Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hvidloegsflutes/ Brød Brød og Boller, Madbrød, Påskefrokost, Tilbehør Aftensmad

Hvidløgsflutes

Sprøde lækre hvidløgsflutes af den hjemmebagte slags – med mild (eller kraftig, alt efter ønske) hvidløgssmag, persille og god smør.

Helt og aldeles perfekt som tilbehør til vinterens mange skønne supper, til gryderetter, simreretter og naturligvis også til alle de skønne sager vi skal have på grillen til sommer.

Hvidløgsflutes smager dejligt året rundt!

Hvidløgsflutes
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT4HPT30M6
Ingredienser
  • 4 dl vand
  • 15 g gær
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honning
  • 50 g fuldkorn ølandshvedemel
  • 450 g hvedemel
  • 1 æg, sammenpisket til pensling
  • Hvidløgssmør
  • 150 g smør, stuetempereret
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 5 spsk persille, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Hvidløgssmør
Rør smør sammen med hvidløg og persille. Form en af­ lang rulle, kom bagepapir omkring og sæt i køleskabet.

Dej til flutes
Smuldr gæren ud i en skål med vand og rør, til gæren er opløst. Tilsæt honning, salt og fuldkornsmel og rør det godt sammen. Rør derefter hvedemel i lidt efter lidt.

Ælt til sidst dejen, til den er blød, smidig og føles elastisk.

Lad dejen hæve på køkkenbordet i en ren skål med et klæde over i 3 timer.

Hvidløgsflutes
Del dejen i to og fold dem over hinanden nogle gange, mens de formes til aflange flutes. Sæt flutes på en bage­ plade med bagepapir og lad dem hæve i 30 minutter. Pensl begge flutes med sammenpisket æg og bag dem

i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i cirka ­20 minutter.

Lad begge hvidløgsflutene køle af på en bagerist.

Skær dybe riller 3⁄4 ned i begge flutene. Skær skiver af hvidløgssmør, der passer til antallet af riller i brødet, og kom en skive hvidløgssmør ned i hver rille.

Sæt brødet i ovnen ved 180 grader varmluft i 10 minut­ter, eller til smørret er smeltet.