Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hvidloegsbagte-tomater/

Hvidløgsbagte tomater i en lun salat

Hvidløgsbagte tomater er en af de lækreste små tilbehørsretter i køkkenet, og særligt de langtidsbagte tomater er en tilberedning, som jeg ofte tyer til når vi har overflod af små tomater i køkkenet.

Her i denne opskrift er tomaterne blot bagt lækkert bløde og hvidløgsduftende og sammen med squash, peberfrugt og spinat bliver det til en herlig lun salat, som toppet med sprøde croutoner er et herligt tilbehør til aftensmaden.

Prøv også: min opskrift på spidskålssalat >>

PT25M

Hvidløgsbagte tomater i lun salat

Tid i alt25 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 røde peberfrugter, i store tern
  • 20 cherrytomater, halveret
  • 1 squash, i store tern
  • 3 fed hvidløg, pressede
  • 1 spsk frisk rosmarin, finthakket
  • 100 g spinat
  • 2 spsk olivenolie
  • 0,50 tsk flagesalt
  • sort peber
  • Rugbrødscoutomer
  • 2 skiver rugbrød
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk timian, tørret
  • 25 g smør
  • 0,50 tsk flagesalt
  • sort peber
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Vend tomater, peberfrugt og squash med olivenolie, salt, hvidløg og rosmarin. Fordel på en bradepande med bagepapir og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter.

Vend de lune nybagte grøntsager med frisk spinat og rugbrødscroutoner og anret på et fad inden servering.

Rugbrødscroutoner
Skær brødet ud i små tern og vend brødternene med friskpresset hvidløg, timian, salt og friskkværnet peber.

Rist brødternene sprøde på en varm pande med smeltet smør under hyppig omrøring eller bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15-20 minutter, til de er sprøde.