Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/spinatsalat/

Spinatsalat med feta, sprød parmaskinke og granatæble

Skøn sprød spinatsalat, som glimrende kan spises som frokostret, en let aftensmad eller som tilbehør til andre og større retter.

Denne salat er en af mine favoritter i øjeblikket, hvor smag og konsistens går simpelthen så perfekt op i en højere enhed. Sprød grøn salat, syrligt søde granatæblekerner, saltet sprød parmaskinke og cremet feta og masser uhmm faktor ♡

Den er ret simpel! Spinat og ruloca kan erstattes eller suppleres af andre salater, saltede mandler kan erstattes med saltede cashew og i opskriften herunder tipper jeg om sæsonerstatning af de fine rubinrøde granatæblekerner.

Få over 50 skønne opskrifter på flere salater her >>

PT15M

Spinatsalat med feta, sprød parmaskinke og granatæble

2-4 pers.    15 min.
2-4 pers.
Ingredienser
  • 125 g babyspinat
  • 60 g rucolasalat
  • 70 g. parmaskinke
  • 1 dl. granatæblekerner
  • 50 g gedeost, feta eller anden cremet gedeost
  • en lille håndfuld saltede mandler
  • Friskkværnet sort peber
  • Flagesalt
  • Dressing
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
Udskriv opskrift
15 min.
Fremgangsmåde

Steg parmaskinken sprød på en pande med olivenolie eller i ovnen på bagepapir (ved 175 grader i ca. 10-12 minutter)

Rør dressingen imens godt sammen og vend babyspinat og rucola med dressingen, hvorefter salaten anrettes på et fad og toppes med sprød parmaskinke, gedeost skåret eller brækket i små stykker, grofthakkede mandler og granatæblekerner.
Smag til med friskkværnet peber og flagesalt.

Tip
Når det er i sæson, så vil det være super lækkert at erstatte granatæblekernerne med hindbær, blåbær, jordbær, brombær, figner eller ferskener.