Pizzasauce + 8 tips til den lækreste hjemmelavede pizza
Denne fantastiske pizzasauce er perfekt til, sammen med en god pizzadej, at skabe bunden for den perfekte hjemmelavede pizza.
Det er en rigtig god ide at bruge en kold pizzasauce når man laver pizza. Det giver på alle måder god mening, for så ‘koger’ man ikke dejen når man kommer saucen på og det bliver tilmed nemmere at få en super sprød pizzabund med denne pizzasauce.
Opskriften på pizzasauce er både nem, hurtig og vildt lækker – og så kan den fint fryses ned. Udover pizza er den også ret lækker at smøre i pølsehorn og vende i en hurtig omgang pasta.
Arbejdstid 5 min.
Antal 3 glas
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pizzasauce
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dl olivenolie
- 1 håndfuld frisk basilikum, inkl stilke
- 0,50 håndfuld frisk timian, eller oregano
- 1 tsk salt
- 1 spsk koncentreret tomatpuré
- 1 fed hvidløg
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tag eventuelt stænglerne fra timian og oregano fra, hvis de er hårde og træede, og kom alle ingredienserne i en blender. Blend, til pizzasaucen har en ensartet konsistens.
Brug 1-2 spsk. sauce pr pizza
Pizzasaucen kan fint fryses ned i mindre portioner.
Tip
Når hvidløget blancheres under kogende vand, forsvinder den skarpe hvidløgssmag og den milde aromatiske hvidløg træder bedre frem. Det kan være en fordel når man bruger rå hvidløg i retter, der ikke skal tilberedes. Alternativt kan man bruge hvidløgspulver.
Opskriften giver 3 dl
Jeg er lidt nysgerrig efter, hvordan opskriften giver 3dl sauce, når en almindelig dåse hakkede tomater alene er på 4dl ?
Hej.
Jeg ville lige høre om der også skal oregano i, eller hvordan den skal forstås
(Tag eventuelt stænglerne fra timian og oregano fra)
Mvh. Kristian
Hermed opdateret i ingredienslisten :)
Du kan bruge begge dele eller enten eller
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine!
Kan man bruge friske tomater i stedet for dåsetomater til tomatsaucen og hvor mange gram tror du, i så fald, det svarer til?
Tak for en fantastisk hjemmeside (og kogebog) som flittigt bliver brugt herhjemme!
Mvh
Lærke
Hej Lærke,
Det kan du sagtens, hvis det er lækre solmodne tomater – blot fjern området lige omkring blomsten, hvor tomaten har sat på stænglen.
Jeg ville bruge samme mængde som ved tomat på dåse.
Rigtig god fornøjelse og mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Kan man ikke bare anvende solsikke olie eller lign. Jeg synes tit at oliven olie smager meget kraftig.
Jo, det er bare at bruge den du synes er bedst
Kh AC
Synes det lyder som voldsomt meget olie der skal i?
Mht kartoffel. Steger du dem først på en panden for at få dem sprøde inden du kommer dem på pizzaen?
Det fungere godt – og samlet set er det jo en ret stor portion pizzasauce, hvor der kun skal bruges 1-2 spsk sauce pr pizza.
Kartoflerne kan steges inden, men jeg kan lige så godt lide at skære dem ultratyndt og komme dem direkte på i et tyndt lag
Hvor Mange dage kan pizza sovsen holde sig i køleskabet
Jeg laver mit tirsdag
den kan fint holde sig i 4-5 dage – og længere tid i fryseren
Hej
hvis man bruger bagsiden af sin bradepande. Skal der så bagepapir på eller hænger dejen ikke i??
venlig hilsen
Rikke
Jeg bager både med og uden bagepapir, men hvis det er uden bagepapir er det en god ide at pladen er meget varm og at bruge godt med fuldkornsmel under bunden, da det lige hæver den en pixismule fra bagepladen.
Kh AC
Super nem og rigtig velsmagende sauce. Så nemt at den bare skal i blenderen. Den opskrift er kommet på favoritlisten.
Dejligt at høre ♡
Hej – hvilken type pizzasten vil du anbefale – hvilken bruger du ?
Jeg har prøvet lidt forskellige, bagestål, stenplade, keramisk bagesten og synes den af sten var bedst. Bagestålet var også ret godt, men alt for tungt at håndtere, jeg har dog set at det nu er kommet i en tyndere og lettere udgave, så måske var det værd at prøve?
Bruger du ikke noget krydderi på pizzaen? Og har du prøvet at lave med mascarpone?
Ja, det gør jeg, krydderurter og gode sager – det kommer helt an på de forskellige toppings hvad jeg finder på der passer til.
Yes marscapone er også godt – specielt til de hvide pizzaer :)
Spændende. Jeg har faktisk erfaringen, brug aldrig en kold pizza sause efter jeg engang prøvede det en sommer, bunden blev ikke ordentlig bagt :-(
Min personlige fif er at få så meget væde ud af fyldet som muligt, så min sovs koge ind og min ost ligger på køkkenrulle.
Der skal endelig bruges meget lidt pizzasauce, for ellers bliver bunden nemlig blød. Det gælder både ved de kolde sauce og de varme sauce. Tricket ved at bruge en kold sauce er at pizzabunden så ikke bliver kogt af varm pizzasauce, men i stedet bliver bagt af den brandvarme ovn.
Kh AC
Har du også opskriften på en god pizzadej? :)
Ja, det kan du tro – opskrift på pizzadej får du her
Hej
Dejligt at I var glade for kurset.
For lige at undgå hvem sagde hvad så siger jeg lige noget:)
– Ovnen må gerne varmes op med varmluft, men brug over/undervarme eller grille under bagningen.
– Tomatsaucen er noget mere simpel:
1 dåse tomater flåede eller cherry
1 spsk tomatkoncentrat
1-1/2 dl olivenolie
1 tsk salt
1 håndfuld basilikum
God bagelyst:)
Tak for tip og afklaring med varmluft :)
– og igen, tak for et super kursus!
Kh AC
Hej Ann-Christine
Dejligt med dine indlæg – jeg nyder dem alle sammen ;0)
Hvis du kommer til sønderjylland, så kan man komme på nogle fantastiske bagekurser på Skærtoft Mølle. Jeg har bagt surdejs-croissanter og rugbrød med en veninde i vinters. Det er et super godt kursus, også for os der er vant til at bage. Masse af inspiration og super-godt mel :o)
Mvh Anne-Louise
Hej Anne-Louise,
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre ♡
Sikke en skøn ide med det kursus hos Skærtoft Mølle, det notere jeg lige ned :)
Dejlig eftermiddag til dig og tak for din søde hilsen
Kh AC
Tak for den spændende inspiration!
Jeg synes også klart at pizzaerne bliver bedst, hvis man laver en langtidshævet dej, med minimal gær! Så er det ledt at rulle pizzaerne tyndt ud, samt de bliver mega lækre sprøde (:
Dejligt at høre, Dennis – jeg er også vild med langtidshævning :)
Tak for de gode fif.
Hvordan kan det være at det er bagsiden af en bradepande man skal bruge?
Den er nemmest at få pizzaen på, så det går hurtigst muligt og uden at der slipper for meget varme ud af ovnen :)
Nu jeg lidt nysgerrig på, hvorfor man endelig ikke skal varme ovnen med varmluft? Synes min ovn bliver varmest på den indstilling?
Mh Karin
Jeg skal ikke sige det med sikkerhed, det var ordene fra Birk – men jeg oplevede en stor forskel i resultatet ved at bage med grill i stedet for varmluft. Alm under/over varme er ikke testet endnu, men jeg snupper selv grillfunktionen fremover :)