Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/mexi-bowl/

Mexi bowl

Mexi bowl har sommeren over været blandt mine foretrukne frokostretter – det smager forrygende og er lynhurtigt at bikse sammen.

Opskriften herunder skal i højere grad ses som en inspirationliste end en præcis guide, for man kan snildt undlade enkelte dele eller tilføje andre favoritter

– mexi bowl er en af de opskrifter, som man sagtens kan eksprimentere løs med og variere fra gang til gang.

PT30M

Mexi bowl

Tid i alt30 min.
Arbejdstid30 min.
Antal2 pers.
Ingredienser
  • 240 g sorte bønner, svarende til 1 dåse drænede og skyllede
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • Faste indslag i min mexibowl
  • 1 avocado, moden, i skiver
  • 100 g hummus
  • 1/4 rødkål, finthakket
  • 1/2 rød chili, finthakket
  • 1 tomat, grofthakkede
  • 50 g cheddar ost, groftrevet
  • 1/2 lime, saften herfra
  • Dertil fx.
  • 75 g majskerner, ristede
  • 1 rødløg, finthakket
  • 50 g spinat
  • 1/2 agurk, i tern
  • 100 g cremefraiche 18 %
  • Kylling eller anden rest (kan undlades)
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 sød kartoffel
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Bønnemos
Sauter løg og hvidløg i olie i en lille gryde, sammen med spidskommen og koriander – sauter til det dufter herligt og løgene er bløde.

Kom bønner og grøntsagsbouillon i gryden og lad det simre til bønnerne er gennemvarmet. Tag af varmen og giv det en tur med stavblenderen.

Det bønnemos der ikke skal bruges nu, kan opbevares på køl i et glas med låg og kan fint holde sig 2-3 dage til en omgang mexibowl senere på ugen. Varm det evt op igen under omrøring.

Anret nu alle delene i skåle.
Vælg hele frit dine favoritter på min liste og tilføj gerne nye. Det bliver lækrest, når man vælger en god blanding af sprødt og knasende / cremet og saftigt

Det skal gerne ligge på hver sin plads det hele, så det hele ikke bare roder sammen – men tæt som en salat. Hen over mexi bowlen river jeg lidt frisk cheddar og pynter evt med koriander hvis jeg har.