Marokkansk linsegryde


Duftende dejlig marokkansk linsegryde med kikærter og de mest vidunderlige krydderier, som både dufter og smager fantastisk.
Fyldt af alt det gode. Velsmag, udover det sædvanlige! Fyldighed, saft, kraft, sødme og de lækreste krydderier. Jeg er vild med sådanne retter, og i mine marokkanske gryderetter kommer jeg ofte noget tørret frugt i, som giver en rigtig dejlig smag – her er det dadler og abrikoser, som er lige tilpas, så retten ikke bliver sød, men overrasker med et strejf af sødme som passer rigtig godt til linserne og kikærterne.
Prøv også: min opskrift på dhal >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Marokkansk linsegryde med kikærter
- 2 løg, finthakkede
- 2 spsk olivenolie
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 10 g hvedemel
- 0,50 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 knivspids safran, stødt
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt kanel
- 1 knivspids stødt nellike
- 1 tsk stødt spidskommen
- 40 g tørrede abrikoser, finthakket
- 30 g dadel, finthakket
- 250 g le puy delikatesse linser
- 1 dåse hakkede tomater
- 4 dl grøntsagsbouillon
- 0,50 øko citron, saft og lidt fintrevet skal
- 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
- 50 g cashewnødder, grofthakkede
- Til servering
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på emballagen
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 håndfuld frisk mynte
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Sauter løg og hvidløg i en gryde ved middelvarme til de er bløde.
Rør alle krydderierne sammen med hvedemel, salt og peber. Rør blandingen i gryden til løgene og rør det godt sammen.
Tilsæt derefter linser, tomat, grøntsagsboullion, dadler, abrikoser. Kog det langsomt op til kogepunktet og læg låg på. Lad det simre ved lav-middelvarme i cirka 25-30 minutter, eller til linserne er møre.
Tilsæt kikærter og halvdelen af de finthakkede cashewnødder. Varm lisengryden godt igennem og smag til med fintrevet citronskal og saft, samt salt og peber efter behov.
Server med ris, krydderurter og resten af cashewnødderne drysset over.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Kan rettes laves dagen før den skal bruges?
KH Catharina
Hej Catharina
Ja, det kan den sagtens.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Skal der cashewnødder i selve retten, eller skal de kun drysses ovenpå?
Hej Maria
Jeg kommer halvdelen i retten sammen med kikærterne og drysser resten over ved servering.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kikærterne skal drænes og vandet fra dåsen helles ud. Man kan også bruge vandet i dåsen til at stege grøntsager i ovn med urter, salt, chili og krydderier i stedet for olie.