Falafelvaffel med lækker topping
Denne sommer har vi flere gange nydt disse falafelvafler til frokost. De er så super nemme og lækre – specielt er de jo nemme, når man har lavet en stor portion falafelfars på forhånd og frosset ned i portioner.
Falafler er så lækkert og når man laver en stor portion falafelfars, så kan det være en ide at gemme lidt til dagen efter at lave disse lækre vafler af farsen. Det kan man gøre både med traditionelle vaffeljern, belgisk vaffeljern eller en æbleskivepande glimrende bruges til formålet.
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Falafelvaffel med lækre toppings
- 400 g falafelfars - klar til brug
- 2 spsk olivenolie, til stegning i vaffeljernet
- Til servering
- 1 rødløg, evt. syltede
- 2 spsk cremefraiche 18 %
- 0,50 agurk, skåret i skiver
- 75 g rucola
- 8 cherrytomater, skåret i både
- 1 spsk sriracha chilisauce
- 1 håndfuld frisk koriander
- Tahin dip
- 1 tsk tahin
- 1 citron, 1 spsk citronsaft herfra
- 3 spsk koldt vand
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Lav falafelfarsen på forhånd. Den kan glimrende fryses ned i portioner, der passer med to vafler.
Kom lidt fedtstof fra fx kokosolie eller olivenolie i et vaffeljern og fordel derefter falafelfarsen deri. Luk og lad den stege, til knappen viser grøn eller til vaflen er sprød og gylden.
Top hver vaffel med grøntsager, creme fraiche, tahinsauce (som blot piskes sammen), sriracha og et gavmildt drys krydderurter
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg har lavet farsen – og glæder mig til at lave vaflerne i aften – er det rigtig forstået at den færdige fars kan fryses ned ?
Tak for din hjemmeside der er rigtig mange gode opskrifter og er blevet mit faste opslagsværk når jeg skal tjekke ud på retter. Og klart en side jeg anbefaler og støder ofte af den vej på mange som bruger siden.
Ja, det kan den :)
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre :)
God weekend
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Din falafelfars er noget så god. Jeg vil gerne prøve at lave falafler i ovnen. Har du et forslag til temperatur og bagetid samt evt. placering i ovnen?
Venlige hilsner og tak fordi du deler dine lækre opskrifter
Grethe A.H.
Hej Grethe
Hvor er det dejligt at høre!
Du kan sagtens bage dem i midten af ovnen ved 180 grader varmluft i ca 20 minutter, vend dem undervejs
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej! Hvilket vaffeljern bruger du? Jeg er på jagt efter et ordentligt til netop også at kunne lave madvafler osv, men synes det er svært at gennemskue kvaliteten på de forskellige…
Tak for gode opskrifter, der aldrig svigter :)
Til disse vafler har jeg købt et snack collection fra Tefal, som jeg synes er smart da vi også bruger det til toast og alm vafler og kan skifte pladerne nemt (+ pladerne kan gå i opvaskemaskinen)
Tak for din søde hilsen
Kh AC