Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kyllingesalat/

Kyllingesalat med æbler og bacon

Kyllingesalat med æbler og bacon i selskab med en masse grønt og en dejlig karrysalat – det bliver ikke meget bedre og er blandt en af mine favoritsalater.

Denne kyllingesalat bliver varieret lidt efter hvad der er af salat i køleskabet eller i haven – alt efter sæson – men er i store træk sådan jeg laver den næsten hver gang.

Kylling+bacon+karry+æbler er bare et match made in heaven – og giver en yderst velsmagende salat, såvel som sandwich. Alt hvad der er i denne skønne salat kan nemlig snildt kommes mellem to stykker brød eller i en bagel og vil være virkelig lækkert!

Få over 50 opskrifter på lækre salater her >>

PT30M

Kyllingesalat med æbler, bacon og karrydressing

2 pers.     30 min.
2 pers.
Ingredienser
  • 2 kyllingebrystfiletter
  • 2 spsk. olivenolie + 1 spsk. smør
  • 1 romainesalat eller 125 g. blandede babysalat
  • 1 håndfuld rucola
  • 1 stort æble, skåret i tern
  • 1 rødløg i tynde ringe
  • 1 dl. finthakket purløg
  • 1 bundt dild
  • 60 g sprødstegt god bacon
  • Flagesalt og friskkværnet peber
  • Dressing:
  • 1 dl. cremefraiche 18%
  • 2-3 spsk. god mayonnaise
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. honning eller kokossukker
  • 1 tsk. æbleeddike
  • Flagesalt og friskkværnet peber
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

Krydr kyllingebrysterne med salt og peber og steg dem derefter på den pande, hvor baconen er stegt på, tilsæt ekstra smør og olivenolie, og steg ved middelvarme til kyllingekødet er gennemstegte.

Lad det køle af og skær derefter kyllingekødet i tern eller tynde skiver.

Rør dressingen sammen og smag til.

Tag lidt æble, bacon, rødløg, dild og purløg fra til selve anretningen – og vend derefter resten af salaten sammen i en stor skål med dressingen.

Anret salaten på et fad og fordel lidt rødløg, æbletern, bacon og purløg over inden servering.

Tip: Rør dressingen med yoghurt naturel, i stedet for mayo og cremefraiche, hvis du ønsker den lidt lettere i konsistensen