Broccolisuppe


Broccolisuppe er en dejlig cremet og varm vintersuppe, som er hele familien holder af.
Server den gerne med godt brød og sprøde topping, som man selv kan drysse over sin tallerken ved bordet. Det bliver bare ekstra godt så!
Her er den serveret med græskarkerner og æble i tern. Man kunne også lave sprøde croutoner af rugbrød eller en anden rest brød eller bruge lidt krydderurter eller andet godt
Prøv også: min opskrift på kartoffelsuppe >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Broccolisuppe
- 2 løg, grofthakkede
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 4 kartofler, skåret i tern
- 1 tsk tørret timian
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 1 broccoli, delt i buketter
- 1 dl piskefløde
- 1 tsk æblecidereddike
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Topping
- 1 æble
- 1 dl græskarkerner
- 1 tsk æblecidereddike
- 1 tsk honning
- 1 tsk olivenolie
- 0,50 tsk salt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie ved middel varme, til løgene er bløde. Kom kartoffeltern, timian og grøntsagsbouillon i gryden. Kog op og lad det simre under låg i 15 minutter. Tilsæt broccoli og kog yderligere i 5 minutter.
Blend suppen grundigt. Tilsæt fløde og smag til med æblecider, salt og peber. Blend suppen igen og server med æbletern og græskarkerner.
Græskarkerner
Rist græskarkernerne på en pande med lidt olie og salt, til de begynder at poppe.
Æbletern
Vend æbletern i lidt æblecidereddike rørt med honning.
Server den varme suppe med de sprøde toppings
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Ser super lækker ud.
Er den fryse egnet
Hej Githa
Ja, det kan du også altid se i opskriften – samme sted som der står tid, mængde osv.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Hvilken honning bruger du til suppen her?
V.H. Joan.
Du kan bruge alle varianter, jeg bruger blot den jeg har på det pågældende tidspunkt :)
Kh AC
Hej❤️
Hvor længe kan suppen stå i køleskabet – og kan den fryses.
Den smager virkelig godt
Hej Helga
Hvor er det dejligt at høre :)
Den kan holde sig 3-4 dage i køleskab og kan sagtens fryses.
Kh AC