Kebab shawarma
Hjemmelavet kebab shawarma af lammekød med en fantastiske og autentisk smag af de lækreste krydderier i perfekt forening.
Selv om ingredienslisten er lang, så er de fleste af ingredienserne krydderier, og flere af dem kan eventuelt erstattes med en god ras-el-hanout-blanding, som efterhånden kan købes i mange større supermarkeder. Hvis du ikke har alle krydderierne, så brug blot dem, du har. Den hjemmelavede shawarma skal nok blive uimodståelig lækker alligevel.
Prøv også: min opskrift på falafler >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 6 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Sharwarma af lammekød - kebab
- 1 kg lammekølle, eller skank
- Marinade
- 6 dl græsk yoghurt 10 %
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk allehånde, stødt
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk chiliflager
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk stødt nellike
- 0,50 tsk muskatnød, stødt
- 1 tsk stødt kanel
- 0,50 tsk stjerneanis, stødt
- 1 øko citron, skal og saft herfra
- 2 tsk salt
- 1 tsk sort peber, friskkværnet
- Tilbehør
- 6 pitabrød
- 0,50 agurk
- 4 tomat, skåret i tern
- 1 rødløg, skåret i tynde ringe
- 1 håndfuld frisk mynte, grofthakket
- 1 håndfuld bredbladet persille, eller koriander, grofthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær lammekødet i små, gode mundrette stykker og strimler.
Rør marinaden godt sammen i en stor skål og vend l ammekødet grundigt i marinaden. Dæk skålen til og lad kødet marinere i køleskabet i 12 – 24 timer.
Tag kødet op af marinaden med en hulske og kasser den overskydende marinade.
Varm lidt olie op på en stor pande og steg kødet i små portioner ad flere omgange. Det er vigtigt kun at stege lidt kød ad gangen, da det ellers afgiver for meget væde og derved risikerer at blive kogt i stedet for stegt.
Saml shawarmaen med fyldet, mens kødet stadig er rygende varmt.
Ser godt ud, elsker selv hjemmelavet kebab – og børnene ligeså. Nogle gange, når du lægger disse skønne billeder af aftensmad på tænker jeg – hvad siger din familie til at de liiige skal vente med at tage, til du er færdig med at tage billeder :-)
Haha, det er da et godt spørgsmål :)
Ofte så tager jeg billeder ret hurtigt, inden de når at sætte sig til bords eller mens de dækker bord – så det fylder i grunden ikke helt vildt meget i deres hverdag (takket være en del års træning).
Men de ved også godt, at det er en del af jobbet og det jeg laver – så de tager det meget cool og naturligt, at de indimellem lige skal vente et øjeblik. Begge mine børn (især Julie) synes, det er sjovt og hyggeligt at være med som assistent og Julie spørger ofte om hun lige skal holde noget, som jeg så kan tage billeder af – i denne opskrift er det så Johan og Martin, der agere assistenter og håndmodel ;)
Kh AC
Uhm det ser lækkert ud :-) Det bringer minder frem om skønne rejser til Kreta.
Jeg eksperimenterer pt. meget med seitan-“kød”. Jeg tror, jeg vil prøve at tilberede det som i denne opskrift.
Hav en dejlig dag :-)
Kreta er virkelig også et dejligt sted – jeg drømmer om at komme tilbage dertil snart :)
Rigtig god fornøjelse med eksperimenterne :) og skøn weekend til dig
Det er SÅ godt, og hjemmelavet chiliolie er nemlig et hit deri, særligt hvis den får en lille knivspids kanel – yum!
– A
Uhmm, ja! God ide :)
Det er 10 minutter siden jeg satte bønner i blød til din chili con carne til aftensmaden i morgen – og nu vil jeg hellere have shawarma -_-. Jeg må holde på med at kigge herind ;)
Haha, bliv endelig ved med at kigge herind ;)
Hej Ann-Christine.
Jeg kan i øjeblikket ikke udskrive dine opskrifter, er det bare min Mac der laver knuder eller er der andre der har det lige sådan?
Vh. Lene
Hej Lene,
Det er et generelt problem lige nu – jeg er ved at få lavet lidt forskellige ændringer og der er en løsning med til dette :)
Forhåbentlig i løbet af næste uge eller ugen efter :)
Kh AC
Tak for svar :)
Åhhh der reddede du lige vores fredags menu. Så lækkert. Og de rødløg. De er fantastiske.
Kunne ikke finde lammekød af ordentlig kvalitet, så købte tykstegsbøffer og skar ud i stedet. Det var også godt. Og fik ikke planlagt og lagt i marinade dagen før. Så undlod yoghurten og tilsatte lidt olie i stedet. Lod det stå ca. 30 min før det blev stegt. Det blev virkelig lækkert.
Og på søndag skal vi ha enebærgryde. Total barndomsminder. Og de der æbler ser så gode ud. Dem må jeg lave snart. Elsker æbler.
God weekend.
Nicoline
Uhm, hvor lyder det dejligt med tykstegsbøffer også! Skøn menu.
Håber din weekend var skøn og denne uge er startet dejligt :)
Kh AC
Hvor jeg det lækkert og indbydende ud!! Den opskrift må jeg helt sikkert prøve..
Kan varmt anbefales :)
Hvor mange personer er opskriften beregnet til? Jeg skal i weekenden lave det til 30 så mangler lidt at finde ud af hvor meget jeg skal gange opskriften op :)
Derudover – LÆKKER lækker lækker blog og gode opskrifter, de er altid et hit.
Mvh Iben
Hej Iben,
den er til 4 pers, men kan fint strækkes til 5-6 pers, hvis man justere op på tilbehøret.
Og tusind tak, det er jeg godt nok glad for at du synes :)
GOd fornøjelse med weekendens shawarmamadlavning :)
Kh AC
Aj, hvor ser det bare godt ud! Hvor meget Raz-El-Hanout ville du bruge? Jeg har nemlig en blanding fra Mill og Mortar men mangler nemlig en del krydderier til at kunne lave din…
Hej Iben,
Jeg ville nok bruge omkring 1 1/2 – 2 spsk (hvis den ikke er for stærk)
– men hvis du har nogle af krydderierne, så brug dem og suppler op med Raz-El-Hanout.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Kære skønne kvinde.
Hvis jeg må give dig et rigtig godt fif. Så ville jeg personligt elske hvis man kunne oprette sig en bruger og at man så kunne gemme de opskrifter man rigtig godt kunne tænke sig at bruge, man kunne måske også vudere den med stjerner ? Tak for alle disse dejlige opskrifter ? de er SÅ lækre?
Hej Camilla,
Det er med på listen, næste gang at bloggen skal have en design opdatering :)
Dejlig dag til dig ♡
Kh AC
Hej.
Jeg elsker dine opskrifter ? Jeg har lammefobi, kan et andet dyr bruges til kebab?
På forhånd tak.
Diana
Tak! Det er jeg glad for :)
– og det kan du sagtens! Kylling er super godt :) kh AC
Kan også anbefale en rap-kebab… med and 🦆
Hej Ann-Christine,
Jeg har overvejet at lave den helt store pitabrødsfest med falafler og kebab og alt hvad der dertil hører til min fødselsdag. Men jeg ville høre om du tror kebab-kødet kan laves dagen før og så bare varmes i et fad i ovnen på dagen? Så man i stedet kan være sammen med gæsterne når de kommer :-)
PS. Tak for altid gode opskrifter! De bliver flittigt brugt.
Hej Thilde,
Det tror jeg sagtens du kan gøre. Gem gerne 1/2 dl af marinaden (eller lav lidt ekstra marinade, så der er lidt at gemme af) og vend kødet i det inden du varmer det i ovnen.
Rigtig god fornøjelse og tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre ♡
Kh AC
Hvor køber du krydderierne Raz-El-Hanout henne?
vh lidia
Enten laver jeg blandingen selv eller også køber jeg det hos asa spice webshop
Kh AC
Hej:-)
Lyder lækkert – kan jeg mon stege det om formiddagen og varme det op om aftenen?
BH Susanne
Det kan fint lade sig gøre – men det vil helt sikkert være mest saftigt og lækrest hvis det serveres når det er helt frisktstegt :)
Kh AC
Hvis man har Ras el… hvor meget af det skal man så bruge? Og er det så kun youghurt og Ras der skal blandes?
Jeg vil bruge omkring 2 spsk og så smage til om den skal have mere eller flere krydderier – måske der står på din ras el hanous hvilke krydderier der er brugt til blandingen og så kan du supplere op med lidt af de der mangler.
Hej.
Kan jeg bruge rester af en lammekølle som er stegt dagen før? Måske bare vende dem i krydderierne. Vil det mon trække ind i kødet når det er stegt. ?
De bedste hilsner Lena ( superbruger af din blog)
Du kan fint vende det i en smule krydderiblanding – fx ala en hjemmelavet dukkah med kebabkrydderier – og det vil være virkelig lækkert til kebab.
Jeg tror ikke det vil trænge væsentligt ind i kødet, men vil smage herligt uanset.
Det lyder jo så lækkert! Tror jeg vi skal prøve! Hvad bruger du af dressing til?
Prøv at tage et kik her: https://www.valdemarsro.dk/mellemoestens-koekken/ der er både hummus, haydari og babaganoush som alle passer perfekt til.
Kh AC
Hvilke slags oksekød kan man erstatte lammekødet med? Og tusind tak for en inspirerende blog – altid noget lækkert at kaste sig ud i?
Tusind tak for din søde hilsen :)
Jeg har brugt culottesteg nogle gange med rigtig god succes. Vælg gerne et stykke oksekød der kan klare lynstegning
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan det fryses ned? Og hvis det kan, skal det gøres før eller efter stegning?
Dette er en hjemmeside jeg besøger rigtig tit! :-)
Jeg har lige lavet denne marinade, men den er altså meget tyk…jeg tænker ikke det er nemt at få kødstykkerne op med en hulske… er det meningen at marinaden der hænger ved, skal stege med?
Jeg er meget spændt på at smage denne ret :-) det ser så mega lækkert ud på billedet :-)
Hejsa :)
Jeg spekulerer også (ligesom en anden kommentar, hvor der desværre ikke står noget svar) over om det kan fryses inden stegning?
Kære Lisbeth,
jeg gør hvad jeg kan for at nå at svare så man som muligt, men nogle perioder når jeg det desværre ikke.
Du kan i princippet godt fryse det marinerede rå kød, men holdbarheden vil være omkring 1 måned på frost og marinaden kan blive meget grynet efter optøning.
Kh Ann-Christine
Tusind tak for svar 😊😊
Super opskrift. Kan varmt anbefales, da mine gæster var vilde med resultatet.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Hej Ann- Christine
Hvorfor ødelægger du altid dine opskrifter med koreander?
Når 40% af befolkning finder smagen af koreander direkte afskyelig så er det aldeles forfejlet at føre missionen om at mainstream skal dele et spinkelt flertals begejstring som et korstog.
Man kan købe T-shirts med budskabet “Koreander ødelagde mit måltid” – for os der ikke bryder os om det kommer maden til at smage som parfumeret sæbe.
Du løber den risiko dem der ikke ved hvad koreander er og slavisk følger din opskrift kan få al deres møje ødelagt.
Forslag: Siden alle retter inklusive koreander reelt kan fungere uden, hvorfor så ikke bare skrive til sidst at hvis man føler for det, så kan koreander eventuelt tilføjes. Og hvis man har gæster så i en separat skål.
Hej Henrik
Jeg er vild med koriander! :) – og eftersom det jo nu engang er mig der laver opskrifterne her på Valdemarsro og i mine kogebøger, så afspejler mine opskrifter selvklart hvad jeg godt kan lide og synes smager skønt. Alt andet vil være tosset.
Som du selv er inde på kan omkring 60 % det fint med koriander og hvis man hører til de 40 % så kan man endelig blot udskifte og undlade koriander i alle opskrifter med fx bredbladet persille ;)
Kh Ann-Christine
Kan man bruge kylling i stedet og hvor meget skal man beregne til 2 personer, tænker det mætter mindre end lanmekød
Hej Henriette
Du kan fint bruge kylling i stedet for lam, og jeg vil beregne omkring 150-175 g pr person.
Rigtig god fornøjelse :)
Kh Ann-Christine