Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ramsloegssnurre/

Ramsløgssnurre

Smukke grønne ramsløgssnurre – perfekte til madbrød, tilbehør til salater, aftensmad, supper og til madpakken.

Ramsløg har en mild lækker smag af hvidløg og en flot grøn farve. Ramsløg er helt perfekt til ramsløgspesto – find min opskrift her – og til at strimle og komme i salater og andet godt. Vi har plantet ramsløg i haven, samme sted som vi har rabarber og de to skønne forårslækkerier ser så pæne ud i bedet sammen på denne årstid.

Jeg har også testet den skønne ramsløgspesto i mine hvidløgsflutes og det kan virkelig varmt anbefales. Evt rørt med lidt smeltet smør og ekstra hvidløg – smager de fantastisk!

Resten af året – når det ikke er sæson for ramsløg – så kan man naturligvis bruge alm pesto eller grønkålspesto.

PT3H

Ramsløgssnurre

14 stk    3 timer
14 stk
Ingredienser
Udskriv opskrift
3 timer
Fremgangsmåde

Lun mælken til den er omkring 30 grader varm. Rør gær ud i en skål med mælk og tilsæt ymer, olie, honning, grahamsmel, salt og æg. Rør det godt rundt og tilsæt derefter hvedemel lidt efter lidt.

Ælt dejen til den er smidig og nem at arbejde med. Lad den hæve i en skål med et klæde over, på køkkenbordet i cirka 2 timer.

Rul dejen ud til en stor firkant i cirka 1 cm tykkelse. Smør dejen med ramsløgspesto og fold den ene halvdel over den anden.
Se denne opskrift på gulerodssnurre for billeder af, hvordan snurrene formes >>

Lad ramsløgssnurrene hæve i 30 minutter på to bageplader med bagepapir.

Pensl med et sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15-16 minutter.