Kold bearnaise dressing


Kold bearnaise dressing er en virkelig skøn dressing, dip og kold sauce som smager virkelig lækkert til alt, hvad man ellers ville servere en klassisk lun bearnaisesauce til.
Kold bearnaise dressing er skøn til helstegt kylling, grillet kyllingebryst med skind, culottesteg, bøffer på grillen og som dip til alt fra grøntsagsstave og ovnbagte fritter eller rodfrugter.
Man kan bruge købt bearnaiseessens til dressingen, så er den jo virkelig hurtig, men da jeg næsten altid har råvarerne på lager til at lave bearnaiseessens, så laver jeg den gerne selv.
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kold bearnaise dressing
- 1 håndfuld frisk estragon, gerne en stor håndfuld
- Hjemmelavet bearnaiseessens (kan erstattes med 1 spsk købt)
- 1 dl vand
- 2 skalotteløg, finthakket
- 1 tsk sukker
- 1 øko citron, 1 spsk saft og fintrevet skal
- Dressing
- 2,50 dl cremefraiche 38%
- 1 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Estragonbladene nippes af stænglerne og bladene lægges til side til senere.
Kom de lidt hårde estragonstængler, vand, løg, sukker og citronsaft i en ren gryde. Lad det simrekoge uden låg, til der er ca. 2 spsk. bearnaiseessens.
Si alt fyldet fra gennem en fintmasket sigte, så der kun er den rene essens tilbage og lad den evt koge ind til omkring 1 spsk essens, det giver en kraftigere smag.
Vend cremefraiche med bearnaiseessens, citronskal, salt, peber og finthakkede estragonblade. Smag godt til med evt mere essens (nemmest hvis den er købt) samt med salt og peber.
Lad gerne den kolde bearnaise dressing hvile på køl i en times tid inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Iihh denne opskrift glæder jeg mig til at prøve!
Mon man kan fryse ekstrakten ned og bruge senere, hvis man nu laver en større portion? :)
Ja, det kan du sagtens gøre :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Din essens, er uden vin/ vineddike .. er der en årsag til dette, når nu den skal være kold?
Hej Per,
jeg synes cremefraiche og citron giver fint med syre til dressingen, som alternativet til vineddike. Men du kan fint erstatte citron eller lidt af vandet med vineddike, hvis du foretrækker det.
Rigtig god weekend :)
Kh Ann-Christine
Kan den mon puttes på siffonflaske for at give den lidt luftig konsistens?
Det kunne da i hvertfald være sjovt at prøve :)
Rigtig god fornøjelse.
Kh Ann-Christine