Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/spaghetti-bolognese/

Spaghetti Bolognese / pasta med kødsovs

Spaghetti Bolognese er en sikker vinder i vores familie.

Den smager virkelig også forrygende og virkelig lækkert.

Ofte så spiser vi grøntsagerne, mens kødsaucen simre i gryden. Så skræller jeg en stor skål gulerødder og skærer peberfrugt, broccolibuketter, agurker og tomat – så det bliver så snacket, så grøntsagsdepotet er allerede fyldt godt op, når aftensmaden serveres. Hvis man vil, så kan man også snildt snige en revet gulerod eller squash i denne kødsovs, det er der alligevel ingen der opdager.

PT1H15M

Spaghetti Bolognese - pasta med kødsovs

Tid i alt1 time 15 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 50 g bacon
  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 3 stængler frisk timian, eller 2 tsk tørret
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 dl rødvin
  • 100 g soltørrede tomater, finthakket
  • 2 spsk rød balsamico
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Deruover
  • 400 g spaghetti
  • 75 g parmesan, friskrevet
  • 2 dryp olivenolie
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Steg bacon i olivenolie i en tykbundet gryde ved middelhøj varme. Tag baconen op og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Kom løg, hvidløg og timian i gryden med baconfedt og steg det under omrøring, til løgene er bløde og klare.

Tilsæt kødet og brun det, hæld rødvinen ved og lad det koge lidt ind. Tilsæt soltørrede tomater, balsamico og hakkede tomater. Skær den ristede bacon i små tern og kom den tilbage i gryden.

Læg låg på og lad det simre i en times tid ved lav varme. Hold øje med, at det ikke koger tørt, tilsæt lidt ekstra grøntsagsboullion eller rødvin. Hvis saucen er for våd, så tag låget af og kog lidt op, mens spaghettien gøres klar.

Kog spaghetti efter anvisning på pakken. Server pastaen i dybe tallerkener med bolognese, et stænk olivenolie og masser af friskrevet parmesanost.