Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kold-bearnaise-dressing/ Buffet Dip, Pesto, Dressing og lign., Efterår, Festmad, Forår, Franske retter, Påskefrokost, Sommer, Studenterfester og studenterkørsel, Tilbehør Aftensmad, Vinter

Kold bearnaise dressing

Kold bearnaise dressing er en virkelig skøn dressing, dip og kold sauce som  smager virkelig lækkert til alt, hvad man ellers ville servere en klassisk lun bearnaisesauce til.

Kold bearnaise dressing er skøn til helstegt kylling, grillet kyllingebryst med skind, culottesteg, bøffer  på grillen og som dip til alt fra grøntsagsstave og ovnbagte fritter eller rodfrugter.

Man kan bruge købt bearnaiseessens til dressingen, så er den jo virkelig hurtig, men da jeg næsten altid har råvarerne på lager til at lave bearnaiseessens, så laver jeg den gerne selv.

PT15MPT10M4

Kold bearnaise dressing

Tid i alt15 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 håndfuld frisk estragon, gerne en stor håndfuld
  • Hjemmelavet bearnaiseessens (kan erstattes med 1 spsk købt)
  • 1 dl vand
  • 2 skalotteløg, finthakket
  • 1 tsk sukker
  • 1 øko citron, 1 spsk saft og fintrevet skal
  • Dressing
  • 2,50 dl cremefraiche 38%
  • 1 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Estragonbladene nippes af stænglerne og bladene lægges til side til senere.

Kom de lidt hårde estragonstængler, vand, løg, sukker og citronsaft i en ren gryde. Lad det simrekoge uden låg, til der er ca. 2 spsk. bearnaiseessens.

Si alt fyldet fra gennem en fintmasket sigte, så der kun er den rene essens tilbage og lad den evt koge ind til omkring 1 spsk essens, det giver en kraftigere smag.

Vend cremefraiche med bearnaiseessens, citronskal, salt, peber og finthakkede estragonblade. Smag godt til med evt mere essens (nemmest hvis den er købt) samt med salt og peber.

Lad gerne den kolde bearnaise dressing hvile på køl i en times tid inden servering.