Finskbrød
Sprøde og klassiske finskbrød, som smager så dejligt.
Disse skønne klassiske småkager er nemme at bage og en dejlig lille småkage, som hører til på julebordet. Her drysser jeg dem traditionelt med perlesukker og mandler. Men når jeg laver en portion, så laver jeg lige så ofte lidt forskelligt drys til, som fx pebermyntestokke eller hasselnødder og perlesukker.
Du kan finde alle mine forslag til drys under opskriften og det er jo en lidt snild måde, at variere den samme småkage på en dejlig nem måde.
Prøv også: alle mine opskrifter på julesmåkager >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 50 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Finskbrød
- 250 g hvedemel
- 65 g sukker
- 0,50 øko citron, 1/2 tsk. fintrevet skal herfra
- 200 g smør
- 1 æg
- Derudover
- 1 æg, sammenpisket til at pensle med
- 50 g perlesukker
- 50 g mandler, smuttede og finthakkede
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bland mel, sukker og citronskal sammen i en skål. Smuldr smør i blandingen, til det er som savsmuld og saml til sidst dejen med et æg.
Ælt dejen let sammen og stil den på køl i en time eller til næste dag.
Rul dejen ud i en tykkelse af 1 cm. Skær finskbrød ud i passende størrelse og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Pensl alle småkagerne med sammenpisket æg og drys med perlesukker og hakkede mandler.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft midt i ovnen i 9-12 minutter.
Kære Ann-Christine
Elsker din blog! Både opskrifter, boganbefalinger, rejsetips og dine fantastiske billeder :) Ja, faktisk det hele?
Jeg har brugt rigtig mange af dine opskrifter, senest i går hvor jeg bagte dine pebernødder. SÅ lækre :)
Jeg tænkte på om du kunne få en “knap” så man kunne gemme opskrifter, boganbefalinger mv, og senere finde disse på sin “egen” side? Ligesom andre hjemmesider, og apps hvor der er et hjerte el.lign og man gemmer den. Håber det giver mening :)
Jeg håber din skønne familie og dig får en fantastisk jul :)
Vh Tanja
Tusind tak Tanja ♡ Hvor er jeg glad for din søde hilsen!
Det kunne være så fint og en god ide med sådan en funktion.
Rigtig glædelig jul til dig og tak for den fine feedback
Kh AC
(UPDATE)
P.S en dejlig opdatering her det seneste år
Vi har nu fået lavet sådan en funktion i vores Valdemarsro Premium hvor man kan logge ind og derefter gemme sine favoritter, få en reklamefri valdemarsro + se madplaner og lave indkøbssedler.
Det er altså sjovt hvor forskellige juleopskrifter er! Min oldemors opskrift på finskbrød indeholder kun smør, sukker, hvedemel og kokosmel, rulles ud til stænger og bages som hele stænger. Mens de er varme kommes der citronglasur på og så skæres de ud i små snitter :-)
Finskbrød er blandt mine favorit julekager!
Din oldemors opskrift lyder mere som Fedtebrød.. :D i hvert fald de samme ingredienser som der er i min opskrift :D Finskbrød har heller ikke glasur på.. :D men perlesukker og hakkede nødder :D Jeg ELSKER fedtebrød.. de er sprøde men bløde inden i… og så den fantastiske smag af kokos :D mums :D
Det lyder som de småkager jeg kalder fedtebrød, som også er virkelig lækre!
Rigtig glædelig jul til dig ♡
Kh AC
God idé med finskbrød reinvented ? Bruger du nogensinde din røremaskine til at bage småkager?
Ja, det gør jeg indimellem – men lige så ofte synes jeg det er lige så nemt og hyggeligt at røre den type dej i hånden :)
Kan dejen til finskbrød fryses ned hvis man vil lave kagerne senere?
Ja, det kan den fint :)
Spørgsmål til finskbrød/småkager. Skal den være meget fedtet? Eller har jeg lavet en fejl???
Vh Nadija
Nej det oplever jeg den ikke som.
Kh AC
Denne kogebog er straks blevet min yndlings. Jeg håber på en med frokostrettet, tærter mm og en med desserter. ?
Mange tusind tak! Hvor er det dejligt at høre ♡
Jeg vil meget gerne lave mange flere bøger :)
Kh AC
Hvor lang tid kan de holde sig, hvis de er pakket godt ind?
Hej Pernille,
Det står i opskriften + tips under opskriften
Kh AC
Hej,
Jeg vil bage disse lækre småkager imorgen. Hvilket smør skal der bruges? Blot margerine eller er det rigtig smør?
Jeg bruger altid rigtig økologisk smør i mine opskrifter
(ikke smørbart eller margarine)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har opbevaret min dej i køleskabet i en uges tid, hvor lang tid skal den være ude af køleskabet inden jeg kan lave småkagerne? Anvender du mel på bordet når du ruller dejen ud? 🥰 Tak, og god weekend.
Hej Trine
Jeg ruller den ud direkte fra køl, så er den fast og nem at arbejde med. Alt afhængig af hvilken bordplade man har, kan man drysse med en anelse hvedemel
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Kan dejen til finskbrød fryses?
Hej Inga
ja, se også nærmere under tip til opskriften
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine