Texmex risret med oksekød


Smovset og lækker texmex risret med oksekød og cheddar. Den er virkelig lækker og super nem at lave. Man skal ikke lade sig skræmme af ingredienslisten, for en del er såmænd blot basisvarer og krydderier, som man allerede har i krydderiskuffen.
Jeg har for længe siden delt min opskrift på vegetarisk mexicansk risret. Den er stadig et hit! Jeg varierer den også indimellem ved at lave den om til denne ret – en texmex risret med oksekød, som er videre-inspireret fra min første opskrift.
Få din madplan fra Valdemarsro her >>
Texmex risret med oksekød
- 1 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 1 gulerod, groftrevet
- 400 g hakket oksekød
- 200 g squash, groftrevet
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk stødt koriander
- 0,50 tsk kanel
- 2 tsk røget paprika
- 250 g basmati ris
- 7 dl grøntsagsbouillon
- 30 g soltørrede tomater i olie, i olie
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse sorte bønner
- 125 g cherrytomater, skåret i tynde både
- 140 g majs, fra dåse eller frost
- 30 g jalapenos, finthakkede
- 2 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 avocado, skåret i tern
- 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
- 25 g jalapenos
- 125 g cheddar ost, friskrevet
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 75 g nachos
- 1 lime, skåret i både
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Kom løg, hvidløg og gulerødder i en gryde med olie og sauter ved middelvarme, til løgene er bløde og klare. Tilsæt oksekød og brun det godt af ved høj varme under omrøring.
Kom squash, spidskommen, koriander, kanel, røget paprika og basmatiris i gryden og rør det godt sammen.
Rør grøntsagsboullion, soltørrede tomater og hakkede tomater i og kog op under omrøring. Låg på og lad det simre ved svag varme i cirka 17-18 minutter.
Tilsæt bønner, tomater og majskerner og varm igen op til kogepunktet. Læg låg på, lad det stå ved lav varme i cirka 5 minutter. Sluk for varmen og lad retten stå under låg i cirka 10 minutter, mens den trækker smag og risene bliver møre.
Rør halvdelen af cheddar i sammen med jalapenos i (server dem evt som tilbehør, hvis nogen ved bordet, ikke er til stærk mad) og smag til med salt og friskkværnet peber.
Anret i dybe tallerkener, toppet med avocadotern, koriander, jalapenos, cremefraiche og lidt lime til at dryppe over, samt sprøde tortillachips.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Har du tips til hvordan man kan gøre dine retter mere kalorie venlig…?? Synes de fleste er meget høre i kalorier…
Hej Martina
Jeg har ikke fokus på kalorieindholdet, når jeg udvikler en opskrift – men har i stedet fokus på at det skal smage super godt + at bruge mange grøntsager i maden.
Hvordan du kan skrue lidt ned på kalorierne, er forskelligt fra opskrift til opskrift, men du kommer langt med fx at minimere mængden af ost, avocado, nødder mv. – det vil dog gå lidt ud over smag og smovs.
Alternativt, så synes jeg selv det er bedre (og lidt sjovere) at ændre på det samlede måltid – spise lidt mindre portion af selve retten og i stedet supplere op med 1-2 håndfulde fintsnittet kål eller dampet broccoli. Men det er helt op til hvordan du bedst kan lide det.
Kh Ann-Christine
Fantastisk lækker, velsmagende og mega-nem “one-pot” ret. Vi lavede den for første gang forleden, men det er helt sikkert at den kommer på rotation her i familien:-)
Tak for super fine, spændende og velsmagende opskrifter!
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for :)
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine