Calzone med skinke og champignon


Her får du min opskrift på calzone med skinke og champignon. En lækker indbagt pizza som smager fantastisk og er et hit på middagsbordet!
Hjemmelavet pizza er bare altid lækkert og en indbagt pizza er ingen undtagelse. Det smager skøn og denne opskrift med ristede champignon, skinke og smeltet ost er jo lidt af en klassiker fra italien.
Man kan bage calzone på både en almindelig bradepande og på et bagestål – eller i en rigtig pizzaovn, hvis man er så heldig. Server med en god grøn salat, blot vendt med lidt olie og citronsaft og nyd en lækker middag.
Calzone med skinke og champignon
- Pizzadej
- 10 g gær
- 3,50 dl vand, stuetempereret
- 4 spsk olivenolie
- 1 tsk flagesalt
- 500 g hvedemel, eller tipo00
- Fyld
- 200 g champignon, skåret i skiver
- 200 g landskinke
- 200 g tomat passata
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 250 g frisk mozzarella
- 1 spsk smør
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Pizzadej
Opløs gæren i vand i en skål og rør hvedemel, olivenolie og salt i.
Rør dejen i en røremaskine i 10 minutter ved middelhastighed til dejen er smidig, glat og blød.
Kom dejen i en skål smurt med olivenolie og vend den, så den er dækket af olivenolie.
Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter på køkkenbordet og stil derefter dejen i køleskab imellem 10-24 timer.
Saml calzonebrødene
Varm ovnen op med bagestål til ovnens højeste temperatur en time før bagning.
Drys mel på køkkenbordet. Del dejen til antallet af personer – så der er en calzone pr person – og form en rund cirkel af hvert calzonebrød på cirka 25 cm i diameter.
Læg på et stykke bagepapir og smør med tomatpassata og hvidløg.
Fordel skinke, champignon, mozzarella og basilikum på halvdelen af pizzadejen.
Form den anden halvdel over og giv kanten et buk hele vejen rundt, så den er lukket godt til. Der er plads til to calzonebrød på hvert stykke bagepapir, svarende til en bageplade.
Skub bagepapiret med calzonebrødene ind på den varme plade og bag i cirka 8-10 minutter eller til overfladen er sprød og gylden.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Det bragte lige minder frem, fra alle byturene i Jomfru Ane Gade som ung, hvor man håbede at 7-eleven ikke havde udsolgt af calzone, når klokken blev 6 og barene lukkede i. Sådan en slår aldrig fejl.