Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/baba-ganoush-auberginedip/

Baba Ganoush – Auberginedip

Baba Ganoush er en frisk, cremet og super lækker auberginedip til alt fra grøntsagsstænger til at smøre i sandwich og tortillas

Jeg elsker dip! Pesto, humus, creme fraiche dip, salsa … og vi er ikke så traditionsbundne i hvordan vi bruger en dip som denne – og heldigvis, for Baba Ganoush gør sig fx ret så fantastisk i alt fra hjemmelavede burgere til sandwich og som dip til grønt og sprøde tortillachips – og så er det en af de retter, som herhjemme også får store point hos Johan, alene for det finurlige navn.

PT60M

Baba Ganoush

Tid i alt60 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Antal1 portion
Ingredienser
  • 1 aubergine
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk tahin
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 0,50 citron, saft herfra
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk frisk mynte, finthakket
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Skyl auberginen og prik den mange gange med en gaffel, kom den hele aubergine på en rist i en 180 grader varm ovn og bag den i 45 minutter.

Lad auberginen køle af, halver auberginen på langs og skrab kødet ud med en ske.

Kom auberginekødet i en skål eller blender sammen med resten af ingredienser og blend det grundigt til en cremet dip.

Smag til med salt, peber, citron og olivenolie til du synes smagen er god.