Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kartoffelsuppe/

Kartoffelsuppe

Kartoffelsuppe er en rigtig dejlig cremet og fyldig hverdagssuppe, som smager helt vildt skønt og er super nem at tilberede.

I min opskrift på kartoffelsuppe er der porre, men hvis man ikke har det, så kan de dog glimrende erstattes af tre løg. Begge dele giver en skøn smag til kartoflerne.

Kartoffelsuppe er blandt begge mine børns livretter og i hele vinterhalvåret er den på menuen mindst et par gange om måneden. Perfekt hverdagsvenlig suppe til en kold hverdagsaften.

Prøv også: min skønne opskrift på hokkaidosuppe >>

PT30M

Kartoffelsuppe

4 pers.     30 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 1 kg kartofler
  • 2-3 porrer skåret i ringe a ca 1 cm
  • 1 fed hvidløg, knust
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 liter grøntsagsboullion
  • En knivspids vaniljepulver (kan undlades)
  • 1/2 - 1 dl piskefløde
  • Friskkværnet sort peber og lidt salt
  • evt saften fra en halv appelsin (kan undlades)
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

valdemarsro youtube

Se hvordan jeg laver opskriften i videoen her>>

Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
Kartofler, hvidløg og rensede porrer i strimler (eller grofthakket løg) sauteres i en gryde i olivenolie i et par minutter under omrøring.

Tilsæt grøntsagsboullion og evt. en knivspids vaniljepulver, kom låg på og lad det koge i 20 minutter – eller indtil kartoflerne er møre.

Blend kartoffelsuppen til den er cremet og lækker – hold lidt af væden tilbage og brug den, samt evt meregrøntsagsboullion til at justere konsistensen til, mens der blendes. Rund af med piskefløde og blend det godt ind i suppen.

Smag til salt og friskkværnet sort peber.

Det smager også dejligt at komme et enkelt dryp friskpresset appelsinsaft i , hvis man har, men det kan fint undlades.