Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/shakshuka/

Shakshuka

Shakshuka minder faktisk lidt – eller temmelig meget – om den fantastiske mexicanske ret Huevos Rancheros. En lidt mere simpel og knap så tung udgave. Men stadig mættende, nærende og fuld af den bedste velsmag.

Jeg kan godt lide den er lidt hot – men prøv dig frem med cayennepeberen, hvis du er i tvivl. Der jo altid stilles en flaske tabasco på bordet også … På den måde kan den laves mildere, så den passer til alle smagsløg og man kan selv dosere hvor stærk den skal være ved bordet.

PT20M

Shakshuka

4 pers.     20 min.
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
20 min.
Fremgangsmåde

Varm panden op og rist krydderierne på den varme pande under omrøring i et minuts tid til det begynder at dufte fantastisk.

Kom olie, løg og hvidløg på panden og sauter løgene til de er klare.

Tilsæt tomat og lad det simre uden låg til væden er simret lidt ind, det tager ca 10 minutter. Tilsæt peberfrugt og lad dem simre med i et par minutter, hvorefter æggene slåes ud i panden, rør en smule af æggehviden rundt i retten. Sæt låg på panden og lad den stå til æggehviden er fast.

Evt kan panden lige sættes i ovnen et par minutter eller man kan som her, komme tomatsaucen i en ramakin, slå ægget ud der i og bage den i ovnen til æggehviden er fast.

Drys med finthakket bredbladet persille og nyd til morgenmaden (eller frokost / aftensmag). Evt med disse nybagte fladbrød til.