Broccolisuppe


Broccolisuppe er sådan en dejlig cremet varm vintersuppe – og når der så er en stor skål topping til at drysse over den cremede suppe, så er det altså bare ekstra godt.
Man må ikke gå ned på suppetoppings eller på godt brød til. Begge dele er et hit til denne suppe. Jeg havde bagt disse osteboller til … Så gode! -har I mon prøvet dem?
I aften skal vi have suppe igen – og vi skal have risengrød, for første gang i laaang tid. Bliver bare så hyggeligt og efter jeg lavede gløgg i går, så er jeg altså en smule i julehumør efter den dejligste krydrede juleduft bredte sig i huset. Det er nærmest uundgåeligt ;)
Broccolisuppe med lækker topping
- 2 løg, grofthakkede
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 1 spsk olivenolie
- 500 g kartoffel, skrællet og skåret i tern
- 1 broccoli, skåret i grove stykker, inkl det meste af stiklen (gem en smule fine buketter til topping)
- 1 tsk timian, tørret
- 1 l grøntsagsbouillon
- 1 dl piskefløde
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 dryp æblecidereddike, eller citronsaft
- Topping
- 1 æble
- 1 dl græskarkerner
- 1 tsk æblecidereddike
- 1 tsk honning
- 1 tsk olivenolie
- 0,50 tsk salt
Kom løg, hvidløg og olie i en gryde og sauter ved middel varme til løgene er bløde og klare.
Kom derefter kartoffeltern, grøntsagsbouillon, lidt salt og timian i gryden. Kog op og lad det simre under låg i 15 minutter
Tilsæt broccoli tilsættes og lad den koge med i 5 minutter.
Blend hele suppen grundigt, tilsæt fløde og smag til med salt og peber – hvorefter suppen blendes godt igennem igen.
Topping
Rist græskarkernerne på en pande med lidt olie og salt, til de begynder at poppe.
Vend æbletern i lidt æblecidereddike rørt med honning.
Server den varme suppe med de sprøde toppings
Suppen ser dejlig og lækker ud. Jeg lavede gløgg i weekenden og den var klar til første smagsprøve igår aftes, hvilket altså helt klart fik julelys frem i mine øjne. Herhjemme er vi også på spring til alle juleherlighederne. Jeg er så småt ved at gøre klar til nissen Elvis besøg, har anskaffet alverdens herligheder til min adventskrans, som skal laves i næste uge og så er der selvfølgelig kommet lidt udendørsbelysning op midt i vores ombygningsrod (måske jeg skal pynte stilladset en af dagene;)) og lur mig om ikke vi snart begynder at pynte rundt omkring. Jeg elsker jul! KH D
Jeg elsker også jul ♡ og kan mærke det kribler og krabler i fingrene for at komme i gang nu :)
Synes helt sikkert du skal give den max gas med pyntning af stillads, det kunne være SÅ festligt ;)
Rigtig dejlig julehyggeforberedelser til dig
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Har skrevet til dig før, men du er altså en kæmpe inspiration. Bliver altid så varm om hjertet, når jeg læser dine blogindlæg. Og en lille smule “misundelig”. Ej det er ikke det rigtige ord. For misundelig er jeg ikke, men kendte ikke lige bedre ord. Men ville ønske jeg turde springe ud i tingene som du har gjort. Jeg har også en kæmpe passion for mad og mit familieliv betyder alt. Og kunne som dig, også godt tænke mig at være min egen chef. Men ved også godt hvilket kæmpe arbejde du ligger for dagen og det er virkelig beundringsværdigt. Nå det så er sagt. Kender du opskriften på risengrødsvafler. Vi skal selv ha risengrød i weekenden og søndag, tænker jeg, de vafler skal afprøves.. og ja jeg har vist lige fået et enkelt lille juletræ med lys i sat op i mit vindue?.
Hej Christina,
Hvor er du sød! ♡ Tusind tak for din dejlige varmende hilsen – og jeg synes helt sikkert du skal begynde at arbejde på at skabe en plan for hvordan du trygt og sikkert kan arbejde dig hen mod det du drømmer om. En god plan og en god tålmodighed med at komme i den retning man drømmer om i løbet af nogle år er for mig at se en ret fin måde at komme i mål på – og knap så usikker også :)
Og så skifter vi emne til risengrødsvafler. Ohh my! Det lyder jo fantastisk og faktisk så har jeg lige en rest risengrød i overskud fra i går, så lur mig om der ikke snart kommer en opskrift på sådan nogle skønne sager ;) Jeg er jo ret vild med klatkager, så det skal da prøves af.
Dejlig julehygge til dig :) ♡
Kh AC
Hej Ann-Christine
Denne suppe lyder rigtig lækker, og den kommer straks på min ‘opskrifter-jeg-vil-lave-liste’. Der er mange af dine opskrifter, kan jeg godt afsløre.
Jeg lavede opskriften på rocky roads for første gang i går, og det er hurtigt blevet en ny favorit, så den må jeg lave igen, når vi kommer lidt nærmere julen.
Tak for en rigtig skøn blog med dejlige glimt og opskrifter, som jeg nyder at følge :)
Kh. Kathrine
Hvor skønt! Det er jeg glad for at høre, kan du tro ♡
Tusind tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse med opskrifterne :)
Kh Ann-Christine
Vi er så småt i gang med forberedelserne til juleriet. Fordejen til honningkagerne har stået i skabet i knap en måned, der er bestilt mandler, marcipan og chokolade fra Tyskland via min mor og de smukke økologiske juleænder ligger i fryseren. Og jeg har smughørt julemusik og lavet årets første risalamande. Jeg glæder mig forresten helt absurd meget (så meget at min mand driller mig) til at lave din kirsebærsauce igen i år. Den var nærmest det bedste ved juleaften sidste år!
Ihhh, hvor er det altså fantastisk at høre! Jeg er SÅ vild med at du er i det skønneste julehumør allerede og jeg melder mig helt klart på holdet til allerede nu at glæde mig overdrevet meget til den hjemmelavede kirsebærsauce. Og jeg er helt vildt glad for at høre at du er så begejstret for den ♡
Tusind tak for din søde hilsen – den boostede jo bare mit julehumør endnu mere
Kh AC
Hej
Ja julestemningen kommer så småt snigende. Vi starter med årets første julefrokost på lørdag – og så er er vi ligesom i gang :-)
Jule er jo også tid for ønsker… Jeg har flere gange forsøgt at lave brændte mandler efter din opskrift – det er endnu ikke lykkedes. Kan du lave en lille video om dette emne og måske også på saltkaramel.
Kh rikke
Hej Rikke,
SÅ skønt med ønsker til videoer – jeg satser på at vi kan nå at optage den med brændte mandler i næste uge :)
Så hyggeligt med begyndende julestemning, og med julefrokost, ikke mindst. Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Vi har spist din lækre broccoli-suppe med bagt kuller her til aften og det var bare SÅ lækkert. Tak for evigt god inspiration – jeg går aldrig forgæves her. Kh. Christina
Hvor lyder det til at være en lækker middag! Super god ide med bagt kuller til suppen, det må jeg prøve :)
Og tusind tak for din søde hilsen, det er jeg så glad for at du synes! ♡
Kh AC
Hej Ann-Christine
Tak for en rigtig fin hjemmeside med masser af gode opskrifter.
Jeg forsøgte mig i dag med den relativt simple broccolisuppe, da min kæreste er vild med suppe og jeg ofte stiller mig lidt på bagbenene over suppe som middag (hovedret) – så tænkte at gøre en indsats ;)
Suppen blev virkelig bare tynd og derfor lidt kedelig og jeg aner ikke hvorfor?
Som bonusinfo kan jeg sige at jeg lavede dobbeltportion, dvs. det dobbelte af alle ingredienser og jeg brugte en stavblender. Har du nogen anelse om hvad der evt. kunne være galt?
Mine egne tanker er at der måske ikke skulle være det dobbelte fond i, dvs. måske kun halvanden liter ved dobbeltportion eller måske flere kartofler i?
Hej Mark,
Tusind tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Umiddelbart tænker jeg at det kan være størrelsen på kartoflerne der spiller en rolle. Jeg vil lige skrive gram på i stedet og så lige få den testet en ekstra gang snart :)
Du må i øvrigt næsten prøve min opskrift på jordskokkesuppe – det er virkelig en favorit her :)
Kh AC
Hej. Kan suppen laves uden brug af fløde? Har een der ikke kan tåle laktose. Kh H.
Ja, det kan den fint
Kh AC
Lavede suppen til gæster i går. Den smagte rigtig dejlig. Også uden fløde.
Skønt at høre ♡
Godaften Ann-Christine.
Kan fløden ikke undværes i broccolisuppen ?? Evt. Erstattes med noget med meget lidt fedt..
Mvh Inger
Hej Inger,
Fløden kan godt undværes. Den hjælper suppen til at blive ekstra cremet og runder den af i smag og konsistens, men prøv evt at komme lidt squash i eller blot koge kartoflerne lidt ekstra. Det skal nok blive en dejlig suppe, også uden fløde.
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg er brændt inde med meget mere grønt på køl, end vi kan nå at spise. Derfor vil jeg gerne tilberede varerne og fryse retterne, men kan denne suppe fryses? Bliver den trist, når man tør den op?
Jeg laver selvfølgelig kun suppen og venter med topping, til den skal spises.
Mvh Rebecca
Den kan sagtens fryses, men vil have godt af at blive blendet igen efter opvarmning for at få den lidt luftig.
Kh AC
Hali halløj Ann-C
Jeg er 20 år og bor i øjeblikket i Australien. Jeg er så småt begyndt at eksperimentere med den vegetariske livstil, og jeg har gjort SÅ meget brug af din blog. Det er meget begrænset hvad man kan lave i et lille travlt køkken på et hostel, men mange af dine opskrifter er simpelthen så simple, men samtidigt utrolig lækre og nemme at lave i begrænsede køkkener. Kombinationerne af ingredienser er geniale, og når det en gang i mellem sker, at jeg får lavet maden korrekt bliver det helt fantastisk. I aften går min australske veninde og jeg i krig med denne opskrift og jeg kan slet ikke vente! Din blog giver mig en masse god inspiration og et lille savn mod Danmark. Tak for velskrevne, sunde og lækre opskrifter!
Bedste hilsner
Victor
Hej Victor,
Tusind tak for din søde hilsen og fine kompliment til min blog og opskrifter – det er jeg vel nok glad for at høre.
Rigtig god fornøjelse med alle de dejlige vegetariske retter :) Håber du får en fantastisk tid i Australien!
Kh AC
Tak for en dejlig opskrift. Den er godkendt af begge unger – de åd.
Opskriften er skrevet direkte i vores bog over familiens yndlingsopskrifter, og det er ikke den eneste med undertitlen Valdemarsro.dk ??
Vi puttede croutoner med hvidløgssmag på, nogle af os.
Fortsat god sommer, fra os i Tjørnede
Hvor er det altså bare dejligt at høre ♡
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej :) Kan din broccolisuppe godt tilberedes dagen før den skal spises? :) eller bliver smagen så anderledes.
Ja, det kan den sagtens – den holder sig glimrende på køl eller frost.
Kh AC
Hej❤️
Hvor længe kan suppen stå i køleskabet – og kan den fryses.
Den smager virkelig godt
Hej Helga
Hvor er det dejligt at høre :)
Den kan holde sig 3-4 dage i køleskab og kan sagtens fryses.
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Hvilken honning bruger du til suppen her?
V.H. Joan.
Du kan bruge alle varianter, jeg bruger blot den jeg har på det pågældende tidspunkt :)
Kh AC
Hej.
Kan man undlade kartofler eller bruge noget andet i stedet. Jeg er nemlig på keto-diæt;)