Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/couscous-salat/ Mellemøstens køkken Påskefrokost, Salat, Tilbehør Aftensmad, Vegetar

Couscous salat

Denne couscous salat er nok min yndlings i øjeblikket.

Jeg har mange favoritter, men det er den tabouleh inspirerede salat, som jeg har lavet flest gange den sidste måneds tid, hvor jeg er blevet ret helt vild med couscous og i særdeleshed vild med den skønne, skønne dressing, som forskønner denne salat på det fineste og får mine smagsløg til at juble.

I stedet for couscous kan man også sagtens bruge linser, speltkerner, hvedekerner eller lign – men prøv den også med couscous, det er altsammen lækkert!

Prøv også: min bedste opskrift på kartoffelsalat >>

PT15MPT15M4

Couscous salat

Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed3 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 250 g couscous
  • 200 g tomat, finthakkede
  • 2 forårsløg, finthakkede
  • 1 rødløg, finthakket
  • 2 håndfulde bredbladet persille, finthakket
  • 1 håndfuld frisk mynte, finthakket
  • Urtedressing
  • 1 øko citron, saft og skal herfra
  • 2 fed hvidløg, pressede
  • 20 g ingefær, fintrevet
  • 0,50 rød chili, finthakket
  • 1 spsk sukker
  • 1 dl frisk mynte, finthakket
  • 2 dl bredbladet persille, finthakket
  • 0,50 dl olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Tilbered couscous efter anvisning på emballagen.

Vend couscous med dressing og tomater, forårsløg og rødløg. Drys til sidst med ekstra krydderurter og server.

Urtedressing
Kom citronsaft i en skål, tilføj olien lidt ad gangen og pisk det godt sammen. Tilføj derefter resten af ingredi­enserne og smag til med salt og peber.