Couscous salat


Denne couscous salat er nok min yndlings i øjeblikket.
Jeg har mange favoritter, men det er den tabouleh inspirerede salat, som jeg har lavet flest gange den sidste måneds tid, hvor jeg er blevet ret helt vild med couscous og i særdeleshed vild med den skønne, skønne dressing, som forskønner denne salat på det fineste og får mine smagsløg til at juble.
I stedet for couscous kan man også sagtens bruge linser, speltkerner, hvedekerner eller lign – men prøv den også med couscous, det er altsammen lækkert!
Prøv også: min bedste opskrift på kartoffelsalat >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Couscous salat
- 250 g couscous
- 200 g tomat, finthakkede
- 2 forårsløg, finthakkede
- 1 rødløg, finthakket
- 2 håndfulde bredbladet persille, finthakket
- 1 håndfuld frisk mynte, finthakket
- Urtedressing
- 1 øko citron, saft og skal herfra
- 2 fed hvidløg, pressede
- 20 g ingefær, fintrevet
- 0,50 rød chili, finthakket
- 1 spsk sukker
- 1 dl frisk mynte, finthakket
- 2 dl bredbladet persille, finthakket
- 0,50 dl olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Tilbered couscous efter anvisning på emballagen.
Vend couscous med dressing og tomater, forårsløg og rødløg. Drys til sidst med ekstra krydderurter og server.
Urtedressing
Kom citronsaft i en skål, tilføj olien lidt ad gangen og pisk det godt sammen. Tilføj derefter resten af ingredienserne og smag til med salt og peber.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvor meget vil du anbefale at gange op med hvis den skal laves til 45-50 mennesker som tilbehør (udover en anden salat, kød og kartofler)
Hej Anna
Jeg tror jeg ville lave den til 40 pers, når der også er en anden salat til.
Rigtig god fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
1000 tak. Det prøver jeg
Kan man bruge noget andet istedet for tomater til salaten ? Dur soltørrede tomater? Vores datter kan ikke tåle frisk tomater
Soltørrede tomater er godt til, synes jeg. – og ellers er røde peberfrugter i små tern også dejligt
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine