Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kold-bearnaise-dressing/

Kold bearnaise dressing

Kold bearnaise dressing er en virkelig skøn dressing, dip og kold sauce som  smager virkelig lækkert til alt, hvad man ellers ville servere en klassisk lun bearnaisesauce til.

Kold bearnaise dressing er skøn til helstegt kylling, grillet kyllingebryst med skind, culottesteg, bøffer  på grillen og som dip til alt fra grøntsagsstave og ovnbagte fritter eller rodfrugter.

Man kan sagtens bruge købt bearnaiseessens til dressingen, så er den jo virkelig hurtig, men da jeg næsten altid har råvarerne på lager til at lave bearnaiseessens, så laver jeg den gerne selv.

PT15Mter

Kold bearnaise dressing

1 portion    15 minutter
1 portion
Ingredienser
  • 1 håndfuld frisk estragon, gerne en stor håndfuld
  • Hjemmelavet bearnaiseessens (kan erstattes med 1 spsk købt)
  • 1 dl vand
  • 2 skalotteløg, finthakket
  • 1 tsk sukker
  • 1 øko citron, 1 spsk saft og fintrevet skal
  • Dressing
  • 2 1/2 dl cremefraiche 38%
  • 1 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift
15 minutter
Fremgangsmåde

Estragonbladene nippes af stænglerne og bladene lægges til side til senere.

Kom de lidt hårde estragonstængler, vand, løg, sukker og citronsaft i en ren gryde. Lad det simrekoge uden låg, til der er ca. 2 spsk. bearnaiseessens.

Si alt fyldet fra gennem en fintmasket sigte, så der kun er den rene essens tilbage og lad den evt koge ind til omkring 1 spsk essens, det giver en kraftigere smag.

Vend cremefraiche med bearnaiseessens, salt, peber og finthakkede estragonblade. Smag godt til med evt mere essens (nemmest hvis den er købt) samt med salt og peber.

Lad gerne den kolde bearnaise dressing hvile på køl i en times tid inden servering.

1 portion svarer til 3 dl