Spaghetti Bolognese
Spaghetti Bolognese er en sikker vinder i vores familie.
Den smager forrygende og er bare både nemt og virkelig lækkert.
Ofte så spiser vi grøntsagerne, mens kødsaucen simre i gryden. Så skræller jeg en stor skål gulerødder og skærer peberfrugt, broccolibuketter, agurker og tomat – så det bliver så snacket, så grøntsagsdepotet er allerede fyldt godt op, når aftensmaden serveres. Hvis man vil, så kan man også snildt snige en revet gulerod eller squash i denne kødsovs, det er der alligevel ingen der opdager.
Prøv også: min bedste opskrift på lasagne >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Spaghetti Bolognese - pasta med kødsovs
- 50 g bacon
- 2 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 3 stængler frisk timian, eller 2 tsk tørret
- 500 g hakket oksekød
- 1 dl rødvin
- 100 g soltørrede tomater i olie, finthakket
- 2 spsk rød balsamico
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Deruover
- 400 g spaghetti
- 75 g parmesan, friskrevet
- 2 dryp olivenolie
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Steg bacon i olivenolie i en tykbundet gryde ved middelhøj varme. Tag baconen op og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Kom løg, hvidløg og timian i gryden med baconfedt og steg det under omrøring, til løgene er bløde.
Tilsæt kødet og brun det, hæld rødvinen ved og lad det koge lidt ind. Tilsæt soltørrede tomater, balsamico og hakkede tomater. Skær den ristede bacon i små tern og kom den tilbage i gryden.
Læg låg på og lad det simre i en times tid ved lav varme. Hold øje med, at det ikke koger tørt, tilsæt lidt ekstra rødvin eller fx lidt grøntsagsboullion. Hvis saucen er for våd, så tag låget af og kog lidt op, mens spaghettien gøres klar.
Kog spaghetti efter anvisning på pakken. Server pastaen i dybe tallerkener med bolognese, et stænk olivenolie og masser af friskrevet parmesanost.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Laver altid til 20 personer. Fryser ned og har til lasagne, pitabrød, med Pasta etc. Køber 2,5 hakket kød med 5% fedt fra halalslagteren. 8 gang aftensmad til 3 personer for under 400 kr. Og det smager godt
Dejligt at høre! Tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften
God weekend :)
Kh Ann-Christine
Hvor lang tid kan bolognesen holde sig i fryseren? :-)
Helt generelt anbefales max 1-2 måneder på frys for færdigtilberedte madretter, længere tids frysning vil ikke nødvendigvis gøre maden dårlig, men man risikere at retten ved længere frysning kan miste smag.
Kh Ann-Christine
I teksten til opskriften står der grøntsagsbouillon, men i opskriften står der intet om grøntsagsbouillon, hvad er det jeg overser?
Jeg skal lave opskriften til 60 mennesker, så vil helst ikke fejle :)
På forhånd tak
Grøntsagsboullion er blot en mulighed hvis du synes den skal have ekstra væde. Det er ikke et must :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine