Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/mexi-bowl/

Mexi bowl

Mexi bowl har sommeren over været blandt mine foretrukne frokostretter – det smager forrygende og er lynhurtigt at bikse sammen.

Opskriften herunder skal i højere grad ses som en inspirationliste end en præcis guide, for man kan snildt undlade enkelte dele eller tilføje andre favoritter

– mexi bowl er en af de opskrifter, som man sagtens kan eksprimentere løs med og variere fra gang til gang.

PT30M

Mexi bowl

2 pers.     30 min.
2 pers.
Ingredienser
  • Bønnemos
  • 2 dl kogte sorte bønner (eller anden slags, fx kidneybønner) eller 1 ds drænet og skyllede bønner
  • 1 spsk olivenolie eller kokosolie
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk koriander
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dl grøntsagsbouillion (jeg kan godt lide den fra herbamara)
  • Faste indslag i min mexi bowl
  • moden avocado i skiver eller hjemmelavet guacamole, hvis jeg har tid
  • hjemmelavet humus
  • finthakket rødkål, rød spidskål og/eller hvidkål
  • frisk chili og/eller syltede jalapenos
  • grofthakkede tomater eller tomatsalsa
  • groftrevet cheddar
  • en halv lime til at dryppe over
  • Dertil kommer jeg også en eller flere af disse lækkerier i ...
  • Ristede majskerner fra en frisk majskolbe (en favorit, men synes der er for langt imellem at de kan købes)
  • finthakket rødløg
  • frisk spinat eller anden sprød salat
  • agurk i tern
  • lidt creme fraiche, hvis vi har det i forvejen
  • en rest kød, fx kylling eller lign (undlades, hvis vegetar)
  • Frisk koriander
  • søde kartofler, rødbeder eller en rest alm kartoffel, gerne bagt eller stegt, så de er sprøde uden på og bløde inden i
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

Bønnemosen
Sauter løg og hvidløg i olie i en lille gryde, sammen med spidskommen og koriander – sauter til det dufter herligt og løgene er bløde. Kom bønner og grøntsagsbouillon i gryden og lad det simre til bønnerne er gennemvarmet. Tag af varmen og giv det en tur med stavblenderen.

Det bønnemos der ikke skal bruges nu, kan opbevares på køl i et glas med låg og kan fint holde sig 2-3 dage til en omgang mexibowl senere på ugen. Varm det evt op igen under omrøring.

Anret nu alle delene i skåle.
Vælg hele frit dine favoritter på min liste og tilføj gerne nye. Det bliver lækrest, når man vælger en god blanding af sprødt og knasende / cremet og saftigt

Det skal gerne ligge på hver sin plads det hele, så det hele ikke bare roder sammen – men tæt som en salat. Hen over mexi bowlen river jeg lidt frisk cheddar og pynter evt med koriander hvis jeg har.