Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chiliolie-perfekt-chili-til-falafler-og-kebab/

Chiliolie – perfekt chili til falafler og kebab

For noget tid siden blev jeg spurgt her på bloggen, om jeg ikke havde en god opskrift på chiliolie, så det har jeg eksperimenteret lidt med at fremtrylle – den perfekte hjemmelavede variant af den lækre røde og stærke chiliolie, som man får på gode shawarma steder. Jeg synes selv, at det er lykkedes helt godt med denne chiliolie, som er stærk og kun bliver bedre, når de får lov til at trække lidt smag i nogle dage.

Det er en af de små opskrifter, som tager under 5 minutter at lave og som helst skal laves i god tid inden servering, da chiliolien kun bliver bedre af at trække lidt smag. Den er dog på ingen måder børnevenlig, da den er ret spicy.

PT40Mter

Stærk chili olie

1 portion    40 minutter
1 portion
Ingredienser
  • 4 spsk chiliflager
  • 1/2 dl vand
  • 45 g tomatpuré
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 knivspids spidskommen, stødt
  • 1 knivspids kanel
  • 1 knivspids salt
  • 1 citron, 1 tsk. citronsaft herfra
  • 1 tsk sukker
  • 1 dl olivenolie
  • 1 knivspids cayenne peber, eller chili til at justere styrken (kan undlades)
Udskriv opskrift
40 minutter
Fremgangsmåde

valdemarsro youtube

Se videoen, hvor jeg laver opskriften her >>

 

Chiliflager og vand kommes i en gryde og koges op.

Kog det godt igennem under omrøring, vandet skal gerne fordampe, men pas på at chilierne ikke brænder på.

Når vandet er dampet godt ind, så tilsættes tomatpure, hvidløg, spidskommen, kanel, salt, citronsaft og sukker.

Kog op igen under omrøring.

Tag gryden af varmen, lad køle lidt af og smag til. Juster styrken med cayennepeber og/eller stærk frisk chili, alt efter smag.

Kog op igen, lad chilien køle af og rør halvdelen af olien i. Hæld på glas og hæld resten af olien over.

Opskriften giver ca 1 dl