Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/finskbroed/

Finskbrød

Sprøde og klassiske finskbrød, som smager så dejligt.

Disse skønne klassiske småkager er nemme at bage og en dejlig lille småkage, som hører til på julebordet. Her drysser jeg dem traditionelt med perlesukker og mandler. Men når jeg laver en portion, så laver jeg lige så ofte lidt forskelligt drys til, som fx pebermyntestokke eller hasselnødder og perlesukker.

Du kan finde alle mine forslag til drys under opskriften og det er jo en lidt snild måde at variere den samme småkage på en dejlig nem måde.

Prøv også: alle mine opskrifter på julesmåkager >>

PT1H30M

Finskbrød

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 uger
Antal50 stk.
Ingredienser
  • 250 g hvedemel
  • 65 g sukker
  • 0,50 øko citron, 1/2 tsk. fintrevet skal herfra
  • 200 g smør
  • 1 æg
  • Derudover
  • 1 æg, sammenpisket til at pensle med
  • 50 g perlesukker
  • 50 g mandler, smuttede og finthakkede
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Bland mel, sukker og citronskal sammen i en skål. Smuldr smør i blandingen, til det er som savsmuld og saml til sidst dejen med et æg.

Ælt dejen let sammen og stil den på køl i en time eller til næste dag.

Rul dejen ud i en tykkelse af 1 cm. Skær finskbrød ud i passende størrelse og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

Pensl alle småkagerne med sammenpisket æg og drys med perlesukker og hakkede mandler.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft midt i ovnen i 9-12 minutter.