Pizza bolo
Denne opskrift på pizza bolo er en virkelig lækker måde at få brugt en rest bolognese eller ragu – det kan være både fra frost eller fra aftensmaden dagen før. Det skal ikke lunes inden det skal på pizzaen, men blot fordeles med en ske og derefter lidt ost og så i ovnen.
Skal det være ekstra nemt, så kan du jo blot bruge en færdig pizzadej, og med en rest bolo på forhånd, så kan retten være klar til servering på 30 minutter.
Prøv også: flere lækre pizza opskrifter >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 2 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pizza bolo
- Pizzadej
- 10 g gær
- 2,50 dl vand
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 500 g hvedemel
- 1 spsk olivenolie, til skålen
- Bolo
- 50 g bacon
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, presset
- 2 tsk tørret timian
- 1 tsk tørret rosmarin
- 300 hakket oksekød
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 75 g soltørrede tomater i olie
- 2 spsk balsamico
- 1 dåse hakkede tomater
- Derudover
- 250 g frisk mozzarella, drænet
- 50 g parmesan, friskrevet
- 5 stængler frisk timian
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pizzadej
Opløs gær i en skål med stuetemperet vand. Kom 1/3 mel, olivenolie og salt i og rør godt rundt til en ensartet konsistens. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen under omrøring. Drys lidt mel på køkkenbordet og ælt til sidst dejen sammen til en smidig dej med hænderne.
Smør en ren skål med olivenolie, kom dejen i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie. Lad dejen hæve i 45 minutter ved stuetemperatur og sæt den derefter i køleskabet til næste dag.
Bolo
Steg bacon i olivenolie i en tykbundet gryde ved middel varme. Tag baconen op og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle og hak derefter fint.
Kom løg, hvidløg, timian og rosmarin i gryden med baconfedt og sauter under omrøring, til løgene er bløde.
Tilsæt kødet, skrue op for varmen og brun kødet godt af.
Tilsæt grøntsagsboullion, soltørrede tomater, balsamico, hakkede tomater og finthakket bacon. Læg låg på og lad boloen simre i en times tid ved lav varme. Rør godt undervejs. Tag låget af og kog saucen ind til den er cremet og fyldig. Sæt på køl til næste dag.
Næste dag
Drys lidt mel på køkkenbordet. Del dejen og form runde pizzaer.
Varm ovnen op til 250 grader (over/undervarme eller grill) med bagestål på en rist.
Fordel bolo og groftplukket mozzarella på pizzaerne og bag dem på bagestålet i ca. 6-10 minutter, eller til bunden er sprød. Riv lidt parmesan over og drys med frisk timian, inden servering.