Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/baba-ganoush-auberginedip/

Baba Ganoush – Auberginedip

Baba Ganoush er en cremet lækker auberginedip fra det mellemøstlige køkken som er skøn at servere til alt fra grøntsagsstænger til at smøre i sandwich, bruge som dip til falafler.

Lige som med hummus er den skøn at servere med fladbrød til at dyppe i den cremede dip eller til at fylde i fladbrød med grønt og krydret kød.

Dippen Baba Ganoush laves af bagt aubergine, som bliver mørt som smør når de bages i ovnen. En grøntsag der er super skøn at krydre med hvidløg, citron og gode sager.

Prøv også: min opskrift på hummus >>

PT60M

Baba Ganoush

Tid i alt60 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 aubergine
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk tahin
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal herfra
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk frisk mynte, finthakket
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Skyl auberginen og prik den mange gange med en gaffel, kom den hele aubergine på en rist i en 180 grader varm ovn og bag den i 45 minutter.

Lad auberginen køle af, halver auberginen på langs og skrab kødet ud med en ske.

Kom auberginekødet i en skål eller blender sammen med resten af ingredienser og blend det grundigt til en cremet dip.

Smag godt til med salt, peber, citronsaft, fintrevet citronskal og olivenolie til du synes smagen er god.