Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavede-ristede-log/

Hjemmelavede ristede løg

Hjemmelavede ristede løg er helt, helt anderledes end dem man køber. Eller … der er jo selvfølgelig løg i begge slags, men de friske sprøde og knasende hjemmelavede af slagsen er sådan cirka en million gange bedre, hvis man spørger mig.

Og de er tilmed ret nemme at lave!

De er perfekte til de hjemmelavede luksus hotdogs, på en kartoffelmad toppet med mayo, purløg og ristet løg. På alt hvad man ellers kunne finde på at bruge ristede løg og ja, selv i en hjemmelavet burger ville de faktisk gøre sig godt – jeg kunne ellers aldrig drømme om at komme ristede løg i min burger!

PT15M

Ristede løg

Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Antal1 portion
Ingredienser
  • 3 løg, skåret i tynde ringe
  • 4 dl fritureolie
  • 30 g hvedemel
  • salt
Udskriv 
Fremgangsmåde

Skær løgene ud i fine tynde skiver, skil løgringene fra hinanden og kom dem i en skål.

Drys hvedemel henover og vend ringene rundt, så melet bliver godt fordelt. Kom løgene i en sigte og ryst det overskydende mel godt af.

Varm olien i en gryde, til omkring 175 grader. Det syder og bobler, når man kommer en lille test-løgring i. Steg løgringene lidt ad gangen i flere hold. Holdt godt øje med dem, så de ikke får for meget. De skal blot steges, til de er sprøde, men stadig er saftige indeni.

Tag de stegte løg op med en hulske og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Drys med salt og nyd dem, mens de er helt frisklavede.