Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavede-ristede-log/

Hjemmelavede ristede løg

Hjemmelavede ristede løg er helt, helt anderledes end dem man køber. Eller … der er jo selvfølgelig løg i begge slags, men de friske sprøde og knasende hjemmelavede af slagsen er sådan cirka en million gange bedre, hvis man spørger mig.

Og de er tilmed ret nemme at lave!

De er perfekte til de hjemmelavede luksus hotdogs, på en kartoffelmad toppet med mayo, purløg og ristet løg. På alt hvad man ellers kunne finde på at bruge ristede løg og ja, selv i en hjemmelavet burger ville de faktisk gøre sig godt – jeg kunne ellers aldrig drømme om at komme ristede løg i min burger!

PT15min

Ristede løg

1 skål    15 min
1 skål
Ingredienser
Udskriv opskrift
15 min
Fremgangsmåde

Skær løgene ud i fine tynde skiver, skil alle løgringene fra hinanden og kom dem i en skål.

Drys hvedemel hen over og rør godt rundt, så det bliver godt fordelt. Kom løgene i en sigte og ryst det overskydende mel godt af.

Varm olien i en gryde, og når olien er så varm at det syder og bobler når de kommer en lille test løgring i, så kom steg løgringene lidt ad gangen. Tag de færdige løg op med en hulske. Dryp dem af på fedtsugende papir og drys med groft flagesalt.

Jeg steger dem ikke hårde og mørke, men kun lige til de har den farve på billedet. Charmen ved disse hjemmelavede ristede løg er helt klart den smag og sprødhed, der er når de er lavet helt friskt – så jeg laver altid kune lige det, som vi skal bruge til måltidet. Jeg skal derfor ikke kunne svare på, hvor længe de kan holde sig – eller svaret vil blive: omkring en time herhjemme, og så er de væk … ;)