Marokkansk kyllingegryde
Denne marrokansk inspirerede kyllingegryde er i sandhed en middagsret, fyldt af alt det gode.
Velsmag, udover det sædvanlige! Fyldighed, saft, kraft, sødme og de lækreste krydderier.
Jeg vil varmt anbefale at bruge gode kyllingestykker med skind og ben i denne kyllingegryde, for det giver en del ekstra smag til retten, når det får lov at langtidssimre og blive ekstra godt og velsmagende.
Prøv også: Salat med bulgur og abrikos >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Marokkansk kyllingegryde med abrikos og kikærter
- 4 kyllingelår, eller anden udskæring, fx en parteret hel god kylling
- 2 rødløg, finthakket
- 3 spsk olivenolie
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 2 spsk hvedemel
- 0,50 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 knivspids safran, stødt
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt kanel
- 1 knivspids stødt nellike
- 1 tsk stødt spidskommen
- 40 g tørrede abrikoser, finthakket
- 30 g dadel, finthakket
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 0,50 øko citron, saft og lidt fintrevet skal
- 50 g mandler, finthakkede
- 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
- Til servering
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 håndfuld frisk mynte
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på emballagen
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauter løg og hvidløg i en gryde ved middelvarme til de er bløde.
Vend alle krydderierne sammen med mel, salt og peber, og vend kyllingestykkerne i halvdelen af blandingen. Brun kyllingestykkerne af i gryden, og tag dem derefter kortvarigt op af gryden – hvor de lægges fra på en tallerken et øjeblik.
Tilsæt tomat, grøntsagsboullion, dadler, abrikoser, samt den anden halvdel mel- og krydderiblanding i gryden og rør det godt sammen med løgene.
Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden, med skindsiden op. Tilsæt finthakkede mandler, kikærter samt fintrevet citronskal og saft.
Sæt låg på og kom gryden i en kold ovn, som tændes på 150 grader.
Lad retten simre i ovnen i 2 timer. Smag saucen til med salt og peber og server den duftende kyllingegryde med ris, og et drys krydderurter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Det er en virkelig lækker ret. Har lavet den et par gange tidligere. Kan man mon bruge kyllingefileter, eller vil det betyde noget for smagen?
Vh. Stine
Hej Stine
Mange tak :) Ja, det kan man sagtens gøre. De skal dog have en del kortere tid – omkring 20 minutter for alm kyllingebrystfilet – og så får man ikke smagen med i retten som skroget fra kyllingen giver, men det går altså fint alligevel og bliver stadig dejligt og meget velsmagende.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Kan man erstatte flere af krydderierne i denne ret med en given mængde RAS EL HANOUT-blandingskrydderi?
Mvh Erik
Hej Erik
Ja, det kan du fint gøre. Ras el Hanout er et blandingskrydderi, så fordelingen mellem krydderierne vil være anderledes + der vil også indgå andre krydderier i blandingen end jeg har med i opskriften her – men det vil helt sikkert blive godt. Du kan vælge udelukkende at bruge Ras el Hanout eller supplere op med et eller flere af krydderierne. Har du safran og er begejstret for smagen, så vil jeg anbefale at tilføje det, for det smager virkelig godt i denne kyllingegryde.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Elsker denne ret. Mon man kan udskifte kyllingen med lam?
Hvor dejligt! Det er jeg glad for at høre og ja, det kan du ihvertfald. Det er så lækkert med lam også :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine