Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/falafelvaffel/

Falafelvaffel med lækker topping

Denne sommer har vi flere gange nydt disse falafelvafler til frokost. De er så super nemme og lækre – specielt er de jo nemme, når man har lavet en stor portion falafelfars på forhånd og frosset ned i portioner.

Falafler er så lækkert og når man laver en stor portion falafelfars, så kan det være en ide at gemme lidt til dagen efter at lave disse lækre vafler af farsen. Det kan man gøre både med traditionelle vaffeljern, belgisk vaffeljern eller en æbleskivepande glimrende bruges til formålet.

PT15M

Falafelvaffel med lækre toppings

Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 400 g falafelfars - klar til brug
  • 2 spsk olivenolie, til stegning i vaffeljernet
  • Til servering
  • 1 rødløg, evt. syltede
  • 2 spsk cremefraiche 18 %
  • 0,50 agurk, skåret i skiver
  • 75 g rucola
  • 8 cherrytomater, skåret i både
  • 1 spsk sriracha chilisauce
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • Tahin dip
  • 1 tsk tahin
  • 1 citron, 1 spsk citronsaft herfra
  • 3 spsk koldt vand
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Lav falafelfarsen på forhånd. Den kan glimrende fryses ned i portioner, der passer med to vafler.

Kom lidt fedtstof fra fx kokosolie eller olivenolie i et vaffeljern og fordel derefter falafelfarsen deri. Luk og lad den stege, til knappen viser grøn eller til vaflen er sprød og gylden.

Top hver vaffel med grøntsager, creme fraiche, tahinsauce (som blot piskes sammen), sriracha og et gavmildt drys krydderurter