Calzone med oksekød og mozzarella
Calzone er en lækker italiensk indbagt pizza som smager fantastisk! Pizza er altid et hit herhjemme og det er super lækkert med en indbagt sprød calzone fyldt med dampende varmt oksekød og smeltet mozzarella.
Det er ikke svært at lave calzone selv og hvis man som jeg laver det med koldt fyld, så bliver succesraten ekstra høj og det er nemt at have med at gøre. Jeg deler tips og tricks under opskriften til hvordan man får en skøn calzonepizza, uanset om man bager den på almindelige bradepander eller på en bagesten eller bagestål.
Prøv også: opskrift på grøn salat med parmesandressing >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Calzone med oksekød og mozzarella
- Pizzadej
- 10 g gær
- 3,50 dl vand, stuetemperet
- 4 spsk olivenolie
- 1 tsk flagesalt
- 500 g hvedemel, eller tipo00
- Fyld til calzone med oksekød
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 400 g hakket oksekød
- 1 dåse hakkede tomater
- 50 g koncentreret tomatpuré
- 1 spsk tørret oregano
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 250 g frisk mozzarella
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pizzadej
Opløs gæren i vand i en skål og rør hvedemel, olivenolie og salt i. Rør dejen i en røremaskine i 10 minutter ved middelhastighed til dejen er smidig, glat og blød.
Kom dejen i en skål smurt med olivenolie og vend den, så den er dækket af olivenolie.
Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter på køkkenbordet og stil derefter dejen i køleskab imellem 10-24 timer.
Fyld
Sauter løg og hvidløg på en pande med olivenolie til løgene er bløde. Skru op for varmen og kom oksekød på. Brun kødet godt af under konstant omrøring.
Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, og oregano, samt salt og friskkværnet peber. Lad det simre og koge lidt ind.
Sæt oksekødsfyldet i køleskab til det er helt koldt.
Saml calzonebrødene
Varm ovnen op med bagestål til ovnens højeste temperatur en time før bagning.
Drys mel på køkkenbordet. Del dejen til en Calzone til hver person og form en rund cirkel af hvert calzonebrød på cirka 25 cm i diameter.
Læg på et stykke bagepapir og fordel afkølet oksekødsfyld, mozzarella og basilikum på halvdelen af pizzadejen. Form den anden halvdel over og giv kanten et buk hele vejen rundt, så den er lukket godt til.
Der er plads til to calzonebrød på hvert stykke bagepapir, svarende til en bageplade.
Skru ovnens temperatur ned til 210 grader varmluft og skub bagepapiret med calzonerne ind på den varme plade. Bag i cirka 15 minutter eller til overfladen er sprød og gylden.
Hej😊
Ååhh mine gravide cravings dåner over dette😍
Kan de fryses? Og anbefaler du før eller efter afbagning?
De er SÅ lækre, så det forstår jeg virkelig godt :
Jeg tror desværre at de vil blive bløde og lidt kedelige i konsistensen, både brød og ost, af at blive frosset.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Du skriver at de vil blive kedelige hvis de fryser – og på trods af dette står der i oversigten at de kan fryses
Der var lige en fejl i et flueben der var st forkert. Det er rettet nu, tak for at gøre mig opmærksom på det
Kh Ann-Christine
Uh det lyder godt! Hvor mange bliver der af én portion? Jeg synes ikke jeg kan se det… Der står bare “Del dejen…” og så står der, det er til 4 pers. Skal det så forstås som, at man skal dele dejen i fire? Glæder mig til at lave dem! :)
Der til fire personer skal dejen deles i 4, så der bliver én calzone pr person :)
Rigtig god fornøjelse med dem.
Kh Ann-Christine
Skal dejen ikke tages ud af køleskabet et par timer før brug?
Nej, den skal ud umiddelbart før den skal rulles ud.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Ser vildt lækre ud.
Hvis man bager flere end man kan spise om aften, er de så også gode dagen efter?
Hej Nanna
De er helt sikkert allerbedst når de er sprøde og dampende varme friskbagt. Men de kan sagtens spises dagen efter og vil stadig smage dejligt – men brødet vil blive mere sejt og blødt, fremfor sprødt, da saften og dampen fra fyldet vil gøre brødet blødere.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine