Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kaal-og-boenner-med-sennepsdressing/ Aftensmad Efterår, Salat, Tilbehør Aftensmad, Vegetar, Vinter

Kål og bønner med sennepsdressing

Opskrift på kål og bønner med sennepsdressing – en lækker og fyldig måltidssalat, i en meget velsmagende kombination af gode råvarer.

Den saftige bagte møre blomkål med mør grønkål, proteinrige butterbeans, samt valnødder og bulgur serveret med den cremede sennepsdressing, som binder det hele godt sammen. Jeg bruger varmende krydderier som sød paprika, røget paprika og et strejf af chili, som er virkelig godt til den lækre måltidssalat som er god at servere i vinterhalvåret.

Retten kan nydes som et selvstændigt måltid eller med fx saftig kylling eller lign. som tilbehør.

Prøv også: min opskrift på svampelasagne >>

Kål og bønner med sennepsdressing
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M4
Ingredienser
  • 1 blomkål, i skiver
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk sød paprika
  • 200 g bulgur
  • 200 g grønkål, finthakket
  • 1 dåse butterbeans, drænet og skyllet
  • 50 g valnødder, grofthakket
  • 0,50 tsk chiliflager
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • 25 g smør
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Sennepsdressing
  • 50 g grov sennep
  • 1 spsk dijon sennep
  • 2 tsk akaciehonning
  • 0,50 øko citron, fintrevet skal og en smule saft
  • 1,50 dl cremefraiche 18 %
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør dressingen sammen og smag den godt til. Lad den stå og trække smag, mens resten af retten tilberedes.

Læg blomkålsskiverne på en bradepande med bagepapir og pensl med smeltet smør. Rør sød paprika, røget paprika, salt og peber sammen og drys det over blomkålen. Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 20 minutter, til blomkålen er mør og gylden.

Kog imens bulgur efter anvisning på emballagen og kom grønkålen i en stor skål. Masser og kram grønkålen godt med hænderne i et par minutter til kålen bliver mør og lækker.

Anret grønkål, bulgur og den bagte blomkål på et fad. Fordel butterbeans over og sennepsdressingen. Drys med valnødder, chiliflager og persille inden servering.