Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vegetar-lasagne/

Vegetar Lasagne

En lækker smovset Vegetar Lasagne er en genial måde at få spist en masse dejlige grøntsager på, og selv om man godt kan lide kødretter også, så er det tilmed også rart for både pengepungen og miljøet, at snuppe et par dage uden kød i løbet af ugen eller indimellem.

Min opskrift på vegetar lasagne kan tilmed snildt serveres for både de der har meddelt, at de ikke er begejstret for vegetarretter og for dem der ikke er begejstret for hverken champignon eller for alt for meget grønt i maden … Herhjemme kalder jeg den blot lasagne og så er der faktisk ingen, der opdager, at der er noget særligt grøntsagsagtigt vegetarhalløj over den eller at den er meget anderledes end min klassiske opskrift på lasagne, bortset fra at der er flødestuvet spinat i denne grøntsagslasagne – og det er alle herhjemme i forvejen vilde med.

PT2H

Vegetar Lasagne

Tid i alt2 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal6 pers.
Ingredienser
  • Lasagnesauce
  • 2 løg, finthakkede
  • 3 fed hvidløg, finthakkede
  • 250 g champignon, finthakkede
  • 2 tsk timian, tørret
  • 4 gulerod, groftrevet
  • 3 stængler bladselleri, groftrevet
  • 1 squash, groftrevet
  • 1 aubergine, groftrevet
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 2 spsk olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Spinatfyld
  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 500 g spinat, frosne
  • 1 håndfuld frisk basilikum, finthakket
  • 1,50 dl piskefløde
  • 1 knivspids muskatnød, fintrevet
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Mornaysauce
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 1 drys muskatnød, fintrevet
  • 125 g frisk mozzarella, skåret i tern
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Derudover
  • 250 g lasagneplader
Udskriv 
Fremgangsmåde

Lasagnesauce
Sauter løg i en gryde med olie ved middelvarme, til de er klare og bløde.

Skru op for varmen, kom champignoner i og rør godt igennem.

Kom alle de andre ingredienser til lasagnesaucen i gryden og lad det simre i minimum 1 time ved lav varme. Jo længere tid, jo mere cremet og lækker bliver saucen. Rør jævnligt og tilføj grøntsagsbouillon, hvis det er nødvendigt.

Smag til med salt og peber.

Spinatfyld
Tilbered spinatfyldet, når lasagnesaucen har simret færdig.

Sauter løg og hvidløg på en pande med olie, til løgene er bløde.

Tilsæt frossen spinat og kog op, til spi­naten er tøet op. Hæld overskydende væde fra. Tilsæt basilikum og fløde. Smag til med friskrevet muskatnød, salt og peber.

Mornaysauce
Smelt smør i en gryde og pisk hvedemel i til en melbolle.

Pisk derefter langsomt mælk i, til alt melet er opløst og saucen er jævn.

Kog den igennem og kom mere mælk i hvis nødvendigt.

Når saucen er jævn og har en god cremet men flydende konsistens, tilsættes ost og der røres til osten er smeltet. Smag til med muskatnød, salt og peber.

Vegetar Lasagne
Kom først halvdelen af mornaysaucen i et smurt ovn­fast fad.

Kom skiftevis lasagnesauce, spinatfyld og lasagneplader i, til der ikke er mere sauce tilbage og afslut med mornaysauce.

Bag lasagnen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 20-­25 minutter, til lasagnepladerne er møre.