Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kylling-quesadillas/

Kyllinge Quesadillas med tomatsauce og spinat

Kylling quesadillas er en af livretterne i min familie. Quesadillas i det hele taget – men særligt denne krydrede møre kylling i tomatsauce med spinat, cheddar og de lækreste topping er favoritten i øjeblikket.

Quesadillas er en mexicansk ret med fyld lagt mellem to tortillaspandekager, og ristes på panden eller i ovn til de er sprøde. De kan serveres helt enkelt som de er, skåret ud i trekanter. Jeg kan dog godt lide at servere dem med toppings de luxe, så det bliver et herligt fiesta hverdagsmåltid.

Prøv også: opskrift på mexi bow>>

PT40M

Kyllingequesadillas med krydret tomatsauce og spinat

Tid i alt40 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 kyllingebryst
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 0,50 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 0,50 rød chili, finthakket (mild/mellem styrke)
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Dertil
  • 1 pakke tortillas pandekager, (8 stk)
  • 200 g cheddar ost, friskrevet
  • 125 g baby spinat
  • Tilbehør
  • 1 avocado
  • 0,50 rød chili, skåret i ringe
  • 1 spsk cremefraiche 18 %
  • 1 dryp sriracha chilisauce
  • 2 lime
  • 2 håndfulde frisk koriander
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pulled kylling i krydret tomatsauce
Sauter løg og hvidløg i en sauterpande med olivenolie, til de er bløde og klare. Tilsæt spidskommen og koriander og varm det godt igennem. Tilsæt derefter kylling, hakkede tomater, chili og grøntsagsboullion. Rør rundt og lad det simre uden låg i 25 minutter eller til kyllingen er mør og gennemstegt.

Tag kyllingen op af gryden og riv det møre kyllingekød i trevler med to gafler. Lad imens saucen koge yderligere ind uden låg, til væden fordamper og saucen tyknes.

Vend det møre kyllingekød med saucen.

Samle Quesadilla
Smør den ene halv del af hver tortillapandekage med kylling og tomatsauce, drys med cheddar og lidt spinat og fold den anden halvdel over.

Steg den på begge sider på panden ved middelvarme, til pandekagen er sprød og osten er smeltet.

Fortsæt til alle 8 pandekager er tilberedt.

Skær ud i trekanter, eller anret som her i halve med de skønneste toppings.