Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pebermyntepastiller/

Pebermyntepastiller

Det bliver næsten ikke nemmere end disse hjemmelavede pebermyntepastiller.

De er SÅ lækre, julede, friske i smagen og smelter på tungen – og så er det noget nær verdens nemmeste hjemmelavede juleslik, som er lige at bikse sammen og tilberede af kun 4 ingredienser.

De gør sig så fint i julens slikskål, de små pastiller – og indtil de skal spises opbevares de i køleskabet. Jeg synes, de smager særligt fortryllende, når de er iskolde!

PT60M

Pebermyntepastiller

60 stk    60 min.
60 stk
Ingredienser
  • 1 æggehvide fra et stort øko æg - ca 35 g
  • 1 1/2 tsk pebermynte essens
  • 250 g flormelis
  • 60 små chokoladeknapper eller 50 g mørk chokolade til at temperere
Udskriv opskrift
60 min.
Fremgangsmåde

Rør æggehviden og pebermynte essens sammen, og rør derefter flormelis i indtil massen er ret fast. Den skal kunne trykkes ud gennem en sprøjtetyl uden at flyde ud.

Tryk små kugler ud på bagepapir og kom en lille chokoladeknap i hver. Jeg brugte en god chokolade fra Callebaut, som i forvejen er i små knapper -det er nemt! Alternativt kan en god chokolade tempereres og der laves en lille fordybning i pebermyntemassen, som chokoladen kan sprøjtes i.

Lad dem tørre i 30-60 minutter og opbevar dem på køl indtil de skal spises.

Mht æg: Jeg bruger selv friske gode øko danske æg og ikke pasteuriserede æg til pebermyntepastillerne. Fødevarestyrelsens budskab de sidste par år har været at der ikke er fare for salmonella ved danske æg og man kan sagtens spise de rå æggehvider. Det foretrækker jeg.