Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-pizza/

Hjemmelavet pizza – grundopskrift på pizzadej

Her kommer opskriften på hjemmelavet pizza.

Opskriften på pizzadej er nem og fyldet bestemmer man jo helt selv. Jeg har selv udviklet på min pizzadej – faktisk så arbejdede jeg på et tidspunkt på et pizzaria, mens jeg gik på handelsskole og jeg har ladet mig inspirere af et par gode tips derfra.

Hjemmelavet pizzadej er ret nemt, og hvis man skruer ned for gærmængden til omkring 4-5 g og lader pizzadejen hæve i køleskabet i 16-18 timer, så bliver det faktisk endnu bedre!

PT+60M

Pizzadej

2-4 pers.     +60 min.
2-4 pers.
Ingredienser
  • 15-25 g gær eller evt 1 spsk tørgær]
  • 2 1/2 dl lunkent vand
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 500 – 600 g mel (jeg bruger enten hvede eller spelt, nogle gange halvt sigtet og halvt groft, ølandshvede er også godt og nogle gange erstatter jeg 150 g mel med durum eller tipo00, det giver ekstra sprødhed)
  • 1 spsk olivenolie til skålen
Udskriv opskrift
+60 min.
Fremgangsmåde

Opløs gæren i en skål med det lunkne vand.

Kom 1 dl mel, olivenolie og salt i og lidt efter lidt tilsættes resten af melet under omrøring og det æltes sammen til en smidig dej.

Ælt dejen på bordet i et par minutter.

Vask skålen og smør den med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie.

Du må endelig ikke lade være med at bruge olie i dejen, for at spare på fedtet. Olien gør dejen smidig, nem at arbejde med og skorpen ekstra god.

Lad dejen hæve i 45 minutter til en time, gerne længere på køl – hvis du har tid.

Derefter rulles dejen ud på bordet.

Vi har en pizzaplade og laver pizzaen på grillen, men ellers kan du også bruge alm bageplade og ovnen. Lad ovnen varme op til 250 grader med bagepladen i ovnen, så den bliver varm. Eller endnu bedre brug en stenplade. Det gør bunden på pizzaen sprødere.
Kom pizzaen på pladen, fyld dit favoritfyld på og bag i ca 10 minutter, eller til bunden er sprød.
Vi har tomatsauce, frisk mozarellaost,chorizopølse, soltørrede tomater, skiver af frisk tomat og et drys af friske krydderurter. Jeg laver normalt en stor skål grøn salat til.