Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/taertedej/

Tærtedej til madtærter

Her er min yndlingsopskrift på tærtedej som jeg bruger igen og igen til alverdens dejlige madtærter.

Om der skal fuldkorn i en tærtedej eller ej, er en smagssag. Jeg synes den smager dejligt med og at det giver en god krumme, så jeg kommer derfor altid lidt fuldkorn i – se tips under opskriften til, hvordan du nemt kan justere den til med mere eller mindre fuldkorn og tips til at lave en glutenfri tærtedej og du kan bruge begge varianter af mine opskrifter på madtærte.

Prøv også: Få madplan fra Valdemarsro hver uge her  >>

PT45M

Tærtedej til madtærter

Tid i alt45 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal1 portion
Ingredienser
  • Tærtedej
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 125 g hvedemel
  • 100 g smør, koldt
  • 3 spsk vand
  • 1 tsk salt
Udskriv 
Fremgangsmåde

Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Det kan også køres på en foodprocessor.

Saml dejen med vand, lad den gerne hvile på køl i 30 minutter. Rul tærtedejen ud i en rund cirkel på et meldrysset bord og tryk derefter dejen ud i en smurt tærteform på 24 cm i diameter.

Prik hul i dejen med en gaffel og forbag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter den er klar til at blive fyldt med dit yndlingstærtefyld og bagt færdigt.