Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kebab-shawarma/

Kebab shawarma

Hjemmelavet kebab shawarma af lammekød med en fantastiske og autentisk smag af de lækreste krydderier i perfekt forening.

Selv om ingredienslisten er lang, så er de fleste af ingredienserne krydderier, og flere af dem kan eventuelt erstattes med en god ras-el-hanout-blanding, som efterhånden kan købes i mange større supermarkeder. Hvis du ikke har alle krydderierne, så brug blot dem, du har. Den hjemmelavede shawarma skal nok blive uimodståelig lækker alligevel.

Prøv også: min opskrift på falafler >>

PT24H

Sharwarma af lammekød - kebab

Tid i alt24 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 1 kg lammekølle, eller skank
  • Marinade
  • 6 dl græsk yoghurt 10 %
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk allehånde, stødt
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 0,50 tsk stødt nellike
  • 0,50 tsk muskatnød, stødt
  • 1 tsk kanel
  • 0,50 tsk stjerneanis, stødt
  • 1 øko citron, skal og saft herfra
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk sort peber, friskkværnet
  • Tilbehør
  • 6 pitabrød
  • 0,50 agurk
  • 4 tomat, skåret i tern
  • 1 rødløg, skåret i tynde ringe
  • 1 håndfuld frisk mynte, grofthakket
  • 1 håndfuld bredbladet persille, eller koriander, grofthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Skær lammekødet i små, gode mundrette stykker og strimler.

Rør marinaden godt sammen i en stor skål og vend l ammekødet grundigt i marinaden. Dæk skålen til og lad kødet marinere i køleskabet i 12 – 24 timer.

Tag kødet op af marinaden med en hulske og kasser den overskydende marinade.

Varm lidt olie op på en stor pande og steg kødet i små portioner ad flere omgange. Det er vigtigt kun at stege lidt kød ad gangen, da det ellers afgiver for meget væde og derved risikerer at blive kogt i stedet for stegt.

Saml shawarmaen med fyldet, mens kødet stadig er rygende varmt.