Bearnaise
Hjemmelavet bearnaise sauce er helt nemt at lave, når man først har fået taget på den – og når man holder sig til den enkle regel, at man aldrig må slippe piskeriset, mens gryden står på kogepladen, har tålmodighed og tilbereder ved laveste varme.
Jeg har lavet bearnaise utallige gange og har nu helt styr på hvad der virker og hvad der ikke gør. Her deler jeg min allerbedste fremgangsmåde og opskrift på hjemmelavet bearnaise sauce med jer og den smager virkelig lækkert!
Prøv også: min bedste opskrift på hasselback kartofler >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bearnaise sauce
- 250 g smør
- 4 spsk hvidvinseddike
- 1 dl vand
- 2 skalotteløg, finthakket - eller 1 alm. løg
- 1 håndfuld frisk estragon, blade og stængler hver for sig
- 4 æggeblomme
- 1 citron, ca 1 spsk saft herfra
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom smørret i en gryde og smelt det ved laveste varme. Den smeltede smør deler sig i en klaret smør med et hvidt kærnemælkslignende bundfald i gryden. Hæld den klarede smør langsomt i en kande og kasser det hvide bundfald.
Kom estragonstænglerne – nip på forhånd estragonbladene af og læg dem til side til senere – eddike, vand, finthakket løg, samt en smule salt og peber i en ren gryde. Kog op og kog det ind til ca. 3-4 spsk. bearnaiseessens.
Si fyldet fra, så der kun er den rene essens tilbage. Kom essensen i en ren gryde, og sæt temperaturen på den laveste eller næst-laveste varme (på mit komfur sætter jeg varmen på 2 ud af 9)
Kom æggeblommer i gryden og pisk til det skummer og æggeblommerne begynder at tykne. Måske skal der lige skrues en anelse op for varmen, før at æggeblommerne tykner, det er dog vigtigt, at der hele tiden piskes i saucen og at æggeblommerne tykner inden smør piskes i – for ellers bliver saucen alt for tynd.
Når æggeblommerne tykner, så skrues ned på laveste varme. Pisk 1 spsk. smør i ad gangen de første 10 spsk. og pisk derefter resten af smørret i i en tynd stråle, til alt smør er brugt.
Smag bearnaisen til med citronsaft, salt, peber og de finthakkede estragonblade inden servering.
Hej.
Verdens bedste sovs👍
Kan den fortyndes lidt og evt. med hvad
Hej Kenneth
Ja, det er altid en god klassiker :)
Jeg plejer aldrig at fortynde den, så det må endelig komme an på en prøve. Men måske du kan eksperimentere med lidt lun sødmælk pisket i saucen, – jeg tør dog ikke garantere at den ikke skiller! Skriv endelig hvordan og om det lykkedes
Kh Ann-Christine
Der skal IKKE citron i bearnaise. Citron er til hollandaise. Kom altid en knivspids salt i æggeblommerne, så er de nemmere at piske dem tykke. Hvis æggeblommerne ikke er pisket ordentligt tykke, bliver bearnaisen/hollandaisen tynd. Du kan (næsten) altid redde en skilt sauce, med en sjat iskoldt vand eller en isterning, men det bedste er jo at sørge for temperaturen ikke bliver for høj og at man pisker konstant. Pisk evt. over et vandbad. Husk: Ægte sauce, skal kun serveres lune. Aldrig varme. Det kan ikke anbefales, at lave bearnaise på forhånd. Hvis man opvarmer den, vil den oftest skille.
Hej
259 g smør er start mængende men valle udgør jo en stor del af smørret
Er det 250 g smør uden valle
250 g smør i opskriften er startmængden, inkl valle
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine
Tak for en udførlig beskrevet opskrift for bearnaise-dummies. Jeg vil især fremhæve, at det er super fint, at du beskriver komfurets indstilling – det hjalp mig meget.
Saucen lykkedes for mig igår og jeg var rigtig stolt!
Opskriften giver en fluffy og cremet bearnaise, som smagte så lækkert.
Tak og god dag :-)
De bedste hilsner fra Thea
Sikke en skøn hilsen at få! Tusind tak, det er jeg glad for – og især at du fik en lækker bearnaise
Kh Ann-Christine
Selvom jeg de sidste fem år har lært at det er kutyme, kan jeg stadig ikke affinde mig med at folk hælder bearnaisesovs over oksekød.
Det er sjovt hvordan familievaner kan afvige fra danske traditioner uden at man opdager det før tredive år senere …
Tak for opskriften. Jeg vil lige gøre dig opmærksom på at mængen af citron ikke ændres når portionsantallet ændres. Der er står fortsat 1 spsk heraf mens antallet af citroner ændres.
Det er helt rigtigt og en teknisk ting vi ikke helt kan komme udenom. Du kan smage til med citron til syrebalancen er god
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Ægte sovse rykker :-) Bearnaise, Hollandaise er sovse der virkelig er gufferen. Lækker opskrift du har gjort dig, jeg elsker når der kommer lidt juhu i den.. cayenne peber, samtidigt så skider jeg på konformiteten og hiver altså stavblenderen frem og kører Bernaisen med den. Hvem gider svede tre minutter før gæsterne kommer……
Må maden smage jer alle.
Jan
Jeg har nu prøvet at lave opskriften to gange, og ingen af ganene har jeg kunnet få æggene til at tykne…
Jeg ved simpelthen ikke, hvad det er, jeg gør forkert. Jeg har prøvet at skruge lidt op for varmen, men passet på at den ikke er blevet FOR varm.
Derudover synes jeg heller ikke rigtig at jeg kan få sovsen til at smage af bearnaisesovs… det smager anderledes og lidt tyndt.. synes ellers jeg har fulgt opskriften
Venlig hilsen
Sofie
Hvilken estragon bruger du og bruger du nok af den?
Det tager lidt tid at få æggene til at tykne en anelse, og de skal ikke tykne meget, så prøv evt blot at se de blot tykner en anelse og kom derefter smør i lidt efter lidt
Hej Ann-Christine
Tak for en super lækker opskrift. Lavede min første bearnaise igår og den smagte fantastisk. :-)
Kh Mikkel
Hvor dejligt! Det er jeg rigtig glad for at høre.
Tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tak for en skøn blog❤️
Jeg lavede din bearnaise for første gang i aftes, og den blev god! Godt du siger, det er så vigtigt at piske hele tiden. Det var varmt her i hedebølgen 😅.
Jeg blev lidt stresset, fordi du ikke hælder essensen i, og det står heller ikke i opskriften. Og jeg var virkelig bange for at den skulle skille. Jeg hældte den i til sidst, og som sagt – den blev god 🤗
Bedste hilsen Bente
Hej Bente,
Tusind tak for din søde hilsen ♡ Hvor er det dejligt at høre det blev godt.
Jeg kommer essensen i fra start, det står beskrevet i afsnit 5.
Kh Ann-Christine
Kære Ann- Christine
Tak for svaret, forklarer når man anvender den “gamle” metode, hvorfor smørret skal klares, men stadigvæk mærkeligt at ingen på nettet forslår/gør det omvendt (Dvs smelter smørret og hælder resten i under omrøring). Sikkerpå der må være en grund, ellers vill de fleste gøre det på denne måde, da saucen stort set aldrig skiller.
Kh Jeff
Hej, Har søgt og søgt på nettet ang. bearnaise sauce og er stødt på to ting der undre mig meget.
1. Hvorfor skal smørret klares? Ændre jo hverken på smag, farve og konsistens hvis man ikke gør det.
2. ALLE opskrifter siger: Hæld smørret langsomt ned i æggemassen. I min store uvidenhed har jeg altid gjort det omvendt. Dvs smelt smør og hæld så resten af de blandede ingredienser i og pisk.
Dvs gjort det omvendt af hvad alle siger, og det sjove er at den aldrig skiller og smager godt alligevel. Så hvorfor altid smørret ned i æg? Har ikke kunne få svar nogen steder, men sikker på der er en grund. Alle input er velkomne :-)
Mvh Jeff
Kære Jeff
Der er heldigvis mange veje ind i madlavning og til at lave et godt resultat :) Det er skønt at eksperimentere med og jeg har den tilgang til madlavning at man skal jo endelig hver især gøre som man finder et godt resultat.
Når man klarer smørret fjerner man vand og mælkeprotein, hvilket jeg oplever minimere risikoen for at saucen skiller.
Kh Ann-Christine
Alt gik som det skulle og den så fantastisk ud. Tyk og lækker, som bernaise skal se ud. PLUDSELIG mod slutningen da jeg havde pisket måske 80-90% af smøret i, begyndte den at blive tyndere og skille. Jeg brugte de 250 gram smør i opskriften, og piskede hele tiden. Skulle jeg bare have stoppet da den var fin? I opskriften står der at alt smøret skal i. Varmen var på 2 ud af 9 og jeg fulgte alle præsist som i opskriften og YouTube videoen. Måtte desværre hælde den i direkte i køkkenvasken, da den gik fra lækkerr bernaise til tynd smørsovs på 1 min.
Hej Thomas,
Det lyder rigtig nok mærkeligt. Jeg har ikke oplevet den pludseligt bliver tynd – uden det er fordi den skiller.
Jeg plejer selv at bruge al smørret, men uanset, så tænker jeg godt du kunne have pisket den op i en ny æggeblomme, som der står i tippet.
Kh Ann-Christine
Et hurtigt tip jeg lærte engang – hvis den uheldigvis skiller, så lige et par dråber koldt vand og pisk som en gal. Så kan den godt samle sig igen :D
Tak for endnu en dejlig opskrift.
Jeg får nogle gange vegetarer på besøg, og jeg gad simpelthen så godt, at servere en omgang god bearnaise for dem, men jeg er kommet på bare bund angående hvad jeg kan kombinere bearnaise og fritter med.
Hvad ville du kunne finde på at servere som protein sammen bearnaise?
Dbh
Emil
Uh, godt spørgsmål. Jeg tænker umiddelbart en nøddepostej, indbagt i butterdej ala wellington som min første indskydelse …
Kh AC
Tak for så mange gode opskrifter!!
I dag forsøgte jeg at lave bearnaise for første gang og det lykkedes sandelig! Tak for udførlig beskrivelse. ?
Og min mand mente at der kun lige var nok sovs til to personer. Han havde næsten ret fordi han tog godt for sig. ?
Hvorfor skal man smide det hvide bundfald i smørret væk?
Hej Elisabeth,
hvor er det dejligt at høre!
Bundfaldet er vallen og jeg plejer udelukkende at bruge det klarede smør, fordi jeg har en ide om at det gør den ikke skiller helt så nemt – måske tilfældigt, men jeg oplever det virker bedre :)
Kh AC
Jeg er helt ny herinde, men blev fristet af bearnaisen. Tænkte lidt “hvor svært kan det være” og efter at have prøvet og efter at have læst alle indlæggene herinde føler jeg mig ret håbløs.
Første forsøg – der gik ikke lang tid før den skilte og jeg mener en af de rigtig grimme skilsmisser.
Andet forsøg – det gik lidt bedre og det var først til sidst den skilte.
Tredje forsøg – det så rigtigt godt ud rigtig længe og jeg troede at nu var den der – jeg hældte den i en skål og vendte mig om efter en tallerken og da jeg vendte mig om igen, var det en underlig grynet masse med smeltet smør ovenpå.
Vi fik barbequesovs til vores fritter og bøf.
Hej Birgitte,
Det lyder til at temperaturen har været sat for højt eller at saucen har stået på varmen, eller varmet for meget op uden at blive rørt i.
Kh AC
Brilliant opskrift! Jeg er efter et par uheldige episoder veget tilbage fra at lave bearnaise, men tog chancen med din opskrift. Spitzenklasse!
Har du mon et tip, hvis man gerne vil have saucen varm og ikke bare lun?
Fantastisk! Hvor er det dejligt at høre :)
En hjemmelavet bearnaise som denne vil skille hvis den kommer meget over 50-55 grader, og jeg har ikke helt eksperimenteret mig frem til hvordan den kan twistes hvis man ønsker en mere klassisk varm sauce og ikke blot en lun.
Tak for svaret. Den er jo heldigvis også fremragende som lun ?
Hej Ann-Christine
Det er virkelig en lækker blog du har, tak for at du bruger din tid på at lave skøn inspiration til os andre
Jeg har nu lavet din bearnaise 3 gange og den er bare enormt god?? det er ikke gået galt på noget tidspunkt, så tak for dig?
Mange hilsner Kamilla
Hej Kamilla
Tusind tak! Det er dejligt at høre og rigtig sødt af dig at skrive.
Kærlig hilsen Ann-Christine
Kan man lave essensen og gemme til dagen efter?
Ja, det kan fint lade sig gøre
Hey – min yngste søn på 19 kom i dag og ville gerne at vi lavede bearnaise sovs … men med vegansk smørblok?
Det gjorde vi og sovsen blev fantastisk! Bemærk at hverken min søn eller jeg har nogensinde lavet bearnaise før??
Hej Mette
Hvor er det skønt at høre, mange tak for din søde hilsen og fine feedback på opskriften
Kh AC
Tak for en skøn blog, som jeg ofte finder inspiration i.
Saucen lyder vildt lækker. Kan den laves dagen før eller om formiddagen, og så lunes før servering – eller vil dette gøre at saucen skiller? Jeg vil gerne kunne lave den i god tid, men samtidig vil jeg gerne servere saucen lun/varm, hvordan plejer du at time det?
Den kan godt laves dagen før og den kan godt lunes igen, hvis man er meget omhyggelig med at lune den yderst varsomt og under konstant omrøring.
Tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Jeg prøver at tage mod til mig og lave bearnaise selv ? Jeg blev lidt mere modig, da jeg så, at du har en bearnaise-opskrift. Jeg plejer aldrig at gå galt af dine opskrifter. Kan man bruge æblecidereddike i stedet for hvidvinseddike?
Jeg krydser fingre for at det kommer til at gå forrygende!
Du kan sagtens bruge æblecidereddike, det har jeg også selv gjort indimellem, hvis jeg ikke har haft hvidvinseddike på lager her.
Rigtig god fornøjelse og rigtig godt nytår.
Kh Ann-Christine
Hejsa. Tak for en lækker opskrift. Jeg har med succes lavet den flere gange, men jeg tænkte på om man kan lave bearnaiseessens en dag i forvejen, så man undgår at have for mange bolde i luften på samme tid når man skal lave en masse retter?
Ja, det kan du sagtens gøre.
Rigtig god fornøjelse med den.
Kh AC
Tak for en god og nem opskrift på bearnaise sauce.
Det smagte bare MUMS!
Det bliver ikke sidste gang jeg laver den :D
Hilsen Karin
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Hej.
Først og fremmest, tak for den virkelig gode opskrift!
Kan se du skriver 6-8 pers, men på videoen ligner det ikke at der er så meget bearnaise i gryden? ;)
Du har ret – jeg retter det lige til her :)
– og mange tak, Mikkel. Det er jeg glad for at høre
Kh AC
Hej
Lækker opskrift
Ville høre om du kunne lave en video til denne opskrift så man kunne se 100% hvad man skulle gøre?
Mvh
Hej Mikkel,
Ja, det kan du tro – det er med på planen at den skal optages inden så længe :)
Tak for forespørgslen!
Kh AC
Min bedste bearnaise til dato blev lavet i søndags – super opskrift med god, udførlig beskrivelse af fremgangsmåden. Har sommetider haft lidt problemer med konsistensen (for tynd), men den blev helt perfekt denne gang! Tak for en masse gode opskrifter og råd – de slår aldrig fejl :-)
Åh, hvor er det skønt at høre! Det er jeg virkelig glad for ♡
Tusind tak for din hilsen
Kh AC
Tak for at du så gavmildt deler alle dine skønne opskrifter! Din side er altid den første jeg tjekker, hvis jeg mangler inspiration eller jagter en særlig ret eller opskrift. Og der er som regel gevinst ?! Jeg overvejer at følge ideen om bearnaisesauce til lammekød, men vil gerne gøre så meget klar på forhånd, som muligt. Jeg har aldrig før kastet mig ud i hjemmelavet bearnaise – men ud fra beskrivelsen i opskriften lyder det ikke som om denne sauce er velegnet til genopvarmning? Tak for en meget dejlig og inspirerende blog og godt nytår!
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen ♡
Du er i øvrigt altid meget velkommen til at komme med ønsker, hvis der er retter, som du kunne tænke dig min opskrift på – så skal det være en sand fornøjelse at lave dem til bloggen :)
Mht Bearnaise, så egner den sig dårligt til opvarmning, men det kan dog lade sig gøre. Man skal være lidt omhyggelig med at den ikke bliver uens varmet og derfor røre i den konstant, mens den blot lunes på allerlaveste temperatur på kompuret. Så snart den er lun skal den af varmen og over i en skål.
Rigtig godt nytår og igen, tak for din søde hilsen
Kh AC
Ser super lækkert ud!
Må jeg spørge hvor mange personer der ca. er til, i sådan en portion du har lavet?
Mvh. Emilie Linea.
6-8 personer (4 personer, hvis man er meget vild med bearnaisessauce …)
:)
Kære Ann- Christine.
Tak for mange dejlige opskrifter. Jeg har lavet bearnaisesauce hele mit liv og kunne ikke drømme om, at købe den færdig. Men skiller den, er det en god idé at komme lidt æggehvide i eller lidt koldt vand og derefter piske grundigt. Det har reddet saucen for mig mange gange. Virker det ikke skal man selvfølgelig gøre som du beskriver. KH Janne
Dejligt tip, det vil jeg huske!
Tusind tak for at dele, det er så rart når vi kan inspirere hinanden :)
Rigtig dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Hej ac.
Ja den var saa god den côté de b. Kunne spise den med ske. Det var en opskrift efter en fransk kvindelig kok ved navn Helene derroze. Hun marinere den med timian, rosmarin, laurerbærblade. Peber og fennikel korn. Lidt chili salt peber og noget der heder genièvre korn. Lad den stå 12 timer eller mere på køl. Når den kommer ud en omgang på panden. Dernæst op og hvile kødet under stanjol i 5 min eller mere og så i ovnene. Her spiser vi jo kødet nærmest råt så det 180 og 4 min men man kan jo gøre det anderledes. Måske kan du bruge det til inspiration til en ny opskrift. Håber ikke at det gør noget at jeg sendte dig opskriften…..
Uhm, hvor lækkert! Tusind tak for at dele inspiration og opskrift, det er jeg kun glad for :)
Vi har lige været forbi Troldgården i dag. En skøn økologisk gårdbutik med eget opdræt af oksekød, svin, lam mv og har provianteret meget godt kød med hjem til frys. Et af stykkerne vil passe sig glimrende til en opskrift inspireret af denne krydderurteblanding – så det skal da prøves :)
Kh AC
Hej anne Christine. Laver tit opskrifter eller mad inspiration efter dig. Igaar lavede jeg marinered côté de beauf som haved staaet natten over med din béarnaise sauce. Den var nem af lave og smagte super godt. Matte dog skifte ediken ud med aeble cider edike og suplementere estragonen med koervel. Det var et stort hit. Fik top karakter af manden og vennerne var i béarnaise himlen . Saa tak.
Mes venlig hilsen fra der franske
Hej Helga,
Hvor er det altså dejligt at høre – skønt at mine opskrifter bliver brugt det franske også :) Og den der côte de beauf lyder godt nok lækker!
Rigtig dejlig dag til dig
Kh AC
Jeg skulle for første gang lave en bearnaise sauce, og da jeg før har fundet gode opskrifter hos dig, så var du også min inspiration denne gang.
Det gik over al forventning og det er ikke sidste gang, at jeg laver den ;)
Tak for hjælpen & fortsat god dag
Birgit
Hvor er det skønt at høre!
Det er så dejligt når mine opskrifter skaber glæde og smager de der benytter sig af dem. Tusind tak for din dejlige hilsen
Kh Ann-Christine
Kære AC,
Hvilket mærke er dine tallerkener fra? :-)
De er så fine!
Vh. Line.
Tak :) De er fra Casalinga
Hvis man er 5 personer, skal opskriften så dobles op? (500 g. smør – SHIt) ;-)
He he, ja der skal smør til ;)
Ej, denne opskrift passer fint til 4 personer, og hvis man er 5 og gerne vil have rigeligt sauce, så ville jeg gange den op med 1,5 og så bruge evt rester som dip eller lign dagen efter.
Kh AC
et lille kokketips til at lave bearnaise (og tro mig det varmer at i laver essens selv) er at tage og piske æggeblommerne kort med lidt salt inden at essensen hældes i og ja så ellers piske til det faktisk ligner en lys æggesnaps..
og så ellers generelt tak for den her side.. den har bragt inspiration i køkkenet mange gange ;)
Tusind tak for tippet. Det skal da prøves :)
Og ikke mindst tak for de søde ord, dem er jeg rigtig glad for!
Kh Ann-Christine
Uh lyder lækkert! Mange tak!
:) Tusind tak
Endnu en gang ser det bare super lækkert ud. Er meget glad for din blog :-)
Må man spørge hvor de fine tallerkener fra?
Vh. Charlotte
Tusind tak!
Tallerkenerne er fra Casalinga :)
Kh Ann-Christine
Tak for opskrift, den kommer i “perfekt til en lørdag aften”-arkivet :-) Sidst jeg forsøgte at lave bearnaise-essens selv blev det alt for syrligt, så nu satser jeg på succes med din opskrift.
Hav en skøn weekend!
Jeg håber du synes om den – lad mig endelig høre hvad du synes :)
Rigtig dejlig mandag til dig
Kh AC
Hvor ser det lækkert ud, sådan en dejlig gril bøf med salat og nye kartofler til og så Mumms, den sovs..
Håber i bare har nyt den Børne fri dag..
Her vil jeg i morgen købe bøf, vi skal også prøve at lave den…
Det var sådan en hyggelig aften, så det kan du tro at vi gjorde :)
Mon I fik lavet bearnaise også
Ser lækkert ud :-)
Prøv at lave bearnaise essensen med hvidvin istedet for vand, det giver en skarpere smag :-)
Et trick når man laver bearnaise, er at holde en finger på siden af gryden. Så længe din fingre kan være på siden, er saucen ikke for varm og risikoen for st saucen skiller, minimeres :-)
Hilsen
Rockpaperfood
Hvor er det et fint, fint trick med finger på gryden :) Jeg bruger også indimellem hvidvin, men det er bare alt for sjældent at vi lige har en sjat til bearnaisen, for jeg nyder helst et glas rødvin til Bøf Bearnaise ;)
Kh AC
Det er simpelthen utroligt med de fristelser, du uploader for tiden.
Den anden dag blev jeg bare nød til at købe Chiafrø og eksperimentere med grød og mandelmælk.. Og nu kan jeg ligesom godt se, hvad det næste jeg skal have afprøvet er..
Her hos mig er valdemarsro en favoritblog!
Jeg kan huske engang at have læst, hvilket program du bruger til at lave billedcollager – men jeg kan ikke finde tilbage til det, så giver du et hint?
Hej Trine,
Hvor er det dejligt at høre :) Tusind tak, det er jeg simpelthen så glad for at du synes – og for at du kan bruge opskrifterne.
Jeg bruger Photos Collage Maker Pro, en app til mac.
Kh Ann-Christine
Ihh det er lidt tarveligt at poste sådan en lækker opskrift ;-)
Jeg tror min mand skal forkæles med en omgang bøf bearnaise i aften :-D
Det lyder som en dejlig ide :)
Jeg håber det blev godt og at I havde en skøn weekend
Respekt for at I sætter 250 g smør til livs ;-) Ej pjat, resterne smager jo forrygende kolde næste dag.
På trods af min store kærlighed til både smør og bearnaise er jeg simpelthen en spade til at lave den. Så jeg laver stavblenderversionen (indsæt skamfuld smiley).
Men dejligt med børnefri. Vi har næsten en hel børnefri uge i næste uge, hvor ungerne skal i sommerhus. Håber at kunne nå både arbejde, bearnaise og flette fingre ;)
Ha ha, ja, mindre kan ikke gøre det ;D Når nu det skal være, så skal det være ordentligt, he he :)
Ej, vi laver som oftest lidt mindre når vi kun er to, men ellers bliver resten gemt til dagen efter. Og seriøst, det smager jo sindsygt godt! Vildt med en hel børnefri uge, det har jeg slet ikke prøvet de sidste 5 år. Tror heller ikke jeg er helt klar til det endnu, men varmer op til at det snart skal være med to overnatninger ;)
Rigtig god uge til jer, jeg håber også I når det hele – det er altså en skøn kombi af tre skønne ting, som jeg alle holder meget af :)
En kokkeven fortalte mig en gang, at man skulle have nogle isterningers ved siden af. Hvis sovsen begyndte at skille, skulle man putte en isterningers i. Jeg har ikke selv prøvet det, men han lavede bearnaise til en hel restaurant hver dag, så han havde nok styr på det.
Hvor fint! Det tip kendte jeg ikke – så tusind tak for at dele :)
Kh Ann-Christine
Hej.
Tak for en skøn blog :-)
Jeg bliver simpelthen nød til at spørge, hvor de skønne små glas er fra :-)
Fortsat god sommer.
Sommer-hilsner – Nethe ☀️
Hej Nethe,
Mange tak :)
Glassene er fra Muubs,
De er nemlig ret så fine :)
Rigtig god sommer til dig også
Kh Ann-Christine