Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/falafelvaffel/

Falafelvaffel med lækker topping

Denne sommer har vi flere gange nydt disse falafelvafler til frokost. De er så super nemme og lækre – specielt er de jo nemme, når man har lavet en stor portion falafelfars på forhånd og frosset ned i portioner, lige præcis passer med en portion til en, to eller fire … eller hvor mange man nu er.

Jeg elsker falafler – og dette er jo simpelthen et hack på min egen opskrift på falafler.  Dem steger jeg jo oftest sprøde i olie, som man traditionelt gør. Men de er også helt vildt lækre stegt i et vaffeljern, og her kan både traditionelle vaffeljern, belgisk vaffeljern eller en æbelskivepande glimrende bruges til formålet.

Jeg laver altid mine falafler af friske udblødte kikærter og her er det jo virkelig fint at sætte en kæmpe portion i blød. Lave mindst en dobbeltportion falafelfars, bruge nogle til traditionelle falafler og andre til falaffelvaffel – og derudover koge resten af kikærterne, som kan fryses ned i portioner til hjemmelavet humus.

PT15min+

Falafelvaffel med lækre toppings

4 pers.    15 min +
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
15 min +
Fremgangsmåde

Få opskriften på falafler her >>

Lav falafelfarsen på forhånd. Den kan glimrende fryses ned i portioner, der passer med to vafler.

Kom lidt fedtstof fra fx kokosolie eller olivenolie i et vaffeljern og fordel derefter falafelfarsen deri. Luk og lad den stege, til knappen viser grøn eller til vaflen er sprød og gylden.

Top hver vaffel med grøntsager, creme fraiche, tahinsauce (som blot piskes sammen), sriracha og et gavmildt drys krydderurter