Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/shakshuka/

Shakshuka

Shakshuka minder lidt om den fantastiske mexicanske ret Huevos Rancheros. En lidt mere simpel og enkel udgave. Men stadig mættende, nærende og fuld af den bedste velsmag.

Jeg kan godt lide den er lidt stærk i smagen – men prøv dig frem eller undlad cayennepeber, hvis du er i tvivl. Der jo altid stilles en flaske tabasco eller sriracha chilisauce på bordet … På den måde kan den laves mildere, så den passer til alle smagsløg og man kan selv dosere hvor stærk den skal være ved bordet.

En skøn ret til det nemme vegetariske aftensmåltid, men også til frokost eller til den grønne morgenmad.

PT30M

Shakshuka

Tid i alt30 min.
Arbejdstid10 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk stødt gurkemeje
  • 1/2 tsk sød paprika, eller røget paprika
  • 1 knivspids cayenne peber
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 rød peberfrugt, i tern
  • 4 æg
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket, til drys
  • 50 g feta, smuldret til drys
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Rist krydderierne på en varm tør pande under omrøring i et minuts tid, til det begynder at dufte fantastisk. Kom olie, løg og hvidløg på panden og sauter løgene, til de er klare. Tilsæt hakkede tomater og lad det simre uden låg i ca. 10 minutter, til væden er simret lidt ind.

Rør peberfrugt i og smag til med salt og friskkværnet peber.

Slå æggene ud i panden og rør en smule af æggehvi­ den rundt i retten. Sæt låg på panden og lad den stå, til æggehviden er fast.

Drys med feta og bredbladet persille inden servering.