Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kyllingegryde/

Marokkansk kyllingegryde med abrikos og kikærter

Denne marrokansk inspirerede kyllingegryde er i sandhed en middagsret, fyldt af alt det gode. Velsmag, udover det sædvanlige! Fyldighed, saft, kraft, sødme og de lækreste krydderier.

Jeg vil varmt anbefale at bruge gode kyllingestykker med ben i denne kyllingegryde, for det giver en del ekstra smag til retten, når det får lov at langtidssimre og blive ekstra godt og velsmagende.
Her har jeg serveret en enkel grøn salat, med tahindressing, sprøde ristede kikærter og lidt finthakket abrikos. Derudover basmati fuldkornsris og hjemmebagt naan, som også gør sig godt til en ret som denne.

Prøv også: Salat med bulgur og abrikos >>

PT2H15M

Kyllingegryde - Marokkansk inspireret med abrikos og kikærter

4 pers.     2 timer 15 min.
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
2 timer 15 min.
Fremgangsmåde

Opskriften kan tilberedes i fx en tangine, Römertopf, stegeso, støbejernsgryde eller en helt almindelig gryde, der kan tåle at komme i ovnen.

Fremgangsmåde
Sauter løg og hvidløg i en gryde ved middelvarme til de er bløde og klare.
Vend alle krydderierne sammen med mel, salt og peber, og vend kyllingestykkerne i halvdelen af blandingen. Brun kyllingestykkerne af i gryden, og tag dem derefter kortvarigt op af gryden – hvor de lægges fra på en tallerken et øjeblik.
Tilsæt tomat, grøntsagsboullion, honning, dadler, abrikoser samt den andel halvdel mel og krydderiblanding i gryden og rør det godt sammen med løgene.
Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden, med skindsiden op. Tilsæt finthakkede mandler, kikærter samt citron skåret i tynde skiver. Sæt låg på og kom gryden i en kold ovn, som tændes på 150 grader.
Lad retten simre i ovnen i 2 timer, hvorefter retten er klar til servering.