Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hasselback-kartofler/ Festmad Mormormad, Nytår, Påskefrokost, Tilbehør Aftensmad

Hasselback kartofler

Hasselback kartofler er en af mine yndlingsmåder at servere en kartoffel på, og den passer jo virkelig godt til mange retter i det danske køkken.

Jeg laver de sprøde, sprøde ovnbagte hasselback kartofler med den traditionelle smag af smør (selvfølgelig) og dertil gode lækre krydderurter fra haven og et strejf af hvidløg.

Det kan varmt anbefales og gør sig fantastisk som tilbehør til mange gode retter. Året rundt.

Prøv også: min opskrift på lækre flødekartofler >>

PT1H20MPT25M4

Hasselback kartofler

Tid i alt1 time 20 min.
Arbejdstid25 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 kg kartoffel
  • 50 g smør
  • 2 spsk frisk rosmarin, finthakket
  • 2 spsk frisk timian, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1,50 tsk flagesalt
  • Derudover
  • 0,50 håndfuld frisk rosmarin, til servering
  • 0,50 håndfuld frisk timian, til servering
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Smelt smør i en gryde ved mellemvarme og tilføj hvidløg og krydderurter.

Skru lidt ned for varmen og lad det stå i gryden.

Skræl kartoflerne og skær et lille stykke af hver, så de får en bund, som de kan stå stabilet på. Skær tynde skiver ca 2/3 ned i kartoflen. Læg evt kartoflerne mellem skaftet på to grydeskeer, så undgår man nemt at skære hele vejen igennem kartoflen.

Placer kartoflerne tæt i et smurt ovnfastfad.

Pensl alle kartoflerne med smørblandingen og sæt kartoflerne i en forvarmet ovn ved 180 g varmluft.

Bag kartoflerne i ca en time og pensl ca 3-4 gange undervejs med smør og krydderiblandingen. Drys til sidst med salt og server de sprøde varme kartofler, når de er gyldenbrune på toppen.

Anret med friske rosmarin og timiankviste og et lille drys flagesalt.