Ramsløgssnurrer


Smukke grønne ramsløgssnurrer – perfekte til madbrød, tilbehør til salater, aftensmad, supper og til madpakken.
Ramsløg har en mild lækker smag af hvidløg og en flot grøn farve. Ramsløg er helt perfekt til ramsløgspesto – find min opskrift her – og til at strimle og komme i salater og andet godt. Vi har plantet ramsløg i haven, samme sted som vi har rabarber og de to skønne forårslækkerier ser så pæne ud i bedet sammen på denne årstid.
Jeg har også testet den skønne ramsløgspesto i mine hvidløgsflutes og det kan virkelig varmt anbefales. Evt rørt med lidt smeltet smør og ekstra hvidløg – smager de fantastisk!
Resten af året – når det ikke er sæson for ramsløg – så kan man naturligvis bruge alm pesto eller grønkålspesto.
Arbejdstid 30 min.
Antal 14 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ramsløgssnurrer
- Pesto af ramsløg
- 20 ramsløg, blade
- 2 spsk pinjekerner
- 40 g parmesan
- 0,50 dl olivenolie
- sort peber
- Snurrer
- 25 g gær
- 1 dl mælk
- 1 dl ymer, eller lign.
- 0,50 dl olivenolie
- 1 æg
- 300 g hvedemel
- 100 g grahamsmel
- 1 tsk salt
- 1 spsk honning
- 1 æg, sammenpisket, til at pensle med
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Pesto
Lav først en ramsløgspesto. Kom alle ingredienserne i en minihakker eller foodprocessor og kør til pestoen har en god konsistens. Smag til.
Dejen
Lun mælken til den er omkring 30 grader varm.
Rør gær ud i en skål med mælk
Tilsæt ymer, olie, honning, grahamsmel, salt og æg. Rør det godt rundt og tilsæt derefter hvedemel lidt efter lidt.
Ælt dejen til den er smidig og nem at arbejde med.
Lad den hæve i en skål med et klæde over, på køkkenbordet i cirka 2 timer.
Rul dejen ud til en stor firkant i cirka 1 cm tykkelse. Smør dejen med ramsløgspesto og fold den ene halvdel over den anden. Skær strimler ud, som foldes sammen til en snurrer.
Lad ramsløgssnurrerne hæve i 30 minutter på to bageplader med bagepapir.
Pensl med et sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 16-17 minutter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Har du erfaringer med at lave en koldhævet dej i stedet for? Mindre gær og mere hævetid på køl?
Vh Ditte
Hej Ditte
Det kan du sagtens. Jeg bruger 15 g gær og lader den hæve først en time på køkkenbordet, så gæren lige aktiveres – og derefter på køl.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine. Kan man godt helt undlade ymer punktet eller er det nødvendigt?
Hej Sofie
Du kan erstatte det med yoghurt naturel, kærnemælk eller vand.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man godt bruge tørgær i stedet for frisk gær? Og hvis det er, hvornår skal det så tilsættes?
Ja, det kan du godt. Tørgær tilsættes altid i melet i stedet for i vandet.
Kh Ann-Christine