Shakshuka
Shakshuka er en vidunderlig varmende ret, som stammer fra Tunesien og spises i flere nordafrikanske lande, ofte til morgenmad.
Retten minder lidt om den fantastiske mexicanske ret Huevos Rancheros, blot i en mere enkel udgave. Men stadig mættende, nærende og fuld af den bedste velsmag.
En skøn ret til det nemme vegetariske aftensmåltid, men også til frokost eller til den grønne morgenmad. Her i de kolde vintermåneder er det ekstra dejligt med varmende morgenmad.
Prøv også: Flere lækre vegetar opskrifter >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Shakshuka
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 1 tsk røget paprika
- 1 knivspids cayenne peber
- 2 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 rød peberfrugt, skåret i tern
- 4 æg
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket, til drys
- 75 g feta, smuldret til drys
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rist krydderierne på en varm tør pande under omrøring i et minuts tid, til det begynder at dufte fantastisk.
Kom olie, løg og hvidløg på panden og sauter løgene, til de er bløde.
Tilsæt hakkede tomater og lad det simre uden låg i cirka 10 minutter, til noget af væden er fordampet.
Rør peberfrugt i og smag til med salt og friskkværnet peber.
Slå æggene ud i panden og rør en smule af æggehviden rundt i retten. Sæt låg på panden og lad den stå, til æggehviden er fast.
Drys med feta og bredbladet persille inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg vil gerne lave det portionsanrettet og i små ramakiner. Hvor mange grader og hvor længe vil du sætte det i ovnen?
Jeg skiftet den en ds tomater ud med en ds. Kikærter det virke rigtig godt
Skal man smage til med salt og peber, eller er det meningen feta-osten står for den salte smag
Godt du spørger, det må være sprunget ud af opskriften og er fluks med igen nu :)