Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hvidloegsflutes/

Hvidløgsflutes

Sprøde lækre hvidløgsflutes af den hjemmebagte slags – med mild (eller kraftig, alt efter ønske) hvidløgssmag, persille og god smør.

Helt og aldeles perfekt som tilbehør til vinterens mange skønne supper, til gryderetter, simreretter og naturligvis også til alle de skønne sager vi skal have på grillen til sommer.

Hvidløgsflutes holder året rundt!

PT4H

Hvidløgsflutes

Tid i alt4 timer
Arbejdstid30 min.
Kan frysesJa
Antal2 stk.
Ingredienser
  • 4 dl vand
  • 10 g gær
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honning
  • 50 g ølandshvedemel, fuldkorn
  • 450 g hvedemel
  • Hvidløgssmør
  • 100 g smør, stuetempereret
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 5 spsk persille, finthakket
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Hvidløgssmør
Smør røres sammen med hvidløg og hakket persille.

Hvidløgssmørret formes til to ruller og de sættes begge i køleskab – husk at den ene skal tages ud af køleskabet, når dejen er hævet færdigt!

Dejen
Rør gæren ud i vandet og rør honning i, sammen med 50 g groft mel.

Rør derefter salt i og hvedemel lidt efter lidt, som til sidst æltes i dejen. Dejen skal være blød, smidig og elastisk.

Lad dejen hæve på køkkenbordet i en ren skål med et klæde over i 3-4 timer.

Hvidløgsflutes / hvidløgsbrød
Del dejen i to med en spartel og form to brød.  Sæt dem begge på bagepladen og tænd ovnen på 225 grader varmluft. Når ovnen er varm, pensles de to brød med et sammenpisket æg og bages i 15-18 minutter.

Lad begge hvidløgsflutes køle af på en bagerist.

Skær dybe riller ¾ ned i det flutes der ikke er flettet. Skær skiver af hvidløgssmør, der passer til antallet af riller i brødet og kom en ned i hver rille. Sæt brødet i ovnen ved 180 grader varmluft i 10 minutter til smøret er smeltet.

valdemarsro youtube

Se videoen, hvor jeg laver dem her >>