Hvidløgsflutes
Sprøde lækre hvidløgsflutes af den hjemmebagte slags – med mild (eller kraftig, alt efter ønske) hvidløgssmag, persille og god smør.
Helt og aldeles perfekt som tilbehør til vinterens mange skønne supper, til gryderetter, simreretter og naturligvis også til alle de skønne sager vi skal have på grillen til sommer.
Hvidløgsflutes smager dejligt året rundt!
Arbejdstid 30 min.
Antal 6 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hvidløgsflutes
- 4 dl vand
- 15 g gær
- 1 tsk salt
- 1 tsk honning
- 50 g fuldkorn ølandshvedemel
- 450 g hvedemel
- 1 æg, sammenpisket til pensling
- Hvidløgssmør
- 150 g smør, stuetempereret
- 2 fed hvidløg, presset
- 5 spsk persille, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Hvidløgssmør
Rør smør sammen med hvidløg og persille. Form en af lang rulle, kom bagepapir omkring og sæt i køleskabet.
Dej til flutes
Smuldr gæren ud i en skål med vand og rør, til gæren er opløst. Tilsæt honning, salt og fuldkornsmel og rør det godt sammen. Rør derefter hvedemel i lidt efter lidt.
Ælt til sidst dejen, til den er blød, smidig og føles elastisk.
Lad dejen hæve på køkkenbordet i en ren skål med et klæde over i 3 timer.
Hvidløgsflutes
Del dejen i to og fold dem over hinanden nogle gange, mens de formes til aflange flutes. Sæt flutes på en bage plade med bagepapir og lad dem hæve i 30 minutter. Pensl begge flutes med sammenpisket æg og bag dem
i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i cirka 20 minutter.
Lad begge hvidløgsflutene køle af på en bagerist.
Skær dybe riller 3⁄4 ned i begge flutene. Skær skiver af hvidløgssmør, der passer til antallet af riller i brødet, og kom en skive hvidløgssmør ned i hver rille.
Sæt brødet i ovnen ved 180 grader varmluft i 10 minutter, eller til smørret er smeltet.
Nøj, hvor ser det godt ud :)
Tusind tak ♡ Det er det virkelig også ;)
Tænderne løber allerede i vand??
Ja, ik´ ;)
Anders And blad efter skoletid får gode minder frem hos mig. Det var om tirsdagen at bladet det kom, og samme dag kørte slagteren sin tur ude på landet..Så mine søskende og mig kom hjem til varme røde pølser til frokost og det nye blad!
SÅ hyggeligt! ♡ Herhjemme er det fast hver lørdag, så Johan og Julie står og tripper for at vi skal have postkassen åbnet i en fart om morgenen ;)
Wow det ser lækkert ud! Herhjemme er vi ret så vilde med hvidløgsflutes, så den hjemmelavede udgave skal helt sikkert prøves ! :)
Det kan så varmt anbefales :) God fornøjelse!
Kære Ann-Christine
Endnu engang tak for rigtig god inspiration – er meget glad for din blog. Klikkede straks ind på YouTube for at se videoen af hvidløgsflute-produktionen. Og så må jeg komme med en lille kommentar, nu hvor planen er, at der kommer mange flere videoer i 2017: Jeg må indrømme, at jeg synes dine videoer er for lange. De er hyggelige, men 14 minutter er alt for længe til, at jeg får set dem færdig! Hvis de var halvt så lange eller blot varede 5 minutter, ville jeg bruge dem meget mere. Måske jeg er alene om min holdning, men tid er en faktor, når jeg orienterer mig i blogland, og det er synd, hvis du producerer noget, man alligevel ikke får set, selvom man er fan af din blog.
Mange hilsner
Cecilia
Hej Cecilia,
Mange tak for din feedback og for de pæne ord!
-og det er helt okay, at du har det sådan. Jeg tænker at det i bund og grund handler om forskellige typer af format – og det er jo helt enkelt smag og behag :) Både hvilke videoer og længde man kan lide at se, og omvendt lide at lave ;)
Langt de fleste af vores videoer vil være på et gennemsnit af 5-8 minutter. Men der vil også indimellem være længere videoer, hvis der er en masse tips, ideer og ting, der skal vises for at opskriften giver mening. Jeg er ikke selv til de der korte 1-2 minutters madvideoer, og brænder i langt højere grad for at lave vores helt eget inspirerende og hyggelige “madlavningsprogram” omkring en opskrift, som man forhåbentlig kan lære noget af.
Kh AC
Jeg må bare erklære mig fan af både blog og videoer – lige præcis som de er!
Selve opskriften kan jo findes herinde, hvis man er målrettet, og det lige skal gå stærkt.. Til gengæld synes jeg, det er rigtig hyggeligt, at der i videoerne er plads til “det lille extra”; tips, triks osv.
Det er jeg glad for at høre, for jeg kan også selv godt lide at der er plads til at komme med de der små ekstra ting og tips, der opstår undervejs i optagelsen. :)
Helt forståeligt, at du går efter en anden type format – især hvis man skal tænke det mere som tv-køkken og ikke som hurtigt input. Jeg kan jo også bare holde mig til din gode blog! Fortsat god arbejdslyst :-)
Tusind tak ♡ – og jeg er glad for at du læser med!
Rigtig god weekend
Kh AC
Kan man lade dejen hæve i længere tid? Også selvom den ikke er på køl?
Hvis man får gæster og gerne vil have det klar i god tid :-)
ja, så skal du blot bruge mindre gær.
Hold også godt øje med dejen, så den hæver flot op, men ikke overhæver og falder sammen igen
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvor ser de gode ud, dem må jeg bestemt prøve at bage. Når ramsløg titter op af skovbunden om et par måneder tror jeg også, at det vil være lækkert at komme i smørret.
Uhmm, ja! Det bliver så dejligt med ramsløg i – og det snoede flutes vil også være helt fantastisk med fx pesto :)
Jameeen, det var da dejligt med en opskrift på hvidløgsbrød, for vi spise r SINDSSYGT meget hvidløg hernede i Spanien, så Tak! :-)
Dejligt at høre!
– og hvor lækkert at være i Spanien her i januar også :)
Jeg er helt vilde med dine videoer!? Synes også jeg har oplevet videoer, som kan blive for korte og hvor tingene bliver jaget igennem. Og det er lidt ærgerligt.
Så bliv endelig ved i den stil!
Tusind tak ♡ Det er jeg glad for at høre.
Jeg blev helt lækkersulten da jeg så dine super flotte hvidløgsflute.
Det snoede flute er en super god ide. ?Det skal prøves
Mange tak – og jeg kan virkelig varm anbefale at prøve det af :)
Kh AC
Jeg ser er bagefter at der er skrevet om længden på din video.
Jeg holder rigtig meget af at du giver dig tid til af forklare og vise hvordan du gør. Bliv endelig ved med det! Det er derfor jeg ser dine små tips og tricks.
Det hele behøver heller ikke gå så stærkt, tror vi alle har brug for at kunne slappe af med “hygge” fra dit dejlige køkken?
Det er jeg glad for at høre – det er også min tanke med de at det skal være hyggeligt.
Der er jo vitterligt mange forskellige måder at gribe sådan et videoformat an på, og vi kan ikke lave noget der rammer spot on til alle.
Men det er lige med at ramme det vi selv allerbedst kan lide at lave og som også giver god mening at følge med på :)
Kan dine hvidløgs fluetes, fryses.
Ja, det kan de sagtens :)
Fryses de så efter hævning og før bagning?
Jeg fryser disse efter bagning, og så giver jeg dem blot 2 minutter kortere tid, lader dem køle af på en rist og derefter i fryseren. Inden de bages, bør de tø op i køleskabet og derefter lynhurtigt dyppes under den rindende hane eller forstøves med en vandforstøver, og så kan de bages færdig i 5-10 minutter til de er varme hele vejen igennem :)
Tricket med vand, gør at de bliver næsten helt som friskbagte
Når du laver de klassiske hvidløgsflutes, vil du så fryse dem når du har puttet smørret i revnerne (så smørret er i skiver under frysning), men inden du smelter det, eller vil du smelte det først, og så fryse? :-)
Når jeg fryser dem, så lader jeg det nybagte brød køle af, skærer op og kommer smør i og derefter fryser ned.
Når de skal serveres, tøes brødet først op og sættes derefter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft og bag i 10 minutter eller til smørret er smeltet.
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg har fulgt din blog fra den spæde start, og jeg er stadig en trofast følger. Jeg browser altid rundt på din blog, hvis jeg skal have piftet en hverdagsret op med lidt lækkert tilbehør eller når jeg skal lave næste uges madplan. Tusind tak for inspiration og gode opskrifter.
Dit nye tiltag med videoer er helt fantastisk. Jeg så videoen med dine hvidløgsbrød, og kunne simpelthen ikke modstå selv at prøve kræfter med opskriften. Det gjorde jeg igår, og jeg nåede kun at blinke to gange førend familien havde fortæret brødene. Hold da op, de var gode. Vi kommer aldrig til at købe frosne hvidløgsflutes mere – fremover er det kun Valdemarsros hvidløgsflutes, der dur.
Tak for en god blog – jeg glæder mig til mere spændende input fra din side.
God weekend :-)
Hej Helle,
Hvor er det bare dejligt at høre at du synes om tiltaget med at lave opskriftsvideoer – det har virkelig været en lang overvejelse og noget jeg gerne har villet længe (men lige skulle tage mig mod til ;) ) og det er rigtig rart at det bliver så godt modtaget og kan inspirere til at prøve nye opskrifter.
– og åh ja, de hvidløgsflutes, når man først har bagt dem, så er man bare solgt, ik ;)
Tusind tak for din søde hilsen, den er jeg bare så glad for!
Rigtig god weekend til dig og din familie – og tak for at du følger med her på Valdemarsro
Kh Ann-Christine
Så fik vi prøvet disse lækre flutes af – dog i en anelse grovere udgave. Hold nu op, de er lækre!
Og så har vi lavet flere af dine lækre kryddersmør, det smager jo skønt.
Jeg er virkelig begejstret over hvor luftige disse bliver – jeg har forsøgt med både hævning på køkkenbord 3 timer og i køleskab til dagen efter (et døgn), og begge dele fungerer fantastisk. I alt er det blevet til 12 flutes, hvor de 3 allerede er spist – resten er gemt i fryseren (kan godt li den ekstra sprødhed skorpen får efter en tur i fryseren og så i ovnen)
Herhjemme bruges de også til landgangsbrød (som jeg ellers ikke har spist siden min barndom, men lige faldt over i en børnekogebog forleden) – de egner sig SÅ godt netop fordi brødet er let og lækkert (så man rent faktisk har en chance for at komme gennem hele landgangsbrødet)
Tak for en skøn opskrift og ikke mindst for videoen! Jeg ELSKER virkelig at kunne SE hvad du gør – og ikke mindst alle de små tips og tricks du giver dig tid til :-)
Hej Linda,
hvor er det bare så dejligt at høre! Jeg er vildt glad for din feedback – og det motivere meget til at lave flere videoer!
Tusind tak for din søde hilsen og hvor er det dejligt at høre at disse lækre flutes også lige faldt i jeres smag :)
Kh AC
Nu er jeg igang med at prøve de flutes af, som vi skal bruge til fødselsdag til en gang lækker tomatsuppe med hjemmelavet italienske kødboller. Glæder mig så meget til at smage dem.
Sjovt nok kunne jeg se en anden læser skrev om ramsløgsmør. Den version havde jeg også selv tænkt at skulle prøve efterfølgende.
Jeg synes det var så super, at jeg lige kunne klikke ind på din video, og længden synes jeg er helt perfekt.
Hilsen Christina
Jeg glæder mig også meget til at prøve dem af med ramsløg – det bliver så lækkert, er jeg sikker på!
Og tusind tak for din søde bemærkning til min video, det er jeg glad for at høre. Synes det er så hyggeligt at lave disse opskriftsvideoer til mine opskifter.
Rigtig god fornøjelse med disse skønne hvidløgsflutes. Jeg håber du bliver vild med dem :)
Kh AC
Hej Christina,
Jeg er i gang med at prøve din lækre opskrift af. Men hvordan undgår du, at al den lækre smør løber ud af flutet, som er flettet? Mit ligger og svømmer nede på bunden af bagepladen…
Hej Mette,
Det blev faktisk altsammen hvor det skulle. Har du set den tilhørende video, om jeg gør noget anderledes end du gjorde?
Kh Ann-Christine
Ja jeg har set den. Jeg må prøve igen. Men det smagte suverænt :-)
Godt at høre! Og jeg håber det lykkedes at holde smøret på plads næste gang :)
Kan man lave dem i forvejen og evt komme dem i fryseren?
Ja, det kan du sagtens :)
Hej :)
Kan man pensle med mælk i stedet for æg?
Ja, det kan du godt – men æg er bedst, synes jeg :)
De ser lækre ud! Tror jeg vil lave dem i aften til en regnvejrssuppe. Hvilken version foretrækker du selv? Den flettede eller i skiver? God lørdag til jer!
Jeg kan lige godt lide dem begge – hvis du spøger mine børn, så er de allermest begejstret for hvidløgsbrødet i skiver :)
Dejlig lørdag til dig
Kh AC
Jeg har bagt de dejlige flute to gange, første gang var de perfekte, anden gang revnede de på hele den ene side, hvad har jeg gjort galt?
Hej Inger Marie,
Forhåbentlig smagte de dejligt alligevel? :)
jeg ved sørme ikke lige hvad der kan være sket anderledes end første gang – men hvis brødet smagte dejligt, så oplever jeg ikke nødvendigvis selv revner i skorpe som “en fejl”
Kh AC
Kan man evt. lave dejen og sætte den i køleskabet indtil næste dag, istedet for de 3 timer på køkkenbordet?
Ja, det kan du sagtens :)
De er så lækre! Har afprøvet opskriften før, men har er spørgsmål til dig ang. Koldhævning som jeg ikke har de vilde erfaringer med. Men da jeg skal have bagt flere ting til imorgen – der skal være færdige omkring frokost, så er der vidst nødvendigt at gå igang idag.
Men …..
1. Bliver brødet “kedeligt” imorgen hvis jeg bager det færdigt idag?
2. Jeg havde tænkt mig at prøve med pesto, som du skriver kunne være lækkert. Hvor meget tror du der skal benyttes?
3. Hvis jeg nu skulle benytte koldhævning. Skal mængden af gær ændres, hvis jeg laver det i aften og sætter på køl til imorgen formiddag? :-)
1. Du kan sagtens bage det i dag og så blot forstøve det med lidt vand i morgen, inden du luner det i ovnen inden servering. Så bliver det som frisktbagt
2. jeg vil nok bruge omkring 1 – 1 1/2 dl pesto
3. når det er 10 gram gær, så plejer jeg ikke at ændre forholdet i gær når dejen blot koldhæver natten over. Tag den ud af køleskabet om morgenen og lad den lige temperere på køkkenbordet en lille times tid, inden du former brødene.
:)
Rigtig god fornøjelse med dem
Kh AC
TAK FOR DINE SKØNNE OPSKRIFTER , ER VED AT BAGE DISSE DEJLIGE FLYTES, MEN TÆNKER SÅ HVAD HVIS MAN IKKE LIGE SKAL BRUGE BEGGE FLYTES. OG SKAL VARME DET OP HVOR DER ER PERSILLE I , MÅ MAN DET ? MVH EVA
Hej Eva,
Mange tak for din hilsen :)
Hvis persille har været varmet op med retten fra start, så må det gerne fryses og genvarmes
Kh AC
MANGE TAK , VAR IKKE HELT SIKKER . DET ER NOGLE VIDUNDERLIGE BRØD, ENDELIG HAR JEG FUNDET DE BRØD DER BLIR VORES FREMOVER TAKK K H EVA
Hvor er det dejligt at høre, Eva :)
Dine flutes ser super lækre ud, men hvis man ikke kan lide persille, kan man så erstatte det med noget andet? Eller synes du godt jeg bare kan køre ren hvidløg+smør blanding?
Vh. Lea
Du kan fint blot undlade persille – eller lave en anden lækker kryddersmør og komme i.
Dejlig blog som jeg nyder at følge. Forleden så jeg en opskrift på – jeg mener at det var enten hvidløgs/persilleboller eller osteboller som blev bagt i muffinforme. Jeg kan simpelthen ikke finde den opskrift igen og jeg vil da sværge på at det var din. Kan du hjælpe mig?
Vh/ Helle
jeg har blandt andet disse dejlige osteboller men mindes ikke lige nogen der er bagt i muffinsform.
Kh AC :)
Hey.
Det ser virkelig lækkert ud.
Jeg har et ikke mad relateret spørgsmål :)
Du bruger sådan en gul (rillet) skål i videoen.
Jeg synes den er mega fed, hvor har du den fra?
Jeg mener den er af mærket rice, men den er nok 8-9 år gammel efterhånden, så jeg ved ikke om man stadig kan købe dem.
Kh AC
Hvidløgsflutes er lækre, men hvordan forhindre jeg at smøret løber ud og ned i ovnen? Kan røre lidt mel i f.eks.? Har du også dette problem?
Det oplever jeg ikke bliver et problem i de flettede brød. Hvis det sker i de andre brød, hvor smørret kommer i efterfølgende, så skal de blot have lidt kortere tid i ovnen.
Bagte disse i går, da min mand havde drengene forbi til Champions League finalen – de var et kæmpe hit! Vi havde ikke lige noget persille, men en masse tørret ramsløg, så det brugte jeg i stedet. Jeg tænker at jeg skal prøve med forskellige krydderurter i fremtiden.
Jeg lavede dobbelt portion, så to af dem er nu i fryseren til en anden god gang. Tak for altid gode opskrifter
Hvor godt! Her var også Champions League finaleaften for Johan og Martins vedkommende (Julie og mig valgte dog at se en god film sammen i stedet) og jeg kan da sagtens se at disse ville være perfekt til – jeg må bage dem til Danmarks første VM kamp ;)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Jeg er super fan af alle dine lækre opskrifter og for første gang så jeg en video, det fungerer virkelig godt med så detljeret en guide :-).
Jeg tænkte at jeg vil bage de lækre flutes til grillmiddagen på mandag, men kan jeg bruge surdej i stedet for gær, tror du, og i så fald hvor meget vil du bruge?
Rigtig god weekend til dig!
Hvor lyder det skønt og tusind tak for din søde hilsen. Det er jeg rigtig glad for at høre! :)
Jeg vil komme ca en dl surdej i, så synes jeg det plejer at passe med 10-15 g gær, når der er god tid til at hæve.
Dejlig aften til dig!
Kh AC
Hej. Det lyder super lækkert og jeg skal til at bage. Jeg har dog ingen former for groft mel, kun alm hvedemel. Gør det den store forskel at undlade det grove? :-)
Det gør en forskel – men du kan sagtens blot bruge sigtet hvedemel.
God fornøjelse :)
Hvorfor bruger du egentlig ikke røremaskine??Har lige bagt dem,og de smager dejligt,men ville være nemmere med en maskine?
Jeg kan (også) godt lide at ælte dej i hånden, så vil gerne vise at det også sagtens kan lade sig gøre at bage uden redskaber – men du kan sagtens bruge røremaskine :)
Tak for svar!?
Tak for endnu en skøn opskrift – din blog er blevet min go to for opskrifter på bagværk!
Jeg har stor succes med at røre dejen op med lidt mindre mel, så den bliver klæg og lige præcis kan røres rundt med en ske. Jeg lader det så hæve præcis som i din opskrift og vender brødet ud på en bageplade med en ske (uden at røre mere ved det, end absolut nødvendigt).
Derefter bager jeg brødet (dog uden at pensle det) præcis som i opskriften.
Det giver et fantastisk lækkert brød, der – selvom jeg bager med fuldkornsmel – ikke bliver tørt, selvom det ikke bliver spist hverken første eller anden dag.
Jeg ville lige viderebringe mit “Franken-brød”, hvis andre er kæmper med tørt fuldkornsbrød, ligesom mig. Det bør selvfølgelig spises med rigelige mængder hvidløgssmør på!
Hvor er det dejligt at du deler din fine oplevelse og succes med brødet ♡
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej Ann-Christine.
For det første er din blog nu blevet min number one go-to til alt! Jeg synes du har nogle fantastiske opskrifter som også er nemme at forstå og udføre. Thumbs up! ?
Jeg har dog et problem når jeg bager brød – lige meget hvilke opskrifter jeg forsøger mig med. Jeg oplever tit af mine brød bliver tunge og/eller klæg i midten :/ Ofte når jeg til et punkt hvor jeg er nødt til at tage brødet ud af ovnen for ikke at skorpen bliver brændt eller tør men midten er bare ikke specielt lækker at spise, også selvom de køler ned. Hvad kan jeg gøre forkert? ? Jeg er nemlig i tvivl om det kan skyldes hævning, æltning, mel eller ovnen?
Hilsen Josefine ?
Hej Josefine,
Hvor er det dejligt at høre – og det er sødt af dig at skrive det! Tusind tak ♡
Mht brødet, så kan en årsag være at ovnene svinger i temperaturer. Hvis den midt i bagningen pludselig falder meget i varme, så kan dejen klaske sammen inden i brødet og de bliver klæge i midten.
Hvis du har mulighed for at prøve et par andre ovne i en eller anden sammenhæng, så kan det måske afklare om det er der den ligger :)
Kh AC
Hvor ser de altså lækre ud. Har netop smidt to brød i ovnen, og glæder mig til at sætte tænderne i dem til en god lasagne og dejlige gæster ?
Uhm, hvor skønt! Jeg håber det bliver super lækkert :)
God weekend
Kh AC
Hej .
Jeg er kæmpe fan af alt hvad du laver :-)
Hvidløgs flute kan jeg bage dem og smide dem i fryseren for at varme dem når vi skal have suppe eller tror du ikke det bliver godt ?
Har nemlig som regel ikke tid til at bage til aftensmad , så jeg bager i weekenden og fryser det.
Venlig hilsen Elisabeth
hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen, Elisabeth.
Du kan sagtens fryse disse hvidløgsflutes. De kan sagtens blot tøes op og varmes i ovnen derefter.
Kh AC
Hej
Kan man fryse det ene fluets ned inden det bliver bagt eller efter det er blevet bagt hvis man nu kun får spist 1 fluets
Mvh Sofia
Du kan sagtens fryse det ene flutes ned – jeg ville vælge at fryse dem efter de er bagt.
Vildt lækkert! Min 7-årige siger jeg skal bage det hver uge… Tænker også jeg vil prøve med pesto en dag…
Årh, hvor fint! Min søn ville også ønske at jeg bagte dem mindst en gang hver uge ;)
Det er virkelig lækkert med pesto, vi har fornyligt lavet dem med ramsløgspesto, men alle varianter fungere godt.
Kh AC
Hej ☺️ er flutene velegnet til frys efter de er bagt første gang? Og kan man vælge at grille brødene 2. Gang de skal varmes?
Hej Line,
De kan fint fryses og grilles anden gang med hvidløgssmør
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hej Ann- Christine!
Virkelig lækker opskrift. I opskriften står der ikke om det er usaltet smør eller saltet?
Jeg glæder mig til at prøve opskriften imorgen.
Venlig hilsen Yasmin
Hej Yasmin
Mange tak! jeg bruger altid kun saltet smør, hvis der ikke står andet i opskriften :)
Rigtig god fornøjelse med dem
Kh AC
Hej igen!
Tusind tak for svar. Jeg Fik købt saltet smør.
Det var et hit herhjemme! Det hele blev spist på relativt kort tid. Tak for opskrift.
Knus Yasmin
Dejligt at høre! Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hejsa
Tak for en inspirerende opskrift og video :-).
Jeg har forsøgt mig med det flettede brød. Når jeg skærer det færdige brød, synes jeg, det går op/skiller ad. Hvordan undgår du det? (Altså det, der er flettet rundt, går op, så en “skive” deler sig i flere små strimler…
Mvh. Jette
Hej Jette
Mange tak for din søde hilsen. Det kan godt gå en anelse op, hvor det er penslet med smør og danner skorpe mod hinanden i de flettede steder. Måske prøv med en anelse blødere dej, så den lidt nemmere klistre sammen under bagningen
Kh AC
Hej
Det blev et par nydelige flutes. Tak for en fin og inspirerende blog/hjemmeside, jeg bruger den flittigt, både til at bage og kokkerere, og til inspiration og gode ideer ?
Skønt at høre! Mange tak for din hilsen og fine tilbagemelding på mine opskrifter, det er jeg glad for :)
Kh AC
Hej, jeg vil spørge om det flettede flute kan genvarmes/lunes hvis jeg bager det om formiddagen?
Tak
Det kan det sagtens
Kh AC
Hej
Jeg kom til at tænke på, om du bruger koldt vand?
Stuetempereret vand er optimalt synes jeg :)
Kh AC
Hej.
Jeg har lige lavet ramsløgpesto, kan det bruges i begge flutes?
Ja, sagtens :)
Vil du blande det med smør?
Det kan man ihvertfald sagtens gøre, og jeg er sikker på at det vil være lækkert :)
Jeg har lige bagt det lækre flute. Vi har bagt den flettede udgave, for det synes Alfred er finest. For at fejre foråret bagte vi en udgave med ramsløg og brændeældesmør, som bestemt også kan anbefales.
Hvor er det skønt at høre! Det lyder lækkert med brændenælde og ramsløgssmør-
Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Kan man fryse dem efter der er kommet hvidløgssmør i?
Bagte dem i går og de smagte fantastisk. Ekstra hvidløg :)
Dog blev skorpen ikke rigtig sprød. Skulle de have bagt lidt længere? Eller ved højere temperatur?
Skal lige nævne at jeg ikke havde groft mel, og brugte tørgær. Ved ikke om det gør en forskel. Dejen hævede fint op.
Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften.
Den sprøde skorpe kan måske måske variere alt efter ovn …
Du kan fint prøve at skrue lidt op for ovnen til 240 de sidste minutter.
Kh AC
Hej
Jeg er vild med dine opskrifter – og også denne. (Vi var dog ret enige om i familien, at vi godt kan lide mere end et fed hvidløg ?)
Nu fik jeg lyst til at prøve det flettede brød, og der er noget, der ikke stemmer, synes jeg. Der står at man skal lave to brød og bage dem og putte skiver af smør i det ene og bage igen. Men på det flettede står der, at man skal smøre smør ud på det ene og flette det. Det må vel skulle gøres før det bages? Og hvis det er tilfældet (hvilket jeg tænker, det er), så mangler jeg bagetiden på det flettede…
Hej Ann-Christine,
Hvor lang tid skal jeg ælte dejen på en røremaskine?
Jeg er ikke den store haj udi bagning – men synes, at det snoede brød ser rigtig lækkert ud og vil prøve det i eftermiddag. Skal det have længere bagetid end det alm.?
Har også prøvet dit grydebrød med stor tilfredshed?
På forhånd tak!
Vh
Eric
Hej Eric,
Dejligt at høre med grydebrødet
Jeg ælter den ved middelhastighed i omkring 10-14 minutter, og det er samme bagetid med det snoede brød.
Rigtig god fornøjelse med bagningen :)
Kh Ann-Christine
Hej Kathrine
Hvor er det dejligt at høre :) Bagetiden på det flettede brød er cirka 20-25 minutter
Kh AC
Hej
Hvor ser det flute bare fuldstændig fantastisk ud!
Det gad jeg godt lave i morgen, problemet er bare at jeg ikke har tre-fire timer til hævning.. kan man evt speede hævningen op ved at komme mere gær i? Eller vil det gå udover smagen og/eller teksturen i brødet?
Hej Simone,
Mange tak :) Du kan evt koldhæve og lave dejen i aften, så bruger du blot 10 g gær og lader den hæve i køleskabet indtil en halv time før du skal bage flutes.
Det vil give det bedste resultat.
Alternativt kan du bruge 25 g gær og en times hævetid.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Tusind tak for det hurtige svar! Brødet er i køleskabet, klar til i aften :)
Vh
Simone
Dejligt :) Rigtig god fornøjelse og dejlig dag til dig
Kh AC
De ser vel nok lækre ud. Dem vil jeg prøve at lave. Har du erfaring med at bage flutes i flutes forme?
Hej Ann-Christine :)
Hvor ser det bare lækkert ud, dem vil jeg prøve at lave i morgen til blomkålssuppen.
I din video hvor du laver brødene, i baggrunden hænger et billede, hvor der står “Want better not more”. Hvor er billedet fra? Da jeg selv lever efter dette citat, kunne det da være fedt at have hængene :D
Hej Ida,
Det er også en fed plakat. Vi købte den for nogle år siden på en udenlandsk shop, kan desværre ikke huske hvilken. Men prøv at google lidt på ‘want better not more + poster’
God fornøjelse med de lækre flutes
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg er som alle andre her også vilde med de hvidløgsbrød, lavede dem til en fødselsdag på et tidspunkt og siden har ungerne, når de er hjemme,(begge flyttet hjemmefra) plaget om at jeg bager dem igen.. her kommer så spørgsmålet, må dejen godt hæve længere tid ? Tænker nemlig jeg vil lave den, dagen i forvejen ??
Tak for skønne opskrifter, som er til at finde ud af ☺️☺️
Tusind tak for din søde hilsen, Maria :)
Jeg er rigtig glad for at du har glæde af min opskrifter.
Dejen kan sagtens koldhæves natten over, det står i tips under opskriften.
Kh Ann-Christine
Hvis man koldhæver, er det så samme mængde mel og det som der står?
Ja, det plejer jeg :)
God fornøjelse
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hejsa.
Elsker hvidløgsflutes.. men kan jeg erstatte persillen med noget andet?
Veninden kan ikke tåle persille og hendes allergier for urter har jeg ikke helt styr på endnu. Dog persillen kan jeg godt huske.
Hende bearnaisesovs er fantastisk, men hun bruger oregano i stedet for persille og det fungerer glimrende.
Så jeg tænkte at man kunne erstatte persille med en anden urt.
Mvh Mia
Hej Mia,
Du kan undlade eller erstatte med andre krydderurter – alt efter smag og behag
Kh Ann-Christine
Faldt over din video på youtube, og hastede fluks ud i køkkenet…Til aften har vi fået det skønneste hvidløgsflutes, der ikke fåes bedre nogle steder
Hvor er det dejligt at høre :)
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine