Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kyllingegryde/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Mad i fad og ovnretter, Mellemøstens køkken, Rømertopf, Simremad, Vinter

Marokkansk kyllingegryde

Denne marrokansk inspirerede kyllingegryde er i sandhed en middagsret, fyldt af alt det gode.

Velsmag, udover det sædvanlige! Fyldighed, saft, kraft, sødme og de lækreste krydderier.

Jeg vil varmt anbefale at bruge gode kyllingestykker med skind og ben i denne kyllingegryde, for det giver en del ekstra smag til retten, når det får lov at langtidssimre og blive ekstra godt og velsmagende.

Prøv også: Salat med bulgur og abrikos >>

Marokkansk kyllingegryde med abrikos og kikærter
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2H15MPT20M4
Ingredienser
  • 4 kyllingelår, eller anden udskæring, fx en parteret hel god kylling
  • 2 rødløg, finthakket
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk hvedemel
  • 0,50 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 knivspids safran, stødt
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk kanel
  • 1 knivspids stødt nellike
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 40 g tørret abrikos, finthakket
  • 30 g dadel, finthakket
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 0,50 øko citron, saft og lidt fintrevet skal
  • 50 g mandler, finthakkede
  • 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
  • Til servering
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på emballagen
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Sauter løg og hvidløg i en gryde ved middelvarme til de er bløde og klare.

Vend alle krydderierne sammen med mel, salt og peber, og vend kyllingestykkerne i halvdelen af blandingen.

Brun kyllingestykkerne af i gryden, og tag dem derefter kortvarigt op af gryden – hvor de lægges fra på en tallerken et øjeblik.

Tilsæt tomat, grøntsagsboullion, dadler, abrikoser, samt den anden halvdel mel- og krydderiblanding i gryden og rør det godt sammen med løgene.

Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden, med skindsiden op.

Tilsæt finthakkede mandler, kikærter samt fintrevet citronskal og saft.

Sæt låg på og kom gryden i en kold ovn, som tændes på 150 grader.

Lad retten simre i ovnen i 2 timer. Smag saucen til med salt og peber og server den duftende kyllingegryde med ris, og et drys krydderurter.