Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/minestronesuppe/

Minestronesuppe

Minestronesuppe er en af mine yndlingsmåder at få brugt alverdens dejlige grøntsager fra grøntskuffen på og så smager det jo tilmed helt vildt dejligt.

Når man har lavet nogle retter hvor der lige ligger lidt bladselleri, et par bladbeder, en kvart knoldselleri, noget pastinak, et par søde kartofler eller lign tilbage i skuffen, som knap kan gøres en ret ud af og man ikke lige kan komme på andet – så kan man altid lave minestronesuppe.

Minestrone kan simpelthen varieres på så mange måder – for mig er grundgrønt blot gulerødder, hvidløg, løg, og tomat (på dåse uden for sæson, frisk hvis det er sæson og vi har dem i haven) dertil selvfølgelig bacon og evt en rest god italiensk pølse – det smager også herligt og ting vi ellers altid har på lageret. Har man ikke lige suppenudler, så smager den dejligt uden – eller man kan komme en anden pasta i.

En rigtig efterårsfavorit herhjemme og lækker varmende og god comfort food på hverdage med blæsende, iskoldt vejr.

PT30M

Minestronesuppe

4 pers.     30 min.
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

Steg baconen i lidt olie i gryden til den lige netop er lækker og sprød. Tag bacon op og læg skiverne til side på et stykke køkkenrulle. Når de er kølet lidt af, skæres de i tern.

I gryden med olie og fedt fra bacon kommes løg, hvidløg, gulerødder og squash – samt evt andre grønsager og rodfruger man gerne vil have brugt fra grøntsagsskuffen. Rør dette godt i gennem et par minutter i gryden ved middelhøj varme. Kom bacontern, evt pølse, hakkede tomater, tomatpure, grøntsagsboullion, timian og laurbærblade i gryden. Sæt låg på og lad det simre i 10-15 min.

Kom suppenudlerne i og kog dem møre i suppen.

Smag til med salt og peber og server den rygende varme suppe med godt brød til og et drys af frisk persille samt evt en god pecorino til at rive over.