Kartoffelsuppe
Kartoffelsuppe er en rigtig dejlig cremet og fyldig hverdagssuppe, som smager helt vildt skønt og er super nem at tilberede.
I min opskrift på kartoffelsuppe er der porre, men hvis man ikke har det, så kan de dog glimrende erstattes af tre løg. Begge dele giver en skøn smag til kartoflerne.
Kartoffelsuppe er blandt begge mine børns livretter og i vinterhalvåret er den et hit på vores madplan. Perfekt hverdagsvenlig suppe til en kold hverdagsaften.
Prøv også: min skønne opskrift på hokkaidosuppe >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kartoffelsuppe
- 1 kg kartofler, skåret i tern
- 3 porre, skåret i ringe
- 1,20 liter grøntsagsbouillon
- 1 knivspids vaniljepulver
- 0,50 dl piskefløde
- 0,50 appelsin, saften herfra
- 1 spsk olivenolie
- sort peber, friskkværnet
- salt
- Til servering
- 3 skiver rugbrød, skåret i tern og ristet i smør
- 3 spsk græskarkerner, ristet i smør
- 3 skiver bacon, sprødristet (undlad hvis vegetar)
- 1 tsk frisk timian, til drys
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauter kartofler og porrer i en gryde med olivenolie i et par minutter under omrøring. Tilsæt bouillon og vanilje, læg låg på gryden og lad det koge i 20 minutter, eller til kartoflerne er møre.
Blend suppen med lidt piskefløde, til den er luftig, cremet og lækker, og juster konsistensen med lidt mere grøntsagsbouillon, hvis nødvendigt.
Smag til med salt, peber og lidt appelsinsaft.
Server den luftige suppe med toppings
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Lækker suppe 👍 kan den fryses?
Mange tak og ja det kan den fint :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Jeg skal lave kartoffelsuppe til 9 voksne mennesker. Bager nogle lækre rustikke franskbrød til ved siden af, men mit spørgsmål er; giver det mening at gange din opskrift her op tre gange? Synes umiddelbart 3,6 liter bouillonvand lyder af meget.
Jeg er i øvrigt meget flittig bruger af dine opskrifter, så bliv endelig ved med at dele din madglæde med os andre!
Hej Andreas
Mange tak for din søde hilsen, så dejligt du har glæde af mine opskrifter – det er jeg rigtig glad for at høre!
Det lyder rigtig fint at gange op med 3 til 9 sultne voksne. Det kan være der bliver lidt i overskud, men det kan sagtens lunes dagen efter.
Mængden af grøntsagsbouillon passer nogenlunde, men du kan nok fint nøjes med 3,2 liter, og justere til med ekstra hvis nødvendigt når du blender den
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tror det vil være okay at putte lidt brocoli rester vi har liggende i?
Ja, det bliver også lækkert!
God fornøjelse
Kh Ann-Christine