Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hvidloegsflutes/

Hvidløgsflutes

Sprøde lækre hvidløgsflutes af den hjemmebagte slags – med mild (eller kraftig, alt efter ønske) hvidløgssmag, persille og god smør.

Helt og aldeles perfekt som tilbehør til vinterens mange skønne supper, til gryderetter, simreretter og naturligvis også til alle de skønne sager vi skal have på grillen til sommer.

Hvidløgsflutes smager dejligt året rundt!

PT4H

Hvidløgsflutes

Tid i alt4 timer
Arbejdstid30 min.
Kan frysesJa
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 4 dl vand
  • 15 g gær
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honning
  • 50 g ølandshvedemel, fuldkorn
  • 450 g hvedemel
  • Hvidløgssmør
  • 150 g smør, stuetempereret
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 5 spsk persille, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Hvidløgssmør
Rør smør sammen med hvidløg og persille. Form en af­ lang rulle, kom bagepapir omkring og sæt i køleskabet.

Dej til flutes
Smuldr gæren ud i en skål med vand og rør, til gæren er opløst. Tilsæt honning, salt og fuldkornsmel og rør det godt sammen. Rør derefter hvedemel i lidt efter lidt.

Ælt til sidst dejen, til den er blød, smidig og føles elastisk.

Lad dejen hæve på køkkenbordet i en ren skål med et klæde over i 3 timer.

Hvidløgsflutes
Del dejen i to og fold dem over hinanden nogle gange, mens de formes til aflange flutes. Sæt flutes på en bage­ plade med bagepapir og lad dem hæve i 30 minutter. Pensl begge flutes med sammenpisket æg og bag dem

i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i cirka ­20 minutter.

Lad begge hvidløgsflutene køle af på en bagerist.

Skær dybe riller 3⁄4 ned i begge flutene. Skær skiver af hvidløgssmør, der passer til antallet af riller i brødet, og kom en skive hvidløgssmør ned i hver rille.

Sæt brødet i ovnen ved 180 grader varmluft i 10 minut­ter, eller til smørret er smeltet.