Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chiliolie-perfekt-chili-til-falafler-og-kebab/

Chiliolie – perfekt chili til falafler og kebab

For noget tid siden blev jeg spurgt her på bloggen, om jeg ikke havde en god opskrift på chiliolie, så det har jeg eksperimenteret lidt med at fremtrylle – den perfekte hjemmelavede variant af den lækre røde og stærke chiliolie, som man får på gode shawarma steder. Jeg synes selv, at det er lykkedes helt godt med denne chiliolie, som er stærk og kun bliver bedre, når de får lov til at trække lidt smag i nogle dage.

Det er en af de små opskrifter, som tager under 5 minutter at lave og som helst skal laves i god tid inden servering, da chiliolien kun bliver bedre af at trække lidt smag. Den er dog på ingen måder børnevenlig, da den er ret spicy.

PT5M

Stærk chili olie

1 dl    5 min.
1 dl
Ingredienser
  • 4 spsk chiliflager
  • ½ dl vand
  • 45 g. tomatpure
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 knivspids stødt spidskommen
  • 1 knivspids kanel
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk sukker
  • 1 dl rapsolie eller olivenolie (vælg en der er forholdsvis smagsneutral)
  • Evt. cayennepeber eller stærk frisk chili til at justere styrken med
Udskriv opskrift
5 min.
Fremgangsmåde

valdemarsro youtube

Se videoen, hvor jeg laver opskriften her >>

 

Chiliflager og vand kommes i en gryde og koges op.

Kog det godt igennem under omrøring, vandet skal gerne fordampe, men pas på at chilierne ikke brænder på. Når vandet er dampet godt ind, så tilsættes tomatpure, hvidløg, spidskommen, kanel, salt, citronsaft og sukker. Kog op igen under omrøring. Tag gryden af varmen, lad køle lidt af og smag til. Juster styrken med cayennepeber og/eller stærk frisk chili, hvis du synes.

Kog op igen, lad chilien køle af og rør halvdelen af olien i. Hæld på glas og hæld resten af olien over.

Det kan holde sig ret lang tid i køleskabet, 2-3 måneder vil jeg tro.