Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chiliolie-perfekt-chili-til-falafler-og-kebab/ Mellemøstens køkken Mexicansk, Tilbehør Aftensmad

Chiliolie til falafler og kebab

Denne chiliolie er en lækker hjemmelavede variant af den lækre røde og stærke chiliolie, som man får på de bedste shawarma steder.

Den er stærk og kun bliver bedre, når de får lov til at trække lidt smag i nogle dage.

Det er en af de små opskrifter, som tager under 5 minutter at lave og som helst skal laves i god tid inden servering, da chiliolien kun bliver bedre af at trække lidt smag.

Prøv også: opskrift på chili con carne >>

Stærk chili olie
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT40MPT5M1
Ingredienser
  • 4 spsk chiliflager
  • 0,50 dl vand
  • 45 g koncentreret tomatpuré
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 knivspids stødt spidskommen, stødt
  • 1 knivspids kanel
  • 1 knivspids salt
  • 0,25 citron, lidt citronsaft herfra
  • 1 tsk sukker
  • 1 dl olivenolie
  • 1 knivspids cayenne peber, eller chili til at justere styrken (kan undlades)
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom chiliflager og vand i en gryde, kog op og lad det koge godt igennem under omrøring, til vandet fordamper.

Tilsæt tomatpuré, hvidløg, spidskommen, kanel, salt, citronsaft og sukker. Kog op igen under omrøring.

Tag gryden af varmen, lad det køle lidt af og smag til. Juster styrken med cayennepeber og eventuelt stærk frisk chili.

Kog op igen, lad chilien køle af og rør halvdelen af olien i.

Hæld på et rent skoldet glas og hæld resten af olien over. Lad den gerne trække nogle dage i køleskabet inden brug.

Opskriften giver ca 1 dl