Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kartoffelsuppe/

Kartoffelsuppe

Kartoffelsuppe er en rigtig dejlig cremet og fyldig hverdagssuppe, som smager helt vildt skønt og er super nem at tilberede.

I min opskrift på kartoffelsuppe er der porre, men hvis man ikke har det, så kan de dog glimrende erstattes af tre løg. Begge dele giver en skøn smag til kartoflerne.

Kartoffelsuppe er blandt begge mine børns livretter og i vinterhalvåret er den et hit på vores madplan. Perfekt hverdagsvenlig suppe til en kold hverdagsaften.

Prøv også: min skønne opskrift på hokkaidosuppe >>

PT30M

Kartoffelsuppe

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 kg kartoffel, skåret i tern
  • 3 porre, skåret i ringe
  • 1,20 liter grøntsagsbouillon
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 0,50 dl piskefløde
  • 0,50 appelsin, saften herfra
  • 1 spsk olivenolie
  • sort peber, friskkværnet
  • salt
  • Til servering
  • 3 skiver rugbrød, skåret i tern og ristet i smør
  • 3 spsk græskarkerner, ristet i smør
  • 3 skiver bacon, sprødristet (undlad hvis vegetar)
  • 1 tsk frisk timian, til drys
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Sauter kartofler og porrer i en gryde med olivenolie i et par minutter under omrøring. Tilsæt bouillon og vanilje, læg låg på gryden og lad det koge i 20 minutter, eller til kartoflerne er møre.

Blend suppen med lidt piskefløde, til den er luftig, cremet og lækker, og juster konsistensen med lidt mere grøntsagsbouillon, hvis nødvendigt.

Smag til med salt, peber og lidt appelsinsaft.

Server den luftige suppe med toppings