Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kyllingegryde/

Marokkansk kyllingegryde

Denne marrokansk inspirerede kyllingegryde er i sandhed en middagsret, fyldt af alt det gode.

Velsmag, udover det sædvanlige! Fyldighed, saft, kraft, sødme og de lækreste krydderier.

Jeg vil varmt anbefale at bruge gode kyllingestykker med skind og ben i denne kyllingegryde, for det giver en del ekstra smag til retten, når det får lov at langtidssimre og blive ekstra godt og velsmagende.

Prøv også: Salat med bulgur og abrikos >>

PT2H15M

Marokkansk kyllingegryde med abrikos og kikærter

Tid i alt2 timer 15 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 4 kyllingelår, eller anden udskæring, fx en parteret hel god kylling
  • 2 rødløg, finthakket
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk hvedemel
  • 0,50 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 knivspids safran, stødt, (kan evt. undlades)
  • 0,50 tsk stødt gurkemeje, eller frisk gurkemeje, fintrevet
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk kanel, stødt
  • 0,50 tsk hele nelliker, stødt
  • 1 tsk stødt spidskommen, stødt
  • 40 g tørret abrikos, finthakket
  • 1 dadel, gerne medjool, finthakket
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk honning
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 0,50 citron, økologisk, fintrevet skal og saft
  • 50 g mandler, finthakkede, eller cashewnødder
  • 1 dåse kikærter
  • Til servering
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 håndfuld frisk mynte
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Sauter løg og hvidløg i en gryde ved middelvarme til de er bløde og klare.

Vend alle krydderierne sammen med mel, salt og peber, og vend kyllingestykkerne i halvdelen af blandingen.

Brun kyllingestykkerne af i gryden, og tag dem derefter kortvarigt op af gryden – hvor de lægges fra på en tallerken et øjeblik.

Tilsæt tomat, grøntsagsboullion, honning, dadler, abrikoser samt den andel halvdel mel og krydderiblanding i gryden og rør det godt sammen med løgene.

Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden, med skindsiden op.

Tilsæt finthakkede mandler, kikærter samt fintrevet citronskal og saft.

Sæt låg på og kom gryden i en kold ovn, som tændes på 150 grader.

Lad retten simre i ovnen i 2 timer, hvorefter retten er klar til servering.