og har en temperatur på 115 grader. Tag gryden af varmen og lad karamellen køle af en halv time og kom den i en sprøjtepose.
Hasselnødder
Kom hasselnødderne i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft og bag dem i 15 minutter, til hinderne sprækker og bliver sprød. Kom i et rent klæde og gnid hinderne af.
Chokoladeskål
Temperer chokoladen og hæld tempereret chokolade i en chokoladeform med små runde forme, så der dannes en lille skal og både bunde og sider bliver godt dækket, hæld al overskydende chokolade tilbage i skålen, hvor chokoladen holdes flydende på 32 grader.
Sæt chokoladeformen med de små skaller i køleskabet i 10 minutter til chokoladen sætter sig.
Saml de lækre toffifee
Tag formen med chokolade ud af køleskabet. Kom en lille smule nougat i hver og derefter en hasselnød. Lav en ring af karamel rundt om hasselnødden. Kom den tempererede chokolade i en sprøjtepose og lav en lille chokoladeknap i midten af hvert toffifee.
Bank chokoladerne ud af formen, når de har sat sig.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
karamellen er stenhård :- tog den af ved 115 grader..
TOg du den af straks den ramte 115 grader, eller kan den evt have stået for længe inden, så den er kogt for meget ind?
Glædelig jul
Kh Ann-Christine
Har prøvet at lave opskriften en gang, og min karamel blev meget fast. Det kunne ikke sprøjtes ud af en pose, men blev nødt til at blive formet og klippet i stykker med en saks. Det smagte dog stadig rigtig lækkert, men det blev bare som rene flødekarameller og ikke som en flydende masse der kunne komme i chokoladeskaller. Hvad kan der være gået galt?
Hej Ida
Havde den stået længere tid end de 30 minutter i opskriften? For så bliver den nemlig for fast.
Hvis opskriftens temperaturer er fulgt, så bliver karamellen fast i formen, men ikke sprød som bolcher.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine. Kunne du ikke tænke dig at lave en video til denne opskrift? :) Vh
Dét vil jeg gerne på et tidspunkt :)
Kh AC