Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/finskbroed/

Finskbrød – i 4 varianter

Vi har godt gang i juleforberedelserne og småkagebagningen herhjemme – og nu er turen kommet til de sprøde og klassiske finskbrød. En dejlig nem lille småkage, som traditionelt drysses med perlesukker og indimellem også med finthakkede mandelflager. Jeg har lavet et lille twist på finskbrødet, særligt i forhold til topping i år – opskriften på selve småkagen er helt som jeg altid laver den og nok i grunden ganske traditionel.

Når jeg har skåret de skønne småkager ud og placeret dem på bagepladen, og penslet dem med et sammenpisket æg – så drysser jeg 1/4 del med perlesukker og resten bliver pyntet henholdsvis med finthakket pebermyntestokke, med pistacie og citronskal og sidst men ikke mindst med hasselnøddeflager og perlesukker.

Vupti, fire skønne julesmåkager i en og samme opskrift.

PT45M

Finskbrød

1 plade    45 min.
1 plade
Ingredienser
  • 300 g hvedemel
  • 175 g smør
  • 1 æg
  • 60 g sukker
  • 1/2 tsk fintrevet citronskal
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • Pynt
  • sammenpisket æg til at pensle med
  • perlesukker, pebermyntestok, pistaciekerner, citronskal, hakkede mandler
Udskriv opskrift
45 min.
Fremgangsmåde

Bland mel, vanilje, citronskal og sukker sammen i en skål.Smuldr smøret i blandingen til det er som savsmuld – og saml til sidst dejen et æg.

Ælt dejen let sammen og stil den på køl i en halv times tid.

Rul dejen ud i en tykkelse af ca 1/2 cm – skær småkagerne ud og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

Pensl med sammenpisket æg og drys med hver af de fire pynt, så 1/4 får perlesukker, 1/4 pistacie og citronskal og 1/4 får pebermyntetopping og den sidste får hakkede mandler og perlesukker

Bages ved 180 grader varmluft midt i ovnen i ca. 10-12 minutter.