Vegetar Lasagne


En lækker smovset Vegetar Lasagne er en genial måde at få spist en masse dejlige grøntsager på, og selv om man godt kan lide kødretter også, så er det også rart at snuppe et par dage uden kød i løbet af ugen eller indimellem.
Min opskrift på vegetar lasagne kan snildt serveres for alle. Både de der mener, at de ikke er begejstret for vegetarretter og for dem der ikke er begejstret for hverken champignon eller for alt for meget grønt i maden … Herhjemme kalder jeg den blot lasagne og så er der faktisk ingen, der opdager, at den er meget anderledes end min klassiske opskrift på lasagne, bortset fra at der er flødestuvet spinat i denne grøntsagslasagne – og det er alle herhjemme i forvejen vilde med.
Arbejdstid 60 min.
Antal 6 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vegetar Lasagne
- Lasagnesauce
- 2 løg, finthakkede
- 3 fed hvidløg, finthakkede
- 250 g champignon, finthakkede
- 2 tsk tørret timian
- 4 gulerødder, groftrevet
- 3 stængler bladselleri, groftrevet
- 1 squash, groftrevet
- 1 aubergine, groftrevet
- 1 dl koncentreret tomatpuré
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 2 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Spinatfyld
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 500 g frossen spinat
- 1 håndfuld frisk basilikum, finthakket
- 1,50 dl piskefløde
- 1 knivspids muskatnød, fintrevet
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Mornaysauce
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 3 dl mælk
- 1 drys muskatnød, fintrevet
- 125 g frisk mozzarella, skåret i tern
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Derudover
- 250 g lasagneplader
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Lasagnesauce
Sauter løg i en gryde med olie ved middelvarme, til de er bløde.
Skru op for varmen, kom champignoner i og rør godt igennem.
Kom alle de andre ingredienser til lasagnesaucen i gryden og lad det simre i minimum 1 time ved lav varme. Jo længere tid, jo mere cremet og lækker bliver saucen. Rør jævnligt og tilføj grøntsagsbouillon, hvis det er nødvendigt. Smag til med salt og peber.
Spinatfyld
Tilbered spinatfyldet, når lasagnesaucen har simret færdig.
Sauter løg og hvidløg på en pande med olie, til løgene er bløde. Tilsæt frossen spinat og kog op, til spinaten er tøet op. Hæld overskydende væde fra. Tilsæt basilikum og fløde. Smag til med friskrevet muskatnød, salt og peber.
Mornaysauce
Smelt smør i en gryde og pisk hvedemel i til en melbolle. Pisk derefter langsomt mælk i, til alt melet er opløst og saucen er jævn. Kog den igennem og kom mere mælk i hvis nødvendigt.
Når saucen er jævn og har en god cremet men flydende konsistens, tilsættes ost og der røres til osten er smeltet. Smag til med muskatnød, salt og peber.
Vegetar Lasagne
Kom først halvdelen af mornaysaucen i et smurt ovnfast fad.
Kom skiftevis lasagnesauce, spinatfyld og lasagneplader i, til der ikke er mere sauce tilbage og afslut med mornaysauce.
Bag lasagnen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 20-25 minutter, til lasagnepladerne er møre.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Ville man mon kunne undvære mornaysovsen, hvis man ikke er så vild med den slags? 😁
Hej Lærke
ja, det kan du frit gøre som du foretrækker. Det er blot en smagssag :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Er netop i gang med denne lasagne for første gang, da min datter har en vegetarisk gæst. Min datter er noget tilbageholden i forhold til selv at ville smage, Er spændt på at se om min 16 årige kan overvindes til denne lasagne :D .
Jeg krydser fingre for at retten overraskede positivt :)
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Denne lasagne er fantastisk god – lækker og smovset 😋 Jeg har lavet den flere gange 😀
Hej Rikke
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine