Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vegetar-lasagne/

Vegetar Lasagne

En lækker smovset Vegetar Lasagne er en genial måde at få spist en masse dejlige grøntsager på, og selv om man godt kan lide kødretter også, så er det tilmed også rart for både pengepungen og miljøet, at snuppe et par dage uden kød i løbet af ugen eller indimellem.

Min opskrift på vegetar lasagne kan tilmed snildt serveres for både de der har meddelt, at de ikke er begejstret for vegetarretter og for dem der ikke er begejstret for hverken champignon eller for alt for meget grønt i maden … Herhjemme kalder jeg den blot lasagne og så er der faktisk ingen, der opdager, at der er noget særligt grøntsagsagtigt vegetarhalløj over den eller at den er meget anderledes end min klassiske opskrift på lasagne, bortset fra at der er flødestuvet spinat i denne grøntsagslasagne – og det er alle herhjemme i forvejen vilde med.

PT1H30M

Vegetar Lasagne

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid30 min.
Antal6 pers.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Ingredienser
  • Lasagnesauce
  • 2 løg, hakkede
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk timian, tørret, eller oregano
  • 4 gulerødder, groftrevet
  • 3 stængler bladselleri, groftrevet
  • 1 squash, groftrevet
  • 1 aubergine, groftrevet
  • 250 g champignon, (kan undlades)
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 dl grøntsagsbouillon, evt.
  • 1 tsk worcestershire sauce, evt.
  • Spinatfyld
  • 500 g spinat, frosne
  • 1 håndfuld frisk basilikum, bladene herfra
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Mornaysauce
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 1 drys muskatnød, fintrevet
  • 125 g frisk mozzarella, skåret i tern
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Derudover
  • 250 g lasagneplader
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Lasagnesauce
Sauter hakkede løg i olivenolie ved middel varme til løgene er klare og bløde.

Tilsæt de finthakkede champignon og skrue op for varmen i et minuts tid.

Derefter tilsættes alle de andre ingredienser til lasagnesaucen og saucen sættes til at simre i 1-3 timer. Jo længere tid, jo mere cremet og lækker bliver saucen.

Tilføj grøntsagsboullion, efter noget tid, hvis det føles nødvendigt og smag til med mere timian, salt, peber og Worcestershire sauce.

Når saucen er færdig og grønsagerne godt møre, tilberedes mornaysaucen og spinatfyldet.

Spinatfyld
Sauter løg på en pande med olivenolie, til de er bløde, men uden at de tager farve.

Tilsæt frossen spinat og kog op til spinaten er tøet op. Hæld overskydende væde fra.

Tilsæt basilikum og fløde. Smag til med friskrevet muskatnød, salt og peber.

Mornaysauce
Smelt smør i en gryde og pisk hvedemel i til en melbolle.

Pisk derefter langsomt mælk i, til alt melet er opløst og saucen er jævn.

Kog den igennem og kom mere mælk i hvis nødvendigt.

Når saucen er jævn og har en god cremet men flydende konsistens, tilsættes ost og der røres til osten er smeltet. Smag til med muskatnød, salt og peber.

Vegetar Lasagne
Smør et ovnfast fad med smør og kom først et lag mornaysauce, derefter lasagnesauce, spinatfyld og lasagneplader. Gentag til der ikke er mere sauce tilbage og slut af med lasagnesauce og derefter et lag mornaysauce.

Fadet sættes i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft og bages i 20-25 minutter eller til lasagnepladerne er al dente.