Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hasselback-kartofler/

Hasselback kartofler

Hasselback kartofler er en af mine yndlingsmåder at servere en kartoffel på, og med det taget i betragtning, så er det virkelig alt for sjældent, at vi spiser netop den ret.

Min version af de sprøde, sprøde ovnbagte hasselback kartofler er med den traditionelle smag af smør (selvfølgelig) og dertil gode lækre krydderurter fra haven og et strejf af hvidløg. Det kan varmt anbefales og gør sig fantastisk som tilbehør til mange gode retter. Året rundt.

PT60M

Hasselback kartofler

4 pers.     60 min.
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
60 min.
Fremgangsmåde

Smelt smør i en gryde ved mellemvarme og tilføj hvidløg og krydderurter. Skru lidt ned for varmen og lad det stå i gryden.
Skræl kartoflerne og skær et lille stykke af hver, så de får en bund, som de kan stå stabilet på. Skær tynde skiver ca 2/3 ned i kartoflen. Jeg lagde hver kartoffel mellem et tyndt skærbræt og en grydeske, så kommer man ikke til at skære hele vejen igennem kartoflen. Anret kartoflerne på et smurt ovnfastfad. De må gerne stå tæt. Pensl alle kartoflerne med smørblandingen og sæt det ovnfaste fad i ovnen ved 180 g varmluft.

Bag kartoflerne i ca en time og pensl ca 3-4 gange undervejs med smør og krydderiblandingen. Drys til sidst med salt og server de sprøde varme kartofler, når de er gyldenbrune på toppen. Anret med friske rosmarin og timiankviste og et lille drys flagesalt.