Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/broccolisuppe/

Broccolisuppe

Broccolisuppe er sådan en dejlig cremet varm vintersuppe – og når der så er en stor skål topping til at drysse over den cremede suppe, så er det altså bare ekstra godt.
Man må ikke gå ned på suppetoppings eller på godt brød til. Begge dele er et hit til denne suppe. Jeg havde bagt disse osteboller til …  gode! -har I mon prøvet dem?

I aften skal vi have suppe igen – og vi skal have risengrød, for første gang i laaang tid. Bliver bare så hyggeligt og efter jeg lavede gløgg i går, så er jeg altså en smule i julehumør efter den dejligste krydrede juleduft bredte sig i huset. Det er nærmest uundgåeligt ;)

PT30M

Broccolisuppe med lækker topping

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 2 løg, grofthakkede
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 spsk olivenolie
  • 500 g kartofler, skrællet og skåret i tern
  • 1 broccoli, skåret i grove stykker, inkl det meste af stiklen (gem en smule fine buketter til topping)
  • 1 tsk timian, tørret
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 1 dl piskefløde
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 dryp æblecidereddike, eller citronsaft
  • Topping
  • 50 g broccoli, lidt buketter til pynt
  • 1 æble, skåret i tern og vendt i citronsaft med honning
  • 1 dl græskarkerner, ristede
  • 50 g svampe, ristede (kan undlades)
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kom løg, hvidløg og olie i en gryde og sauter ved middel varme til løgene er bløde og klare.

Kom derefter kartoffeltern, grøntsagsbouillon, lidt salt og timian i gryden. Kog op og lad det simre under låg i 15 minutter

Tilsæt broccoli tilsættes og lad den koge med i 5 minutter.

Blend hele suppen grundigt, tilsæt fløde og smag til med salt og peber – hvorefter suppen blendes godt igennem igen.

Server med de lækre toppings.