Kyllinge Quesadillas med tomatsauce og spinat


Kylling quesadillas er en af livretterne i min familie. Quesadillas i det hele taget – men særligt denne krydrede møre kylling i tomatsauce med spinat, cheddar og de lækreste topping er favoritten i øjeblikket.
Quesadillas er en mexicansk ret med fyld lagt mellem to tortillaspandekager, og ristes på panden eller i ovn til de er sprøde. De kan serveres helt enkelt som de er, skåret ud i trekanter. Jeg kan dog godt lide at servere dem med toppings de luxe, så det bliver et herligt fiesta hverdagsmåltid. Kyllingekødet kan alternativt bruges i en skøn salatbowl, som fx denne mexi bowl.
Kyllinge Quesadillas med krydret tomatsauce og spinat
- 1 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk olivenolie
- 2 kyllingebryst
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt spidskommen
- 0,50 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse hakkede tomater
- 0,50 rød chili, finthakket (mild/mellem styrke)
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Dertil
- 1 pakke tortillas pandekager, (8 stk)
- 200 g cheddar ost, friskrevet
- 125 g baby spinat
- Tilbehør
- 1 avocado
- 0,50 rød chili, skåret i ringe
- 1 spsk cremefraiche 18 %
- 1 dryp sriracha chilisauce
- 2 lime
- 2 håndfulde frisk koriander
Pulled kylling i krydret tomatsauce
Sauter løg og hvidløg i olivenolie til de er bløde og klare. Tilsæt spidskommen og koriander, som varmes godt igennem, hvorefter kylling, hakkede tomater, chili og grøntsagsboullion tilsættes. Lad det simre uden låg i 30 minutter.
Tag kyllingen op af gryden og riv det møre kyllingekød i trevler med to gafler. Lad imens saucen koge yderligere ind uden låg, til væden fordamper og saucen tyknes.
Vend det møre kyllingekød med saucen.
Samle Quesadilla
Smør en tortilla pandekage med kylling og tomatsauce, drys med cheddar og lidt spinat, læg en tortilla pandekager over og steg den på begge sider på panden ved høj varme på begge sider, til pandekagen er lidt sprød og osten er smeltet.
Fortsæt til der er tilberedt 4 quesadillas.
Skær ud i trekanter, eller anret som her i halve med de skønneste toppings.
Umm… det ser virkelig lækkert ud. Det må prøves :)
Det lyder super lækkert. Men skal der virkelig kun tilsættes 1/2 dl grønsagsbouillon?
Ja, ellers bliver det for vandet :)
Kan du anbefale nogle gode tortillawraps? Synes tit de købte har sådan en træls bismag…
Jeg køber altid økologiske wraps, og synes de fungere okay – og ellers laver dem selv :)
Skal kyllingen i rå, så den koges i de hakkede tomater, eller skal kyllingen stegen igennem inden de hakkede tomater tilføjes? :)
Jeg koger kyllingen i tomatsaucen.
Kh AC
Hej , skal holde mexicansk aften for 20, kan jeg evt lave i forvejen og blot varme i ovn
Hej Vibeke
Du kan sagtens varme dem i ovnen, men jeg vil anbefale at vente med at samle dem til lige inden de skal varmes, da brødet ellers bliver blødt af saften fra kødet.
Kh AC
vender du tortillaen på panden når du har fyldet i? Og hvordan
Ja, du kan evt lægge en tallerken over at vende på, men jeg bruger blot en palet
super gode Quesadillas, når jeg samler dem, lægger jeg en tortilla på panden, lægger kød/sauce og frisk spinat på den ene halvdel, og ost på den anden halvdel, når osten er smeltet, folder jeg oste delen over “kød” delen, og serverer, jeg synes det er meget enklere end at stå og vende dem.
Hej,
Kan man lave kyllingen dagen før, og så varme den op dagen efter når man skal tilberede resten? Eller bliver den før tør :)
Tusind tak for en fantastisk blog og bog, det er min go-to hver eneste gang jeg får gæster.
Den kan fint laves dagen før, blot riv den mens den er varm – jeg vil anbefale at opbevarer kyllingestykkern i tomatsaucen og lune det hele dagen efter hvor det også rives og blandes sammen.
Tusind tak for din søde hilsen, det er vel nok dejligt at høre ♡
Kh AC
Super lækkert !! Jeg har lavet dem både inde og også på grillen. Grillen bliver ekstra god. Fyldet kan fint laves i forvejen og så opvarmes inden brug. Jeg har tilsat 1 dåse chilibønner – det smager virkelig godt.
Hej Jette,
Hvor er det dejligt at høre. Mange tak for din søde hilsen og gode feedback på opskriften – grillversionen må prøves snart!
Kh Ann-Christine