Kebab shawarma
Hjemmelavet kebab shawarma af lammekød med en fantastiske og autentisk smag af de lækreste krydderier i perfekt forening.
Selv om ingredienslisten er lang, så er de fleste af ingredienserne krydderier, og flere af dem kan eventuelt erstattes med en god ras-el-hanout-blanding, som efterhånden kan købes i mange større supermarkeder. Hvis du ikke har alle krydderierne, så brug blot dem, du har. Den hjemmelavede shawarma skal nok blive uimodståelig lækker alligevel.
Prøv også: min opskrift på falafler >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 6 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Sharwarma af lammekød - kebab
- 1 kg lammekølle, eller skank
- Marinade
- 6 dl græsk yoghurt 10 %
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk allehånde, stødt
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk chiliflager
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk stødt nellike
- 0,50 tsk muskatnød, stødt
- 1 tsk stødt kanel
- 0,50 tsk stjerneanis, stødt
- 1 øko citron, skal og saft herfra
- 2 tsk salt
- 1 tsk sort peber, friskkværnet
- Tilbehør
- 6 pitabrød
- 0,50 agurk
- 4 tomat, skåret i tern
- 1 rødløg, skåret i tynde ringe
- 1 håndfuld frisk mynte, grofthakket
- 1 håndfuld bredbladet persille, eller koriander, grofthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær lammekødet i små, gode mundrette stykker og strimler.
Rør marinaden godt sammen i en stor skål og vend l ammekødet grundigt i marinaden. Dæk skålen til og lad kødet marinere i køleskabet i 12 – 24 timer.
Tag kødet op af marinaden med en hulske og kasser den overskydende marinade.
Varm lidt olie op på en stor pande og steg kødet i små portioner ad flere omgange. Det er vigtigt kun at stege lidt kød ad gangen, da det ellers afgiver for meget væde og derved risikerer at blive kogt i stedet for stegt.
Saml shawarmaen med fyldet, mens kødet stadig er rygende varmt.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man bruge kylling i stedet og hvor meget skal man beregne til 2 personer, tænker det mætter mindre end lanmekød
Hej Henriette
Du kan fint bruge kylling i stedet for lam, og jeg vil beregne omkring 150-175 g pr person.
Rigtig god fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann- Christine
Hvorfor ødelægger du altid dine opskrifter med koreander?
Når 40% af befolkning finder smagen af koreander direkte afskyelig så er det aldeles forfejlet at føre missionen om at mainstream skal dele et spinkelt flertals begejstring som et korstog.
Man kan købe T-shirts med budskabet “Koreander ødelagde mit måltid” – for os der ikke bryder os om det kommer maden til at smage som parfumeret sæbe.
Du løber den risiko dem der ikke ved hvad koreander er og slavisk følger din opskrift kan få al deres møje ødelagt.
Forslag: Siden alle retter inklusive koreander reelt kan fungere uden, hvorfor så ikke bare skrive til sidst at hvis man føler for det, så kan koreander eventuelt tilføjes. Og hvis man har gæster så i en separat skål.
Hej Henrik
Jeg er vild med koriander! :) – og eftersom det jo nu engang er mig der laver opskrifterne her på Valdemarsro og i mine kogebøger, så afspejler mine opskrifter selvklart hvad jeg godt kan lide og synes smager skønt. Alt andet vil være tosset.
Som du selv er inde på kan omkring 60 % det fint med koriander og hvis man hører til de 40 % så kan man endelig blot udskifte og undlade koriander i alle opskrifter med fx bredbladet persille ;)
Kh Ann-Christine
Super opskrift. Kan varmt anbefales, da mine gæster var vilde med resultatet.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine