Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/broccolisuppe/

Broccolisuppe

Broccolisuppe er sådan en dejlig cremet varm vintersuppe – og når der så er en stor skål topping til at drysse over den cremede suppe, så er det altså bare ekstra godt.
Man må ikke gå ned på suppetoppings eller på godt brød til. Begge dele er et hit til denne suppe. Jeg havde bagt disse osteboller til …  gode! -har I mon prøvet dem?

I aften skal vi have suppe igen – og vi skal have risengrød, for første gang i laaang tid. Bliver bare så hyggeligt og efter jeg lavede gløgg i går, så er jeg altså en smule i julehumør efter den dejligste krydrede juleduft bredte sig i huset. Det er nærmest uundgåeligt ;)

PT30M

Broccolisuppe med lækker topping

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 løg, grofthakkede
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 4 kartoffel, skåret i tern
  • 1 tsk timian, tørret
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 broccoli, delt i buketter
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Topping
  • 1 æble
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk olivenolie
  • 0,50 tsk salt
Udskriv 
Fremgangsmåde

Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie ved middel­ varme, til løgene er bløde og klare. Kom kartoffeltern, timian og grøntsagsbouillon i gryden. Kog op og lad det simre under låg i 15 minutter. Tilsæt broccoli og kog yderligere i 5 minutter.

Blend suppen grundigt. Tilsæt fløde og smag til med æblecider, salt og peber. Blend suppen igen og server med æbletern og græskarkerner.

Græskarkerner
Rist græskarkernerne på en pande med lidt olie og salt, til de begynder at poppe.

Æbletern
Vend æbletern i lidt æblecidereddike rørt med honning.

Server den varme suppe med de sprøde toppings