Baba Ganoush – Auberginedip
Baba Ganoush er en cremet lækker auberginedip fra det mellemøstlige køkken som er skøn at servere til alt fra grøntsagsstænger til at smøre i sandwich, bruge som dip til falafler.
Lige som med hummus er den skøn at servere med fladbrød til at dyppe i den cremede dip eller til at fylde i fladbrød med grønt og krydret kød.
Dippen Baba Ganoush laves af bagt aubergine, som bliver mørt som smør når de bages i ovnen. En grøntsag der er super skøn at krydre med hvidløg, citron og gode sager.
Prøv også: min opskrift på hummus >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Baba Ganoush
- 1 aubergine
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk tahin
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal herfra
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk frisk mynte, finthakket
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skyl auberginen og prik den mange gange med en gaffel, kom den hele aubergine på en rist i en 180 grader varm ovn og bag den i 45 minutter.
Lad auberginen køle af, halver auberginen på langs og skrab kødet ud med en ske.
Kom auberginekødet i en skål eller blender sammen med resten af ingredienser og blend det grundigt til en cremet dip.
Smag godt til med salt, peber, citronsaft, fintrevet citronskal og olivenolie til du synes smagen er god.
Så undervurderet, men så lækker :-)
Meget, meget lækker! :)
Mums, jeg har lige tænkt at det skulle jeg prøve, at lave selv og vupti kommer du med opskriften.
Jeg har spist så mange grillede auberginer i skiver, de sidste dage. Jeg er helt solgt til smagen.
Kh.
Anne-Marie
Ej, hvor fint!
Det er virkelig også en dejlig grøntsag. Elsker den grillet med lidt hvidløg til, Uhmm
Kh AC
Jeg er sikker på, den går rent hjem hjemme hos os. Navnet Baba Ganoush er nemlig det samme som en figur i Manu Sareens bøger om Iqbal Faroog. Serien kan i øvrigt varmt anbefales, min dreng på 10 år er vild med den, og det samme er vi forældre. De er virkelig meget humoristiske.
Dorthe
Virkelig også et herligt navn. Jeg vil lige tjekke de bøger ud, altid dejligt med boganbefalinger! :)
Kh AC
ELSKER baba ganoush. Kan spise den som den er – uden noget som helst til!
Og spændende med din bog. Glæder mig til at se den!
Mange tak :)
– og enig, det kan jeg også!
Den ser super lækker ud!!!
Kan den evt laves med spuach istedet??
Dem har vi nemlig i hobetal for tiden :-)
det kan den. Så kaldes den Mamma Ganoush :D
Det må komme an på en prøve, jeg har ikke selv testet det – men mon ikke det kan blive helt godt :) Jeg tror det!
Den konsistens kan da ikke squash opnå og heller ikke smag.
Du har ret; dips er en fantastisk ting!
Baba Ganoush lyder godt nok lækkert, og bestemt som en dip, der snart skal afprøves! :)
Det kan varmt anbefales :) En dejlig måde at spise auberginer på!
Efter en grillaften ligger vi ofte auberginerne på grillen mens den stadig er varm, så er man halvvejs med lækker dip til næste dag ;)
Dét var da en super god ide! Tak for tippet :)
Ser rigtig spændende ud!
Jeg skal lave en masse tapas retter, hvor jeg ville bruge denne dip.
Kan den evt. laves nogle dage i forvejen?
Super god blog!!!!
Hej Mette,
Tusind tak!
Jeg har ikke selv prøvet at have den til at stå til dagen efter, men mon ikke det sagtens kan lade sig gøre at opbevare den i et par dage på køl. Måske bare dryp lidt citronsaft på toppen, så den ikke bliver mørk.
Kh AC
We just harvested a ton of aubergines. I am SO absolutely going to make this… Thank you for posting the recipe :)
Thank you :)
I hope you will enjoy it
Hej.
Jeg er osse vild med Baba Ganouch, jeg hakker nogle valnødder groft og putter i og pynter så med lidt valnødder.
Jeanette
Uhmm, det lyder godt nok dejligt!
Hejsa.
jeg er født i Dubai og har fået det så meget som barn og stadig nu som voksen og mor til en skøn dreng. Jag laver det mindst 1 gang i ugen og falafel til og tabuli salat ved siden af. Jeg kommer også lidt frisk hakket chili og frisk hakket persille :-) Det er mums. God aften og tak for en lækker blog :-)
Lyder så dejligt! Jeg får helt lyst til at lave det igen snart – er ret vildt med det køkken :)
Rigtig dejlig weekend til dig
Kh AC
Vi spiser vi dette meget ofte, både til kebab, og kofta, det er fuldstændig fantastisk! Vi spiser det også til ris, og dolma!!! Din opskrift, er fuldstændig magen til hvordan min mama hjemme i Egypten laver det!
Tak for det.
Fantastisk! Det er da virkelig en skøn kompliment ♡
Ved du hvor mange dage dippen kan holde sig?
Jeg vil tro den fint kan holde sig 2-3 dage på køl, den kan dog godt blive lidt mørkere i det, men dryp evt lidt citronsaft over :)
hvor længe tror du det kan holde sig i køleskab??
Hvis du drypper citron over og dækker det godt til, så kan det fint holde sig 1-2 dage i køleskab
Kh AC
Den blir også god, selvom man ikke tager skindet af. Bare ned i foodprocessoren! Lært det af Tina Scheftelowitz fra Suveræne Succeser
Jeg har netop for første gang lavet baba ganoush. Den blev serveret sammen med oliventapenade, gulerødder og knækbrød til en let frokost for mine forældre her på en dejlig forårsdag :) hvor smagte det altså skønt!
hvor lyder det skønt! Tak for don søde hilsen
Kh AC
Kan man ikke forud bestille den nye bog hos dig?
Hej Tine,
Jo, du kan bestille mine bøger her: https://www.valdemarsro.dk/kogeboeger/ og så snart den kommende kogebog er klar til bestilling så opdatere jeg det også derinde.
Indlægget her er fra den gang jeg skrev min første bog i 2014 “opskrifter og små glimt af hverdagslykke” Den kan du vist stadig købe hos Saxo.
Kh AC
Hvad gør man hvis man ikke har mere tahin :( kan man bruge noget andet? Ved godt der ikke er noget oplagt alternativ..
Jeg har nogle gange brugt peanutbutter, hvis vi lavede humus og ikke lige havde fået købt tahin. -Synes det fungerer fint.
Du kan evt blende ristede solsikkekerner i, det vil sikkert smage dejligt og kunne være et fint alternativ.
Kh AC
Hvis du har sesamfrø, kan du riste dem let på en tør pande og så kværne dem i en kaffekværn eller støde dem i en morter. Det giver den rigtige tahinsmag.
Hvor meget svare 1 potion til?
Uh, jeg tror der bliver omkring 3 dl, måske 4.
Kh AC
Har købt “grøn aftensmad” den er skøn.
Har lige tømt drivhuset for auberginer og er i gang med at bage dem, og fryse ned.
Fik hokaido suppe igår❤️
Tak for dig👍
Mange tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre du er vild med bogen og det er rigtig sødt af dig at skrive.
Rigtig god fornøjelse med den
Kh AC
Jeg lavede dippen efter din opskrift, men den blev så bitter, at jeg måtte smide den ud. Eneste afvigelse fra opskriften var, at jeg halverede auberginerne, inden de kom i ovnen.
Har du et bud på, hvorfor den blev så bitter?
Nogle auberginer kan indeholde meget bitterstof, jeg oplever det dog efterhånden sjældent ved de auberginer man kan køber her i Danmark.
Derudover opleves smagen af bittert meget inddividuelt, så det kan være en af de to ting, eller en kombination måske
Du kan drysse de rå aubergine skiver med salt og lade dem trække i 20 minutter for at få bitterstofferne ud, og derefter skylle med koldt vand og duppe dem tørre.
Kh AC
Hej A-C!
Jeg får vegetarer på middag i morgen og blev lige reddet af din side. Stor tak. Det Bliver Libanesisk inspireret med dine falafel, dine syltede rødløg, tabouleh, hommos, persille salat med sumak og din baba ganoush.
Dagen er reddet, min første helt vegetariske middag. Det er aldrig for sent at prøve noget nyt!
Uhm! Det lyder som en fantastisk middag. God fornøjelse og tusind tak for din søde hilsen.
Kh AC
Blot til info: så står der tid i alt er 45 minutter og det er kun tiden i ovnen. Jeg har lige lavet din lækre dip og det tog en time med køling og sammenrøring :-) Den smager super lækkert!!!
Det er så lækkert!
Fik det første gang på en vegetar restaurant i Bulgarien hvor de kom soltørrede tomater i! Ville blot give tippet videre, for det dur bestemt også! Mums 😊
Uhmm, det lyder også virkelig lækkert! Tak for at dele det fine tip ♡
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine
Kan man fryse din Baba Ganoush?
Kh Anna
Der må jeg være dig svar skyldig, har ikke testet det, så tør ikke helt sige om den vil ændre konsistens efter optøning
Kh Ann-Christine
Dette er den ultimativt bedste opskrift på Baba Ganoush.
Konsistens og smag fungerer bare.
Jeg har smagt mange, men denne uhm.
Hej Annett
Tusind tak for din søde tilbagemelding på opskriften, det er jeg rigtig glad for at høre ♡
Kh Ann-Christine
Kan jeg bruge sesamfrø i stedet for tahin?
Ja, det kan du, evt læg dem i blød og/eller mal dem fint
Kh Ann-Christine
Hej,
Kan man grille auberginen i stedet for at komme den i ovnen? – og i givet fald, hvor lange skal den så have? Skal skindet blive brændt eller hvordan? Har ikke lavet det før, men glæder mig til at smage det!
Ja, det kan man fint. Det skal grilles over indirekte varme til auberginekødet er blødt og mørt. Du kan evt halvere dem og lægge på grillen med skindsiden ned.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine